03.10.2019 | 2. SNL
Sosedska derbija v Radomljah in Vipolžah

V 2. SNL bodo konec tedna odigrane tekme 12. kroga, ki bo postregel s kar nekaj vročimi spopadi. Vodilne Radomlje se bodo v sosedskem derbiju udarile z Dobom, lokalni spopad v Goriških Brdih pa čaka tudi Goričane. Tretji Koprčani gostujejo pri četrtih Krčanih, dvoboj pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.

Sobota, ob 15.30: ROGAŠKA - KOROŠKA DRAVOGRAD
Sodnik: Alen Bubek

Prično s spopadom začelja lestvice. V Rogaški Slatini bodo v soboto gostovali Dravograjčani, ki so sredi niza sedmih zaporednih porazov. Korošci so nazadnje izgubili še s Krčani, s štirimi točkami pa se nahajajo na predzadnji poziciji. Po zaslugi razlike v doseženih in prejetih zadetkih slabše kaže zgolj Brežičanom, a tudi Slatinčani niso v pretirano boljšem položaju. Črno-beli so v dvoboju z Brežicami vknjižili drugo zmago sezone, po 11 krogih pa imajo na svojem računu tri točke več od tokratnih gostov. Nogometaši Rogaške so se nazadnje poraženi vrnili iz Beltincev, sobotna nasprotnika pa sta se doslej pomerila zgolj dvakrat. V 3. SNL so bili uspešnejši Slatinčani, ki so ob domačem remiju dobili srečanje na Koroškem.

 

Sobota, ob 15.30: JADRAN DEKANI - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Marko Podgoršek

Dekani bodo gostili še eno tekmo klubov z dna ligaške razpredelnice. Jadran, ki s sedmami točkami zaseda 13. mesto, gosti zadnje Brežičane. Posavci imajo v primerjavi s sobotnim gostiteljem tri točke manj, zbrali so jih štiri, po nizu skromnih rezultatov pa se je vodstvo kluba odločilo za menjavo trenerja. Vitomir Butorac je po seriji sedmih tekem z zgolj osvojeno točko ostal brez službe, Brežičani pa so njegovega naslednika našli v Simonu Sešlarju. Ob tem velja dodati, da so tudi Dekančani zadnjo tekmo v Lendavi, ki jo je s 5:0 dobila Nafta, odigrali brez dosedanjega trenerja Erika Kržišnika. Primorci so s petimi prejetimi zadetki vnovič potrdili, da imajo v fazi obrambe izredne težave, a bo na drugi strani stal najskromnejši napad lige.

 

Sobota, ob 15.30: FUŽINAR VZAJEMCI - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Denis Šabanagić

Beltinčani so z zadnjima rezultatoma prekinili rezultatsko krizo, ki je Prekmurce že pošteno približala nevarnemu območju na repu lestvice. Točka na krškem Gubcu je Beltinčanom dala zagon, ki so ga rumeno-modri izkoristili tudi v dvoboju z Rogaško. Dvoboj s Slatinčani je s strelom z bele točke odločil izkušeni Patrik Raduha, moštvo Radovana Karanovića pa se je z zmago povzpelo na 11. mesto. Točkovni izplen Beltincev za zdaj znaša deset točk, sedem več pa so jih doslej osvojili nogometaši Fužinarja, ki bodo naslednji tekmec prekmurskega drugoligaša. Ravenčani, nad katerimi bdi Prekmurec Mihael Bukovec, so v zadnjih šestih krogih izgubili zgolj enkrat, po remiju z Nafto pa so na kolena spravili Brežice. Bodo tudi Beltince?

 

Sobota, ob 15.30: VITANEST BILJE - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Matej Čontala

Biljenci vztrajajo v zgornjem domu prvenstva, ki ga lovijo tudi Ptujčani. Štajercem v uvodu sezone ni šlo po načrtih, poleti spremenjeno moštvo je nihalo v svojih predstavah, v zadnjih tednih pa so »kurenti« strnili svoje vrste. Drava je nanizala tri zaporedne zmage, nato osvojila točko v Kopru, pozitiven niz čete Muamerja Vugdalića pa so prekinili šele vodilni Radomljani. Nogometaši Drave so v Radomljah klonili po golu v končnici srečanja, v Biljah pa se bodo skušali vrniti v pozitivne tirnice. Podobno velja tudi za Primorce, ki so po zadetku Ivice Guberca izgubili s Koprom ter ostali brez priključka s tekmeci z vrha lestvice. Šeste Biljence do šeste Nafte ločijo štiri točke, Primorci pa imajo pet točk naskoka pred devetimi Ptujčani. Kakšna bo razlika po 12. krogu prvenstva?

 

Sobota, ob 15.30: KRKA - NAFTA 1903
Sodnik: Mihael Antić

Novomeščani so tudi v Novi Gorici nadaljevali  trend poletnih rezultatov. Krka je bila na severu Primorske brez pravih možnosti, zmagi iz prejšnjega kroga pa je sledil nov poraz. Dolenjci imajo težave s konstantnim nabiranjem točk, saj v letošnjem prvenstvu še niso povezali dveh zmag. »Farmacevti« so v zadnjih petih krogih sestavili serijo poraz – zmaga – poraz – zmaga – poraz, glede na trend pa se v soboto nadejajo novega uspeha. Krko na domačem Portovalu čaka zahteven nasprotnik, v dolenjsko prestolnico prihajajo Lendavčani, ki pa so precej bolj prepričljivi na domači zelenici, na kateri še niso oddali točke. Nafta je s petih gostovanj prinesla zgolj eno zmago, prav gostujoči izkupiček pa je kriv, da modri niso bližje vrhu lestvice. Jaka Bizjak in soigralci z 22 točkami zasedajo peto mesto, velja pa dodati, da Prekmurci s Krko v 2. SNL še niso izgubili.

 

Sobota, ob 15.30: KALCER RADOMLJE - ROLTEK DOB
Sodnik: Darjan Kovačič

Vodilne Radomljane v 12. krogu drugoligaškega tekmovanja čaka sosedski derbi z Dobljani. Kluba loči zgolj nekaj kilometrov, ki pa je precej večja na lestvici 2. SNL. »Mlinarji« z 28 točkami pogledujejo z vrha razpredelnice, Dobljani so z 11 točkami deseti, svoj izkupiček pa so močno izboljšali v zadnjih treh krogih. Modri so namreč nazadnje remizirali s Koprom, pred tem pa premagali Dravograd in Beltince. Radomljani nimajo težav z nabiranjem točk, saj so doslej vknjižili že devet zmag, pokleknili pa so zgolj pred Koprčani. Moštvo Oskarja Drobneta se lahko ob tem pohvali z najučinkovitejšim napadom, ki je bil nazadnje boljši še od Drave. Zmago je rumeno-črnim zagotovil Saša Varga, ki bo tudi v soboto močno orožje Radomelj. Izkupiček dosedanjih derbijev je sicer močno na strani Doba, ki je dobil devet od 16 drugoligaških spopadov s sosedi, Radomlje so dve od štirih zmag dosegle na zadnjih treh tekmah.

 

Sobota, ob 18.30: KRŠKO - KOPER
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zanimiv dvoboj bo gostil tudi krški Gubec, saj se bosta v Posavju udarila soseda izpod vrha lestvice 2. SNL. Gostujoča zasedba trenerja Mirana Srebriča se bo pomerila s četrtimi Krčani, ki imajo v primerjavi s sobotnimi gosti dve točki manj, nabrali so jih 23. Koprčani v 11 krogih še niso okusili grenkobe poraze, v zadnjih tednih pa gre odlično tudi Krčanom, ki so neporaženi na zadnjih petih preizkušnjah. Varovanci Iztoka Kapušina so v tem času osvojili 13 točk, potem ko so v izdihljajih tekme z Beltinci ostali brez treh točk. Koprčani so se po dveh zaporednih remijih pobrali v Biljah, kjer je srečanje odločil Ivica Guberac. Prav kapetan je bil eden od osmoljencev primorskega spopada, saj je v izdihljajih dvoboja prejel še drugi rumeni karton in bo sobotni spopad spremljal s tribune. Obračun tretje in četrte ekipe 2. SNL boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu.

 

Nedelja, ob 15.30: BRDA - GORICA
Sodnik: Blaž Kos

Tako kot Radomljane, sosedski spopad čaka tudi drugouvrščene Goričane. Moštvo Borivoja Lučića se odpravlja v Goriška Brda, v Vipolže, kjer igra kar nekaj bivših upov in članov Gorice. Vidno vlogo v rdeče-črnem dresu igrajo Uroš Celcer, Jani Curk, Rok Bužinel, Kris Jogan, Jan Humar, Denis Pintol in drugi. Brice je pred prejšnjim krogom prevzel Vlado Badžim, ki je v preteklosti že večkrat prekrižal goriške načrte, a se debi na briški klopi ni izšel po načrtih primorskega stratega. »Vinarji« so na domačem igrišču izgubili z Radomljami, bolje pa je šlo Goričanom. »Vrtnice« so z goli Luke Volariča, Marka Gulića in Amarachija Osujija premagali Krko, s četrto zaporedno zmago pa ostali zaporedni za petami Radomelj. Za nameček Darko Marjanović nepremagan na zadnjih treh preizkušnjah, bo niz podaljšal tudi v Vipolžah?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA