27.08.2019 | 2. SNL
Sosedski spopad v Biljah

Drugoligaško prvenstvo se nadaljuje s tekmami šestega kroga, v katerem bomo priča sosedskemu spopadu Biljencev in Goričanov. Vodilne Radomlje bodo v nedeljo gostile Dravograd, dvoboj pa si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.

Petek, ob 16.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Samo Veselič

Uvodna tekma kroga bo odigrana v najstarejšem slovenskem mestu. Drava bo na Ptuju gostila Brežice, gre pa za spopad ekip, ki se po petih krogih nahajata tik nad dnom ligaške razpredelnice. Tako Ptujčani kot Brežičani se lahko po petih preizkušnjah pohvalijo z vsega tremi točkami, kar je predvsem iz vidika “kurentov” manj od pričakovanj. Modri so nazadnje klonili v Lendavi, gostitelji so do zmage prišli po preobratu, ptujski strateg Muamer Vugdalić pa je za nameček izgubil še pordečela Timoteja Mateja in Temitopeja Nelsona. Neuspešni so bili tudi Posavci, ki so morali na domači zelenici čestitati zasedbi Kopra. Srečanje je s strelom z bele točke odločil Dare Vršič, Brežičani pa so se podpisali pod četrti poraz sezone. Drava je sicer dobila pet od sedmih tekem z Brežicami, kdo bo boljši v petek?

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - NAFTA 1903
Sodnik: Dragoslav Perić

Šest tekem šestega kroga 2. SNL bo odigranih v sobotnem popoldnevu, Dobljani bodo gostili Nafto. Lendavčani se v Dob odpravljajo s skalpom ptujske Drave, ki sta jo po rezultatskem preobratu na kolena spravila Jaka Bizjak in Stjepan Oštrek. Prekmurci na domači zelenici še niso oddali točke, na gostovanjih pa je slika povsem drugačna. Modri iz Lendave še čakajo na prvo gostujočo točko, poraženi so se vrnili iz Beltincev in Kopra. Dob je ena od dveh ekip, ki v letošnjem prvenstvu še čaka na prvo zmago, a so varovanci Nenada Toševskega neporaženi na zadnjih štirih tekmah. “Roletarji” so v Ajdovščini iztržili še četrti zaporedni remi, Primorsko pa so zapuščali z mešanimi vtisi. Dobljani so prvi polčas dobili z goloma Erwina Tiganja, po goriškem preobratu pa je kožo v končnici tekme rešil Dino Zenković.

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - GORICA
Sodnik: Asmir Sagrković

V taboru Gorice so po tekmi petega kroga objokovali zapravljeno. Sinje-modri so po bledem prvem polčasu lovili dva gola zaostanka, po preobratu v nadaljevanju tekme pa so na krilih rezervista Bedeja Osujija povedli v 86. minuti. Četa Borivoja Lučića ni znala zadržati prednosti, pristaši goriškega kluba pa so znova objokovali izgubljeni točki. Goričani bi bili z zmago povsem blizu vodilnim Radomljam, pred šestim krogom pa zasedajo peto mesto. Pred vrtnicami najdemo tudi Biljence, ki so najprijetnejše presenečenje začetka sezone. Zasedba iz Dolince je še neporažena, črno-beli pa v uvodu sezone pustošijo na gostovanjih, saj so se z zmago vrnili iz Rogaške Slatine, Dekanov in nazadnje še Vipolž. Biljenci so manj uspešni v domači Dolinci, kjer so remizirali s Fužinarjem in Krko. Komu bo pripadel sosedski dvoboj?

 

Sobota, ob 17.00: ROGAŠKA - KRKA
Sodnik: Bojan Mertik

Novomeščani se lahko pohvalijo, da po petih krogih prvenstva še niso okusili grenkobe poraza. Krka je ena od štirih neporaženih ekip, “farmacevti” pa imajo na svojem računu devet točk. Dolenjci so dvema zmagama dodali še tri neodločene izide, v zadnjem krogu pa so na domačem Portovalu premagali vodilno Krško. Novomeščani so na krilih Mateja Potokarja Krškemu zadali prvi poraz, otrok Krke se je razveselil treh zadetkov. Zeleni bodo novo zmago napadali v Rogaški Slatini, pri zadnji ekipi 2. SNL. Slatinčani imajo - tako kot Brda, Drava in Brežice - na svojem računu tri točke, moštvo Damijana Romiha pa se v uvodu sezone spopada s težavami tako v fazi napada kot obrambe. Rogaška je s tremi doseženimi zadetki najskromnejša ekipa lige, črno-beli pa imajo najbolj luknjasto obrambo.

 

Sobota, ob 17.00: KRŠKO - BRDA
Sodnik: Roman Glažar

Z začetkom sezone ne morejo biti pretirano zadovoljni niti v Goriških Brdih. “Vinarji” so na petih tekmah iztržili tri točke, rdeče-beli pa še čakajo na prvo slavje sezone. Brici so s točko prekrižali načrte Koprčanom, a nato na domači zelenici izgubili z Dravo in Biljami. Slednje so bile v nedeljo boljše z 1:3, Brici pa so se morali sprijazniti z drugim porazom. Moštvo trenerja Davida Peršiča v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja, Primorci se odpravljajo v posavsko prestolnico, k ranjenim Krčanom. Posavci so v minulem krogu brez prvega strelca Lovra Čirjaka klonili na novomeškem Portovalu, na domačem Gubcu pa bodo storili vse, da se vrnejo v zmagovalne tirnice. Hrvat bo primoran izpustiti tudi sobotni dvoboj z Brici, bodo gostje to znali izkoristiti?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - JADRAN DEKANI
Sodnik: Miran Bukovec

Od uvoda v prvenstvo so več pričakovali tudi na Ravnah. Korošci so sicer dobro odprli sezono, po zmagi v spopadu z Dobom so remizirali v Biljah, nato pa so sledili trije zaporedni porazi. Fužinar je, potem ko je pokleknil pred Krčani in Slatinčani, izgubil še dvoboj z vodilnimi Radomljami. Fužinar je bil v minuli sezoni ena od najmanj gostljubnih sredin, v letošnjem prvenstvu pa so Korošci izgubili dve od treh domačih tekem. Ravenčani bodo gostili tudi tekmo šestega kroga, na Koroškem pa bo gostoval dekanski Jadran. Primorci so na petih tekmah iztržili sedem točk, v petem krogu so prišli še do druge zmage, s 3:1 so premagali Rogaško. Zasedba Erika Kržišnika je slavila z zadetki Adnana Ahmetovića, Davida Vidakovića in Luke Stepančiča. Jadran na štirih tekmah s Fužinarjem še ni okusil zmage, se bo to spremenilo v soboto?

 

Sobota, ob 19.00: KOPER - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Dejan Balažic

Zaključno dejanje sobotnega sporeda petega kroga bo odigrano na koprski Bonifiki. Koprčani še drugič to sezono pričakujejo Beltinčane, s katerimi so se avgusta srečali že v pokalnem tekmovanju. Prekmurci so bili v prvem krogu Pokala Slovenije brez možnosti, domov so se vrnili s pol ducata žg v svoji mreži. Tudi sicer ima četa Radovana Karanovića precej težav z gostovanji, saj na treh ligaških tekmah še niso osvojili točke, v Ajdovščini, Brežicah in Radomljah pa so skupno prejeli kar deset zadetkov. Beltinčani imajo precej trdnejšo obrambo v domači “šumi”, v kateri so na kolena spravili Nafto in Dravograd. Prekmurska obramba bo na novi preizkušnji že v soboto, saj se je Koper po zaspanem začetku prvenstva, ko je remiiral s Krko in Brdi, prebudil in nanizal tri ligaške zmage. Po Gorici in Nafti so padle še Brežice, mož odločitve je bil Dare Vršič, ki je izkoristil najstrožjo kazen.

 

Nedelja, ob 15.00: KALCER RADOMLJE - KOROŠKA DRAVOGRAD
Sodnik: Denis Halilović
Neposredni prenos: Sportklub 1

Radomlje bodo gostile edino nedeljsko preizkušnjo, spopad Radomljanov in Dravograjčanov pa boste lahko spremljali tudi na prvem programu Sportkluba. Domači “mlinarji” bodo, potem ko so se po porazu Krškega zavihteli na vrh ligaške razpredelnice, znova v vlogi favorita. Dravograjčani se v Radomlje odpravljajo brez pravega rezultatskega pritiska, kar pa je lahko prednost za mlado zasedbo, ki ji poveljuje nekdanji reprezentant Nejc Pečnik. Korošci bodo v nedeljo pred zahtevnim izzivom, saj se bodo zoperstavili najtrdnejši obrambi prvenstva. Rumeno-črni so vse tri zadetke prejeli v prvem krogu, ko so remizirali s Krškim, Filip Lojen pa je nepremagan že 382 minut. Bo nekdanji vratar Celja in Rogaške niz nepremaganosti podaljšal tudi v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA