28.02.2024 | 1. SŽNL
Spomladi želijo pokazati pravi DNK

V petek, 1.3., se s tekmo na igrišču v Gažonu začenja spomladanski del v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Domači ŽNK Gažon bo gostil ŽNK Radomlje Medex, ki se veseli gostovanja na Obali.

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, 14. krog, 1.3.
ŽNK Gažon – ŽNK Radomlje Medex (15.30)

2.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

3.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (13.00) (TV prenos | Planet 2)
ŽNK Ljubljana – WFC Drava Ptuj (15.00)

Dva odhoda

„Pri nas je tako kot ponavadi: vsak prestopni rok ista pesem. Nuša Vidrih se je preselila na Portugalsko, Jova Javorič v Olimpijo. Sezono nadaljujemo brez njiju, v skladu s strateško odločitvijo pa se opiramo na naš kader, zato bodo minute in priložnosti dobile igralke iz mladinskega pogona,“ uvodoma pove Aljaž Gornik, trener Radomljank, ki so se pripravile na začetek spomladanskega dela, ki ga čakajo kot 4. ekipa lige.

„Priprave bi lahko razdelil na dva dela: prvi je bil idealen, drugi del pa so zaznamovale reprezentančne priprave in počitnice. Se pa veselimo, da se sezona nadaljuje,“ pojasni Gornik. Je pa trener Gornik potrdil, da so vnovič registrirali Tijo Vrhovnik, ki bo pomagala na določenih tekmah v letošnjem spomladanskem delu sezone, v klub se je vrnila vratarka Maja Zajc.

Druga pesem

Za Radomljankami so tudi štiri testne preizkušnje. Tako so odigrali tri tekme proti fantovskim ekipam U14 oz. U15 klubov NK Trebnje, NK Bravo in NK Radomlje. Odigrali so tudi tekmo s članicami graškega Sturma. „Vse tekme so bile zahtevne. Vse to z namenom. Če bo vse po sreči, bomo v aprilu in maju igrali zgornji del lige, kjer bodo štiri najboljše ekipe v Sloveniji. To pa bo velik izziv za našo mlado ekipo, zato smo zahtevne pripravljalne tekme igrali tudi s tem namenom, da naše mlade igralke dobijo občutek, kaj pomenijo težke tekme,“ ocenjuje trener Radomljank, ki odhajajo 1. marca na Obalo.

„Sigurno nas čaka drugačna zgodba kot pa jeseni, ko smo doma gladko zmagali z 10:0. Takrat je bil ŽNK Gažon novinec v ligi, niso bili še pripravljeni in še hitro smo igrali z njimi, za nameček še na umetni travi. V petek je pred nami druga tekma: gostujemo v Gažonu, igrali bomo na naravni travi, ki je nismo videli pol leta. Ekipa ŽNK Gažona si je nabrala izkušenj, motivirani čakajo tekmo, ki bo zahteven izziv za vse nas. Bomo pa naredili vse, da potrdimo naš klubski DNK in pridemo do cilja. Ne bo enostavno, garati bo treba in pokazati vse svoje znanje,“ še dodaja Aljaž Gornik.

Tekst: D.P.
Foto: A.C./ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

DELI NA