12.09.2022 | A
Šporar odločil atenski derbi, v polno tudi Kurtić in Šeško

Matjaž Kek bo jutri predstavil reprezentančni seznam za tekmi UEFA Lige narodov proti Norveški in Švedski, selektorja pa lahko veseli, da so se konec tedna zadetkov veselili Jasmin Kurtić, Benjamin Šeško in Andraž Šporar, ki je odločil atenski derbi.

Šporar je v sodniškem dodatku prvega polčasa izkoristil drugo najstrožjo kazen Panathinaikosa in v dvoboju z AEK-om dokončal preobrat zelenih. Mestni derbi je v začetni enajsterici pričel tudi Adam Gnezda Čerin, v drugem polčasu pa je v igro vstopil Benjamin Verbič.

Danes se je v četrtem krogu grškega prvenstva veselil tudi Jasmin Kurtić, ki je bil strelec edinega zadetka na tekmi PAOK-a in Lamie. Moštvo iz Soluna z desetimi točkami sledi vodilnemu Panathinaikosu, ki v štirih krogih prvenstva še ni izgubil točke.

Salzburg je med tednom remiziral z Milanom, v avstrijskem prvenstvu pa je bil z izidom 0:3 boljši od Rieda. Benjamin Šeško je odigral dobro uro srečanja, v peti minuti pa je načel domačo mrežo in tlakoval pot do zmage z 0:3. Salzburg je v osmih krogih Bundeslige vknjižil sedem zmag.

Omeniti velja novo, že četrto zaporedno zmago Udineseja, ki je bil po preobratu v drugem polčasu z 1:3 boljši od Sassuola. Sandi Lovrić je odigral celotno tekmo, Jake Bijola pa zaradi poškodbe ni bilo v kadru četrte ekipe Serie A.

Jan Oblak je boje v skupinskem delu UEFA Lige prvakov odprl z zmago, Atalanta je na domači zelenici z 2:1 premagala Porto. Škofjeločan je izpustil ligaški dvoboj s Celto.

Miha Blažič je z Angersom dočakal prvo zmago v francoski ligi, Primorec in soigralci so v sedmem krogu prvenstva z 2:1 premagali Montpellier.   

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 2:1 Ankaragücü 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 0:1 Aris 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Sassuolo 1:3 Udinese poškodba -
Miha Blažič Angers (FRA) Angers 2:1 Montpellier  90' -
David Brekalo Viking (NOR) Ham Kam 1:2 Viking klop -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Young Boys 3:0 Lugano do 61' -
Domen Črnigoj Venezia (ITA) SPAL 2:0 Venezia do 87' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Celje 4:3 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2:1 AEK 90' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 1:0 Midtjylland 
Austria K. 0:2 Sturm
do 78' 
90'
-
-
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 1:0 Midtjylland 
Austria K. 0:2 Sturm
do 78' 
90'
-
-
Josip Iličić brez kluba - - -
Žan Karničnik Ludogorec (BOL) Ludogorec 2:1 Roma
Botev 0:4 Ludogorec
-
90'
-
-
Blaž Kramer Legia Varšava (POL) Rakow 4:0 Legia od 84' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 1:0 Lamia do 71' gol
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Sassuolo 1:3 Udinese 90' -
Miha Mevlja Spartak (RUS) Rostov 4:2 Spartak - -
Martin Milec Maribor (SLO) Bravo 0:1 Maribor poškodba -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 2:1 Porto 
Atletico 4:1 Celta 
90'
-
-
-
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Bravo 0:1 Maribor do 71' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) - - -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Salzburg 1:1 Milan
Ried 0:3 Salzburg
od 65' 
do 63'
-
gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2:1 AEK do 78' gol
Leo Štulac Palermo (ITA) Palermo 1:0 Genoa  do 84' -
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) Ferreira 2:3 Casa Pia 90' -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2:1 AEK od 74' -
Blaž Vrhovec Gornik Zabrze (POL) Gornik 3:3 Piast od 68' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 2:2 Lech do 80' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 2:1 Dinamo Kijev klop -

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA