07.11.2022 | A
Šporar odločil derbi, sanjski povratek Iličića

Pretekli konec tedna so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti, med katerimi je bila strelsko razpoložena peterica. Poleg Andraža Šporarja, ki je v sodnikovem dodatku odločil večni derbi in Josipa Iličića, ki je v polno meril na svojem povratku v Prvo ligo Telemach, so mrežo nasprotnikov zatresli še Miha Blažič, Jan Mlakar in Luka Zahović.

Andraž Šporar se je v nedeljo skupaj z Benjaminom Verbičem in Adamom Gnezdo Čerinom v dresu Panathinaikos na ”derbiju večnih sovražnikov” pomeril z mestnim rivalom Olympiacosom. Ko je že vse kazalo na prvi ligaški poraz zelenih, je odgovornost prevzel Šporar, ki je v 12. minuti sodnikovega dodatka z bele točke svoji ekipi priigral remi.

V 16. krogu Prve lige Telemach je bilo vse v znamenju povratka Josipa Iličića. V Ljudskem vrtu sta se pomerila Maribor in Mura, vijolični pa so prepričljivo slavili s 5:1. Zadnji zadetek Mariborčanov je le nekaj minut po vstopu v igro dosegel povratnik Josip Iličić, ki je po dvanajstih letih ponovno zaigral v najmočenjšem rangu slovenskega klubskega tekmovanja. Iličić, nad katerim je bil v 87. minuti storjen prekršek za najstrožjo kazen, je enajstmetrovko izvedel sam in postavil piko na i za zmago Štajercev.

Svoj četrti zadetek v hrvaškem prvenstvu pa je dosegel Jan Mlakar. Štiriindvajsetletni napadalec je za Hajduk Split na derbiju kroga proti Osijeku v igro vstopil v 77. minuti srečanja, le dve minuti za tem pa je že meril v polno in postavil končno izid za zmago Dalmatincev s 3:1. Mlakar je proti Osijeku dosegel svoj četrti zadetek v letošnji sezoni hrvaške SuperSport HNL.

V poljski Ekstraklasi je Luka Zahović s Pogonom iz Szczecina gostil ekipo Gornik Zabrze. Zahović je za četrtouvrščeno ekipo poljskega prvenstva dosegel izenačujoči zadetek za 1:1, kljub temu pa je na koncu njegova ekipa morala priznati premoč nasprotniku, ki je slavil z 1:4. To je tretji zadetek Zahovića v letošnji izvedbi poljske Ekstraklase in skupno njegov osmi v vseh letošnjih tekmovanjih.

V francoskem prvenstvu je svoj drugi zadetek za Angers dosegel branilec Miha Blažič. Devetindvajsetletnik je po treh tekmah na klopi za rezervne igralce srečanje proti Lensu začel v prvi postavi. Po zaostanku z 0:2 je v 87. minuti po podaji iz kota natančno meril z glavo in ublažil poraz domačinov, ki trenutno v francoski Ligue 1 zasedajo zadnje mesto.

Jan Oblak je že med tednom z Atleticom v zadnjem krogu skupinskega dela Lige Prvakov gostoval pri Portu. Atletico, ki je za napredovanje v osmino finala evropske lige potreboval le remi, je na Portugalskem klonil z 2:1 in se tako poslovil od letošnjih evropskih tekmovanj. Za vikend je kapetan Slovenije s svojimi soigralci gostil Espanyol in se s Katalonci razšel z neodločenim izidom 1:1

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Umraniyespor 3-1- Alanyaspor do 77'  
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 2-0 Enosis Neon Paralimniou do 70' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 1-1 Lecce 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Angers 1-2 Lens 90' gol
David Brekalo Viking (NOR) Bodo/Glimt 5-4 Viking 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Lugano 2-0 Zurich - -
Domen Črnigoj Venezia (ITA) Como 1-0 Venezia 90'  
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Radomlje 0-1 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 Olympiacos do 87' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Midtjylland 2-0 Sturm
Reindorf 1-1 Sturm
90'
90'
-
Tomi Horvat Sturm (AVT) Midtjylland 2-0 Sturm
Reindorf 1-1 Sturm
90'
od 64'
-
Josip Iličić Maribor (SLO) Maribor 5-1 Mura od 77' gol
Žan Karničnik Ludogorec (BOL) Roma 3-1 Ludogorec - -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 2-0 PAS Giannina -  
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 1-1 Lecce - -
Miha Mevlja Spartak (RUS) Sochi 1-1 Spartak klop -
Jan Mlakar Hajduk (HRV) Hajduk 3-1 Osijek od 77' gol
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Porto 2-1 Atletico
Atletico 1-1 Epanyol
90'
90'
-
-
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Maribor 5-1 Mura od 66' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Empoli 1-0 Sassuolo klop -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Milan 4-0 Salzburg
Wolfsberger 1-2 Salzburg
od 62'
do 86'
-
-
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 Olympiacos 90' gol
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) Porto 4-0 Pacos Ferreira - -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 Olympiacos do 78'  
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 1-4 Gornik Zabrze 90' gol
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Dinamo Kijev 0-2 Fenerbahče
Fenerbahče 1-0 Sivasspor 
od 73'
od 63'
-
-

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA