05.08.2021 | 2. SNL
Sosedski spopad Gorice in Bilj pred kamero NZS

Drugoligaši so pred dobrim tednom zakorakali v novo sezono, s petkovo tekmo Krke in Triglava pa se pričenja drugi krog. V prenosu na spletni strani NZS boste lahko spremljali sosedski dvoboj Gorice in Bilj, pred kamerami Sportkluba pa se bosta udarila Nafta in Dob.

Petek, ob 19.00: KRKA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Novomeščani in Kranjčani bodo s petkovo večerno tekmo na Portovalu odprli drugi krog 2. SNL. Dolenjci in Gorenjci so v prvenstvo zakorakali uspešno, z zmago, Triglav je z 2:1 premagal Gorico, Krka pa je v obračunu sedmih zadetkov slavila v Velenju. "Farmacevti" so v Šaleški dolini dosegli kar štiri zadetke in vknjižili prvi komplet točk. Rok Zorko je na novomeški klopi debitiral z zmago, Krka pa je pretila predvsem preko svoje leve strane. Kranjčani so bili na domači zelenici boljši od starih znancev iz Nove Gorice, s katerimi so se pred dobrim letom merili za obstanek v Prvi ligi Telemach. Primorsko mrežo sta zatresla Luka Brkić in novinec Tin Matić. Kdo bo boljši pred kamerami Sportkluba?

 

Sobota, ob 17.30: JADRAN DEKANI - DRAVA PTUJ
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: /

Dekančani so v prvem krogu remizirali z Dobljani, v soboto pa jih čaka prva domača preizkušnja. Četa primorskega trenerja Alena Šćulca bo prvo zmago sezone napadla proti Dravi, ki je sezono pravtako odprla z remijem. "Kurenti" so v nedeljo gostili Beltinčane, mrežo Prekmurcev pa je zatresel Ivo Antonio Kralj. Drava je v sezono zakorakala z najožjim kadrom, saj je tekmo  z Beltinci na klopi pričelo zgolj pet rezervistov. To v drugem krogu prvenstva še ne bo težava, bi se pa lahko ožji kader poznal tekom jeseni. Kako se bodo Štajerci znašli v Dekanih? S petih gostovanj na Primorskem so odnesli tri zmage, medsebojni obračuni v Dekanih pa se še nikoli niso končali z delitvijo točk.

 

Sobota, ob 17.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - PRIMORJE
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: klubski prenos ND Primorje

Beltinčani so novo drugoligaško sezono pričeli z močno spremenjeno zasedbo in novim trenerjem. Damjan Gajser, ki prihaja iz Kidričevega, je pred domačim pragon iztržil točko, v soboto pa na prekmursko ravnico prihajajo Ajdovci. "Sinovi burje" so bili ob uvodnem dejanju prvenstva uspešnejši od tokratnih gostiteljev, z goloma Belmina Bobarića in Reneja Šolaja so ugnali Rogaško, povratnika v 2. SNL. Beltinci in Primorje sta se na drugoligaškem prizorišču prvič merila v minuli sezoni, točke pa so obakrat ostale v Prekmurju oziroma na Primorskem. Kdo bo spretnejši v tretjem spopadu?

 

Sobota, ob 17.30: ROGAŠKA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /

V Rogaški Slatini se bosta v soboto merila nasprotnika, ki sta v prvem krogu ostala brez točk. Slatinčani so, kot že zapisano, ob povratku na drugoligaški oder izgubili v Ajdovščini, povsem prenovljena ekipa Rudarja pa je na svojem igrišču izgubila s Krko, Novomeščani so tekmo dobili z izidom 3:4. Moštvo Milana Petrovića, ki je pred leti v Velenju vodil že žensko ekipo Rudarja, je močno pomlajeno in sestavljeno na novo, zato bo zanimivo videti, koliko časa bodo "knapi" še potrebovali, da se spoznajo. Kdo bo v sobotnem popoldnevu boljši v prvem spopadu dveh predstavnikov Medobčinske nogometne zveze Celje? 

 

Sobota, ob 18.30: GORICA - VITANEST BILJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Sobotni spored tekem tretjega kroga bosta s sosedskim dvobojem zaključili ekipi Gorice in Bilj. Primorska soseda sta se v 2. SNL prvič srečala dve leti nazaj, ko so se po preobratu veselili Goričani. "Vrtnice" so v drugem polčasu nadoknadile zaostanek dveh zadetkov, črno-beli pa so, čeprav ob polčasu vodili z 2:0, ostali brez točk. Kako bo v soboto? Sezono so bolje odprli Biljenci, ki so bili v domači Dolinci boljši od Ilirije, za tesno zmago je zadel Žiga Peršič. Goričani so se iz Kranja vrnili poraženi, Gorenjci so slavili z 2:1, poraz modro-belih pa je v sodniškem dodatku omilil Etien Velikonja. Izkušeni napadalec je izkoristil strel z bele točke in na uradnih tekmah zadel prvič po 13. februarju.

 

Nedelja, ob 17.30: KRŠKO - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

V nedeljo bodo odigrane še tri tekme, Krško bo na Stadionu Matija Gubec pričakalo Ravenčane. Korošci se v drugem krogu še drugič odpravljajo v Posavje, pred dobrim tednom so točko osvojili v Brežicah. Odpor gostiteljev je strl Jakov Katuša, ki se je Fužinarju poleti pridružil iz vrst Beltincev. Kako uspešni bodo na drugem gostovanju ob reki Savi? Tudi Krčani so v prvem krogu remizirali, v nedeljo so se s točko vrnili iz Lendave. Močno spremenjena zasedba je gostiteljem zabila dva zadetka, zeleni pa so se z goloma Žige Ribiča in Erwina Tiganja dvakrat vrnili po zaostanku. Nedeljska nasprotnika sta doslej odigrala štiri tekme, vselej pa so se zmage veselili gostje.

 

Nedelja, ob 17.30: ILIRIJA 1911 - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Ilirija se je med drugoligaše vrnila s porazom, Ljubljančani so v Biljah prejeli en zadetek in zabeležili prvi poraz sezone. Zeleno-beli so se na Primorskem predstavili z okostjem ekipe, ki je v minuli sezoni slavila v 3. SNL zahod. Tekmo v Dolinci sta pričela tudi izkušena Darko Zec in Dejan Djermanović, v nadaljevanju je zaigral še Milan Đajić. To vseeno ni bilo dovolj za prve točke, ki jih bo ekipa iz prestolnice napadla proti Brežicam. Posavci so z novim strategom Željkom Mitrakovićem uvodoma remizirali s Fužinarjem, domačim gledalcem pa se je predstavila praktično povsem nova ekipa. Dosedanji štirje obračuni so se dvakrat končali z delitvijo točk, tako Ljubljančani kot Brežičani pa se lahko pohvalijo z eno zmago.

 

Nedelja, ob 17.30: NAFTA 1903 - ROLTEK DOB
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: /

Lendavčani bodo tudi drugo tekmo sezone odigrali na svoji zelenici, pod prekmurske griče prihaja Dob. Nedeljska nasprotnika sta sezono odprla s točko. Dobljani, ki tudi v letošnji sezoni razvijajo nekaj domžalskih upov, so po enajstmetrovki Denisa Petroviča v 91. minuti tekme z Jadranom iztržili remi. Če so bili "roletarji" s točko lahko zadovoljni, je Nafta v dvoboju s Krškim dvakrat povedla, a obakrat zapravila prednost. Četa trenerja Dejana Dončića je poleti doživela večjo prenovo, Lendavo je zapustilo nekaj nosilcev igre, strateg modrih pa je že pred sezono poudaril, da je potrebne še nekaj potrpežljivosti.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2019 | 2. SNL
    Sosedski derbi pripadel Gorici
    Nogometaši v šestem krogu 2. SNL niso skoparili z zadetki, največ jih je padlo v Dobu, kar osem. Spopad Dobljanov in Lendavčanov je pripadel Nafti, ki je slavila z 1:7. Sosedski derbi Bilj in Gorice je po preobratu v drugem polčasu pripadel sinje-modrim. Na prvem mestu ostajajo Radomlje.

DELI NA