23.10.2015 | 2. SNL
Sosedska derbija v Radomljah in Šenčurju

Tudi 12. krog drugoligaškega tekmovanja bo prežet z zanimivimi obračuni, kar nekaj bo tudi lokalnih dvobojev. Najbolj pestro bo v Radomljah, kjer domača četa pričakuje sosednji Dob. Sosedski derbi se obeta tudi na Gorenjskem, Šenčur se bo pomeril s kranjsko Zarico, v primorskem obračunu se bosta udarila Tolmin in Ankaran. V soboto se bosta na Ptuju udarili še Drava in Veržej, nič manj zanimiva pa ne bo niti edina nedeljska tekma v Kranju med Triglavom in Aluminijem.

Sobota, ob 15.00: KALCER RADOMLJE - ROLTEK DOB

Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: Mario Jurčević (Kalcer Radomlje) ter Klemen Kunstelj (Roltek Dob)
Spletni prenos: NZS.si

Največ pozornosti bo v 12. krogu 2. SNL pritegnil derbi Radomelj in Doba. V t.i. »vas classico«, kot obračunu sosedskih rivalov pravijo pristaši obeh klubov, v boljšem položaju vstopajo gostitelji, ki so se v zaostali tekmi 11. kroga veselili zmage nad Zarico, s katero so se znova zavihteli na vrh ligaške razpredelnice. Tega so bili v preteklih letih vajeni tudi v taboru Doba, ki je v sredo ravno tako ugnal kranjski klub, po skalpu Triglava pa so Dobljani zasedli tretje mesto. Kluba z domžalske občine sta se po dobrem letu premora prvič udarili konec avgusta. Radomljani so z zadetkom Dušana Stoiljkovića, ki je v polno meril tudi v sredo, povedli že v uvodu tekme, a so se Dobljani vrnili v izdihljajih derbija, ko je pred 600 gledalci enajstmetrovko izkoristil Jernej Leskovar. Gostujoči strateg Damir Šabotić bo znova pogrešal kapetana Klemna Kunstlja, v domači zasedbi bo manjkal Mario Jurčević.

Sobota, ob 15.00: DRAVA PTUJ - FARMTECH VERŽEJ

Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Luka Šalamun (Drava Ptuj)

Tudi za obračun Drave in Veržeja bi lahko označili za lokalni spopad, saj kluba loči zgolj dobrih 30 kilometrov zračne razdalje. Zasedba stratega Zlatka Gaborja bo v najstarejšem slovenskem mestu zaigrala z »napolnjenimi baterijami«, medtem ko so imeli Ptujčani po sredinem pokalnem gostovanju v Zavrču le malo časa za rehabilitacijo in pripravo na novega nasprotnika. Drava je v Halozah z zadetkom mladega Luke Šalamuna, ki proti Veržeju nima pravice igranja, iztržila pomemben remi. Točko pa so Štajerci brez pomoči Nastje Čeha osvojili tudi v Tolminu, ko sta po dobri uri igre za preobrat poskrbela Aleš Čeh in Alen Romih, medtem ko so Prleki s še šestim zadetkom Sebastjana Petka doma remizirali s Šenčurjem. Prvi strelec lige je v polno meril tudi v avgustovski tekmi z Dravo, ko sta za preobrat in zmago Ptujčanov zadela že omenjena Aleš Čeh in Luka Šalamun.

Sobota, ob 15.00: ANKARAN - TKK TOLMIN

Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa:  Danjel Rakušček in Marko Rojc (TKK Tolmin)

Kljub ne več najbolj prijetnemu vremenu, bo vroče tudi v dvoboju primorskih tekmecev. Ankaran in Tolmin sta se v letošnji sezoni srečala že dvakrat. V vsega nekaj dneh so Ankarančani avgusta kar dvakrat gostovali v Posočju. Pokalni obračun so z zadetkoma kapetana Bobana Kucalovića in izidom 2:1 dobili Tolminci, ki pa so morali tri dni kasneje gostom s slovenske Istre priznati premoč. Četa trenerja Vlada Badžima je tri točke vknjižila po dveh zadetkih Matica Reje. Primorski zasedbi se v obračun podajata z dobro popotnico, ekipi sta v zadnjih dveh krogih vknjižili štiri točke. Ankaran je ugnal Dob in remiziral z Aluminijem, proti kateremu so se Tolminci veselili prve zmage, le-to pa so podaljšali še v remi z do tedaj vodilno Dravo. Moštvo trenerja Boruta Jermola je že vodilo z 2:0, a so Ptujčani izkoristili izključitev Danjela Rakuščka, ki se mu bo na tribuni pridružil tudi Marko Rojc.

Sobota, ob 18.00: ŠENČUR - ZARICA KRANJ

Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: Darko Đukić (Zarica Kranj)

Sosedski derbi bo v soboto odigran tudi v Šenčurju. Šenčurjani bodo v večernem terminu gostili kranjske sosede - Zarico. Kranjčani so bili med tednom prisiljeni prekiniti štiri tekme dolg niz neporaženosti, boljše so bile Radomlje. Kranjski strateg Matjaž Florjančič, ki bo v Šenčurju pogrešal branilca Darka Đukića, je moral po zmagi in remiju priznati še krstni poraz. Le-ta je bil sicer sploh prvi domači drugoligaški poraz Zarice, ki je po obnovi domače zelenice kot gostiteljica odigrala prvo tekmo v Športnem centru. V nasprotju s Kranjčani so Šenčurjani svojo tekmo odigrali že v soboto, ekipa trenerja Braneta Pavlina je v Veržeju z zadetkom Nika Burkeljce prišla še do petega remija sezone, v kateri še ni okusila zmage. Šenčur je eno od petih točk, ki so zaenkrat dovolj zgolj za zadnje mesto, osvojil tudi v avgustovski tekmi z Zarico, ki s 16 točkami drži šesto mesto.

Nedelja, ob 14.00: TRIGLAV KRANJ - ALUMINIJ

Sodnik: Sašo Habjanič
Prepoved nastopa: Igor Bukara (Triglav Kranj) ter Mateo Damiš in Robert Kurež (Aluminij)

Nič manj zanimiva ne bo niti edina nedeljska tekma. Na Gorenjskem se bosta pomerili zasedbi Triglava in Aluminija. Kranjčani s 14 točkami zasedajo sedmo mesto ligaške razpredelnice, Kidričani so z dvema točkama prednosti trenutno dve mesti višje. Četa trenerja Siniše Brkića je v sredo izgubila v Dobu in prekinila petih tekem neporaženosti, v sklopu katerega so Gorenjci trem zmagam dodali še dva zaporedna poraza. Nekoliko slabše gre v zadnjih tednih Kidričanom, varovanci Simona Sešlarja v oktobru še niso okusili slasti zmage. Po porazu z Dravo in Tolminom so v zadnji tekmi z Ankaranom, proti kateremu so že v prvem polčasu izgubili Matica Vrbanca, vknjižili točko. Mladi Vrbanec je med drugim zadel v prvem letošnjem medsebojnem obračunu, ko sta si nedeljska nasprotnika po dvakratnem vodstvu Aluminija razdelila točki. Domači bodo nastopili brez Igorja Bukare, gostje bodo pogrešali Matea Damiša in Roberta Kureža.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA