21.08.2020 | 2. SNL
Sosedski derbi v Šmartnem, na Ravnah za prvo mesto

Drugoligaši so imeli po zgoščenem sporedu ob odprtju sezone več časa za pripravo na tekme tretjega kroga. Vrhunec kroga predstavlja nedeljski sosedski derbi Šmartnega in Rudarja, ki si ga boste lahko ogledali na Sportklubu. Na spletni strani NZS boste lahko v soboto spremljali obračun Beltincev in Drave. Ravne gostijo derbi vrha lestvice med Fužinarjem in Nafto.

Sobota, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - KRŠKO
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved igranja: Oma Kočar in Luka Radić (Krško)

Sedem tekem bo odigranih že v soboto. Ena od njih tudi v Ajdovščini. V prestolnici burje gostujejo Krčani, ki se lahko po dveh krogih pohvalijo s polovičnim izkupičkom. Tako kot Ajdovci. Primorci so po uvodnem skalpu Drave izgubili na izjemno neugodnem gostovanju v Lendavi, v soboto pa bodo skušali dokazati, da zmaga ob vstopu v 2. SNL ni bila naključje. Krčani so doslej edine točke prav tako osvojili na domači zelenici, tako kot Ajdovci pa so brez točk ostali v Lendavi. Četi Iztoka Kapušina je šlo bolje v drugem krogu, a so Posavci za zmago v spopadu z Dobom plačali visok davek. V Ajdovščini bodo zaigrali brez Omarja Kočarja in Luke Radića, ki sta pordečela na nedeljski tekmi. Kdo bo uspešnejši v Vipavski dolini?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Jure Grubelnik (Fužinar)

Na Ravnah na Koroškem se bosta za nove točke spopadli vodilni ekipi 2. SNL. Fužinar in Nafta sta po dveh krogih prvenstva edina, ki se lahko pohvalita s popolnim izkupičkom. Po sobotnem obračunu se bo lahko s tem nazivom pohvalil le še morebitni zmagovalec. Tekmeca sta se doslej pomerila petkrat, dveh zmag so se razveselili Prekmurci, Korošci pa so ob dveh remijih dobili srečanje v Lendavi v drugi polovici sezone 2018/19. Tudi v soboto gre pričakovati izenačen in zanimiv obračun. Ekipi bosta novo zmago lovili tudi z nekaj preverjenimi imeni, pri Fužinarju s štirimi zadetki izstopa izkušeni Tadej Trdina, na obeh tekmah Nafte pa se je med strelce vpisal Nigerijec Ubochioma Meshack. Lendavčani so med tednom v svoje vrste zvabili Nermina Haljeto, bo napadalec zaigral že v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DRAVA PTUJ
Sodnik: Slavko Vinčić
Neposredni prenos: NZS.si

Poleti prenovljena Drava sezone ni odprla po željah ptujskih navijačev. “Kurenti” so najprej izgubili v Ajdovščini, konec tedna pa so v obračunu preobratov pokleknili še pred Ravenčani. Fužinar je v Zavrču, kjer Drava domače tekme gosti zaradi prenove ptujske zelenice, slavil z izidom 2:3. Ptujčani so po koroškem vodstvu do preobrata prišli po zaslugi Matica Marciusa in Samuela Temitopeja, a to na koncu ni bilo dovolj za vsaj točko. Še več, Drava je v končnici tekme izgubila Temitopeja, ki v soboto ne bo smel zaigrati v Beltincih. Prekmurci so po tesnem porazu s Triglavom slavili v Goriških Brdih, za prvo zmago pa sta zadela mladeniča Maksimiljan Zorman in Luka Marič. Se lahko Beltinčani zoperstavijo tudi ptujskemu moštvu, v katerem ne manjka tujcev?

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Matija Pušnar (Bilje) ter Žan Kumer (Triglav)

Bodo Biljenci tudi v letošnji sezoni točke nabirali po lanskoletnem receptu. Črno-beli so v krstni sezoni v 2. SNL dve tretjini točk nabrali na gostovanjih, več težav pa so imeli na domači zelenici. Primorci so v prvem krogu v domači Dolinci priznali premoč Radomelj, v soboto pa so tudi brez poškodovanega prvega vratarja Matije Radikona presenetili Velenjane. Za odmeven skalp sta z goloma poskrbela Thomas Breganti in Franci Perko. Biljence v soboto čaka še drugi lanskoletni prvoligaš, na Primorsko prihaja ranjeni Triglav, ki je po zmagi v Beltincih klonil na novomeškem Portovalu. Pred pričetkom sezone močno pomlajena ekipa orlov je v Novem mestu naletela na razpoloženega tekmeca, ki ga varovanci Damjana Gajserja niso uspeli zaustaviti. V Biljah bodo zaigrali brez Žana Kumra, domači bodo pogrešali Matijo Pušnarja.

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - JADRAN DEKANI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Dobljani so v uvodu prvenstva opravili z dvema gostovanjema v Posavju. Varovanci Simona Sešlarja so se po prepričljivi zmagi v Brežicah opekli na krškem Gubcu, čeprav so v drugem polčasu igrali z možem več. “Roletarji” številčne premoči niso znali izkoristiti, gostitelij so po protinapadu najprej povedli, v končnici tekme pa so zadeli še tretjič in točke so ostale v Krškem. Dob v soboto čaka prva domača preizkušnja, v domžalsko občino pa prihajajo Dekančani, ki po dveh krogih še ne poznajo poraza. Primorci so bili po visoki zmagi v Šmartnem ob Paki manj razpoloženi v dvoboju drugega kroga, saj tekma z Brežicami ni postregla z zadetki. Bodo Adem Zyba in soigralci bolj razigrani v Dobu? Dekančani s treh gostovanj pri Dobljanih še niso prinesli zmage.

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - BRDA
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

Tudi Krka po dveh krogih prvenstva še ne pozna poraza. Novomeščani imajo na svojem računu štiri točke, lahko pa bi imeli še dve več. Dolenjci so po remiju z Rudarjem popravili realizacijo in na domačem Portovalu presenetili še drugega nasprotnika, ki se je poleti poslovil od prvoligaške druščine. Kaheem Parris, Luka Vešner Tičić in Marko Huč so bili zaslužni, da so se Kranjčani na Gorenjsko vrnili praznih rok. “Farmacevte” v soboto čaka še tretja zaporedna preizkušnja na domači zelenici, v dolenjsko prestolnico pa prihajajo Brici, ki še lovijo prvo točko. Rdeče-črni ob dveh porazih še niso dosegli zadetka, Ravenčani in Beltinčani pa so briško mrežo zatresli osemkrat. Četo Vlada Badžima tudi v Novem mestu čaka zahteven preizkus, čeprav zgodovina medsebojnih dvobojev kaže na to, da sta

 

Sobota, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Tin Martić (Brežice)

V Brežicah bodo znova zaigrali v večernem terminu. Prvo srečanje pod novimi žarometi se ni razpletla po željah Posavcev, ki so sezono odprli s porazom. V Brežičah so se veselili Dobljani, Posavci pa so prvo točko sezono vknjižili v Dekanih. Srečanje z Jadranom ni ponudilo zadetkov, Brežičani pa so na Primorskem pogrešali Matica Predaniča, ki se je dokazoval na preizkušnji v Gorici. Moštvo Roka Zorka v soboto čaka spopad z ranjenim levom, saj so Radomljani po visoki zmagi v Biljah presenetljivo izgubili s Šmarčani. Rumeno-črni se bodo pobirali v gosteh pri Brežicah, ki na šestih tekmah še niso našle recepta za skalp Radomelj. “Mlinarji” so dobili pet od šestih medsebojnih tekem, z remijem pa se je končal jesenski obračun v Kozju.

 

Nedelja, ob 17.00: ŠMARTNO OB PAKI - RUDAR VELENJE
Sodnik: Damir Skomina
Prepoved igranja: Damjan Trifković (Rudar)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Edina nedeljska tekma bo odigrana v Šmartnem ob Paki, pred kamerami Sportkluba pa se bodo udarili sosedi Šmarčani in Velenjčani. Kluba sta v preteklosti že tesno sodelovale, gostitelje pa trenutno vodi Ramiz Smajlović, ki je dolga leta deloval tudi v Velenju. Pred lokalnim obračunom bolje kaže Šmartnemu, ki je sezono odprlo z visokim porazom, v drugem krogu pa je z golom Matevža Križnika ugnalo Radomlje. Rudar tudi v 2. SNL ni uspel prekiniti serije brez zmage. Knapi so prvenstvo odprli z remijem v Novem mestu, kjer so zapravili prednost dveh zadetkov, nov spodrsljaj pa so si privoščili na domači zelenici. Biljenci so se v Velenju veselili presenetljive zmage, Almir Sulejmanović pa je za nameček izgubil Damjana Trifkovića. Izkušeni vezist si je v prvem polčasu privoščil potezo, ki ga bo stala kar treh tekem. Kdo bo dobil spopad za lokalno prevlado?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA