31.08.2019 | 2. SNL
Sosedski derbi pripadel Gorici

Nogometaši v šestem krogu 2. SNL niso skoparili z zadetki, največ jih je padlo v Dobu, kar osem. Spopad Dobljanov in Lendavčanov je pripadel Nafti, ki je slavila z 1:7. Sosedski derbi Bilj in Gorice je po preobratu v drugem polčasu pripadel sinje-modrim. Na prvem mestu ostajajo Radomlje.

Dobljani, ki so pred tekmo z Nafto nanizali kar štiri zaporedne remije, so bili v izgubljenem položaju že po prvem polčasu. Prekmurci so na odmor odšli z vodstvom 0:3, črno epizodo Doba so med 33. in 40. minuto kaznovali Stjepan Oštrek, Jaka Bizjak in Gergö Bolla. Jaka Bizjak se je, potem ko je zadel še v 50. in 72. minuti, razveselil "hat-tricka", visoko zmago Nafte pa sta dopolnila še branilca Marko Malešević in Rok Pirtovšek. Poraz gostiteljev je v izdihljajih tekme omilil Nejc Levec.


Z zadetki bogata je bila tudi petkova tekma na Ptuju. V najstarejšem slovenskem mestu so gostovali Brežičani, ki pa v mestu ob Dravi niso imeli svojega dne. Posavci so naleteli na razpoloženega nasprotnika, Ptujčani pa so v šestem poizkusu dočakali drugo zmago sezone, pa čeprav so že v 36. minuti izgubili Medina Bajramija. Ptujčani so sicer silovito krenili v srečanje, v 14. minuti so povedli po golu Nermina Haljete, pet minut kasneje pa je zadel še Jan Novak. V 27. minuti je prednost povišal Lovro Grajfoner, še pred izključitvijo Bajramija pa je zaostanek gostov znižal Marko Felja. Gostitelji so v drugem polčasu, kljub igralcu manj, zadeli še dvakrat, pod oba gola pa se je podpisal Matic Marcius.


Razigrani so bili tudi Ravenčani, ki so na domači zelenici pričakali dekanski Jadran in po nekaj skromnejših izidih vknjižili novo zmago. Primorci niso našli recepta za zaustavitev razpoloženega Žana Medveda, ki se je v 34., 74. in 79. minuti veselil treh zadetkov, v 77. minuti pa se je med strelce vpisal tudi izkušeni Tadej Trdina. Dekančani so zadeli, ko je bilo vprašanje o zmagovalcu že odločeno, tri minute pred zadnjim sodniškim žvižgom je v polno meril Žiga Perhavec. 


Pet zadetkov je padlo v Biljah, kjer si je sosedski primorski spopad ogledalo okrog 1.200 gledalcev. Po prvem polčasu je dišalo po novem porazu Goričanov, ki pa so se, podobno kot v spopadu z Dobom, pobrali v drugem polčasu. Domači so na odmor odšli z zajetnim kreditom, a enajstmetrovka Mathiasa Oyewusija in avtogol Mattea Tomičeka nista bila dovolj za odmeven skalp. Delo Biljencev je otežila tudi izključitev Matije Pušnarja, varovanci Borivoja Lučića pa so lov na preobrat pričeli v 77. minuti. Tedaj je domačo prednost znižal Luka Volarič, tri minute kasneje pa je izenačil Nik Jermol. Globoko v sodniškem dodatku pa popoln preobrat sinje-modrih. Lamin Colley je v 95. minuti zadel za pomembno zmago Gorice.

Borivoje Lučić, trener Gorice: "V prvem polčasu se je ponovila zgodba z minulih tekem. Nasprotnik se je zaprl in postavil cono, še dodatno pa sta nam stvari oteževala toplo vreme ter zelo slabo igrišče. Biljenci so se hitro transformirali iz hitre formacije in moram priznati, da so zasluženo vodili. V drugem polčasu je, kot že na zadnjih dveh srečanjih, nasprotnik padel v igri. Mi smo se dvigovali in si iz minuto v minuto pripravljali priložnosti. Prav nam je prišla tudi izključitev njihovega igralca. Imeli smo nekoliko sreče, da smo zabili zadnji gol, a to se nam je vrnilo od zadnjih tekem. V prihodnje pa moramo zagotovo nekaj popraviti v obrambi."


Brez zadetkov so se razšli nogometaši Rogaške in Krke, na krškem Gubcu pa je zmagovalca odločil gol 33. minuti. Za slavje Bricev je zadel Darius Jalinous in Krčanom zadal drugi zaporedni poraz.

Iztok Kapušin, trener Krškega: "V tekmo smo šli zelo slabo. V prvem polčasu nismo imeli poguma, da bi zadržali žogo v svojih nogah in bi narekovali tempo igre. Ker tega nismo želeli, je to izkoristil nasprotnik in zasluženo povedel. Med polčasom smo se dogovorili, da tako ne gre, da je treba barve kluba braniti na drugačen način. V nadaljevanju smo bili bistveno boljši, imeli nekaj zrelih priložnosti. Enostavno nismo imeli dovolj sreče, da bi vsaj izenačili. Če pogledamo prejšnje tekme, ko smo imeli v nekaterih elementih veliko sreče, je na koncu točkovni izkupiček takšen, kot si ga tudi zaslužimo."

David Peršič, trener Brd: "Izredno težka tekma. Mislim, da smo v prvem polčasu igrali bolje v fazi branjenja. Vedeli  smo, da je Krško kakovostnejša ekipa. Povedli smo po lepi akciji in imeli še nekaj priložnosti, ki bi jih lahko v zaključku še boljše izpeljali. V drugem polčasu smo se zavedali, da bo Krško pritisnilo, igrali smo disciplinirano in imeli v zaključku še eno lepo priložnost, ki je žal nismo nismo izkoristili. Čestitke mojim fantom."


Sobotni večerni spopad na Bonifiki je v skladu s pričakovanji pripadel gostiteljem. Koprčani so beltinško mrežo načeli že v četrti minuti, ko je v polno meril Jaka Štromajer. Prekmurci so podobno slabo krenili tudi v drugi polčas, v 49. minuti je končni izid tekme postavil Edi Baša. Koprčani so z novo zmago zavzeli vrh lestvice, a so tam ostali zgolj do nedeljske tekme.


Bogata z zadetki je bila tudi edina nedeljska tekma v Radomljah. Domači "mlinarji" so gostili Dravograjčane, ki se brez pomoči Nejca Pečnika in Dejana Gluhovića niso uspeli zoperstaviti domači zasedbi. Korošci, ki so v uvodu drugega polčasa izgubili še pordečelega Davorja Rogino, so klonili s 6:1, v vsakem od polčasov pa so prejeli po tri zadetke. Dravograjsko mrežo je v 16. minuti načel Rok Jazbec, v 20. in 22. minuti sta bila natančna še Mark Zabukovnik in Saša Varga. V drugem polčasu so bili natančni še Matic Ahačič, David Stariha Laban in Anže Pišek, poraz gostov pa je v 90. minuti omilil Peer Kogelnik.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.08.2021 | 2. SNL
    Sosedski spopad Gorice in Bilj pred kamero NZS
    Drugoligaši so pred dobrim tednom zakorakali v novo sezono, s petkovo tekmo Krke in Triglava pa se pričenja drugi krog. V prenosu na spletni strani NZS boste lahko spremljali sosedski dvoboj Gorice in Bilj, pred kamerami Sportkluba pa se bosta udarila Nafta in Dob.

DELI NA