14.06.2022 | Sodniki
Sodniki z dobrodelno akcijo zbrali 7.106 EUR in omogočili poletne počitnice 22 otrokom v socialni stiski

Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev sojenja pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.

Zbiranje donacij za poletne počitnice socialno ogroženih otrok iz štajerske in koroške regije se je začelo v sredo 1. junija na zaključnem sodniškem seminarju na Brdu pri Kranju, vzporedno pa se je organiziralo, medijsko eksploatirano dobrodelno dražbo dresov in žoge, ki so jih prispevali slovenski mednarodni sodniki na čelu z Mariborčanom Slavkom Vinčićem. Z veliko družbeno odgovornostjo so varuhi Pravil nogometne igre ter kontrolorji sojenja omogočili poletne počitnic za kar 22 otrok oziroma za dve celotni enajsterici, ki igrata nogometno tekmo.

V licitaciji izdelkov, ki jih je Zveza nogometnih sodnikov Slovenije namenila za zbiranje sredstev za letovanje otrok in izvedbo poletnega tabora so bili:

 1. Uradni sodniški dres iz finala lige Europa dne 18.5.2022
 2. Uradna žoga iz finala lige Europa podpisana s strani Slavka Vinčića
 3. Podpisan rdeč sodniški dres vseh mednarodnih slovenskih FIFA sodnikov
 4. Podpisan moder sodniški dres vseh mednarodnih slovenski FIFA sodnic

https://www.24ur.com/sport/dobrodelna-drazba-za-socialno-ogrozene-otroke.html

https://www.facebook.com/svet.tv/videos/715379076397822

Addiko banka, ki ponuja jasno, enostavno in neposredno bančništvo ter s svojo prilagodljivostjo, osredotočenostjo in strokovnostjo nudi strankam ključne storitve na najenostavnejši način, je namenila 500 € za moder sodniški dres s podpisi slovenskih FIFA sodnic.

Podjetje Telemach pa je kot velik podpornik slovenskega nogometa ter generalni sponzor slovenskega nogometnega prvenstva Prva liga Telemach namenilo v skupni višini 1.000 € za uradno žogo in unikaten črn sodniški dres iz finalne tekme Lige Europa v Sevilli, ko je 18. maja sodil Slavko Vinčić ter za rdeči dres s podpisi vseh Mednarodnih slovenskih sodnikov.

Skupen znesek zbranih sredstev v višini 7.106 EUR je vodja sodniškega oddelka Žiga Dobrun na simboličnem čeku predal vodji zdravilišča RKS Debeli rtič ga. Ani Žerjal, ki je v ponedeljkovi oddaji Svet na Kanalu A povedala: "Iskrena hvala nogometnim sodnikom in dražiteljem teh čudovitih dresov in zelo posebne žoge. Dvaindvajset (22) otrok je nekaj od 1.800 otrok, ki jih bo Rdeči križ Slovenije letos s pomočjo donatorjev pripeljal k nam v zdravilišče RKS Debeli rtič. Pomembno je, da vsi otroci v stiski pridejo k nam, saj imajo pri nas zelo pester animacijski program in si s pozitivno in zdravilno mikro klimo z dobrimi učinki morske vode krepijo imunski sistem. Že stoletja velja, da bi vsi otroci, ki živijo nekje na celini, morali biti vsaj 3 tedne/ leto na morju in na ta način otroci iz deprivilegiranih okolij dobijo največ. Še posebej pa nas veseli, da lahko otroci v stiski v teh poletnih mesecih igrajo nogomet s profesionalnim trenerjem, ki nam ga omogoči Nogometna zveza Slovenije in imajo tako na voljo vse kar imajo tudi privilegirani otroci."

Denarna donacija bo v celoti namenjena 7-dnevnemu letovanju otrok v Zdravilišču RKS Debeli rtič. Cena na otroka je 323 € in zajema avtobusni prevoz, nastanitev, 5 obrokov na dan, varuhe, animacijski program, plavalni tečaj in drugo dnevno animacijo. 

Sodniki so z izpeljavo novega družbeno odgovornega projekta v okviru dobrodelnih humanitarnih dejavnosti pokazali visoke etične standarde in odgovornost pomagati najšibkejšim članom naše skupnosti.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije in sodniški oddelek čestitata zmagovalcema dražbe izdelkov in se iskreno zahvaljujeta za sodelovanje v zbiranju sredstev s plemenito noto.

Podjetje Telemach kot vodilni ponudnik plačljivih video vsebin ter fiksnega interneta, je že vrsto let najhitreje rastoči operater mobilne telefonije v Sloveniji, medtem ko Addiko banka nudi zgolj tiste ključne storitve, ki strankam prinašajo večjo dodano vrednost, saj zagotavljajo učinkovitost in svojo energijo osredotočajo na udobje strank. Poudarjajo enostavnost in pri komuniciranju s strankami storitve in postopke predstavijo v pogovornem jeziku, ki je splošno razumljiv.

Celoten prispevek si lahko pogledate na povezavi https://www.24ur.com/sport/z-drazbo-dresov-zbrali-kar.html

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 28.06.2022 | Sodniki
  V Brežicah izpeljan poletni sodniški kamp
  Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je v sodelovanju z ambicioznim ženskim nogometnim klubom iz JV dela države ŽNK Posavje na Poletni sodniški kamp v mesto ob hrvaški meji privabila mlade fante in dekleta, ki se navdušujejo nad nogometom in jih zanima tudi delo sodnikov in sodnic. V pestrem programu so vsi kandidati uspešno opravili tudi sodniški izpit za nogometne sodnike(-ce). 
 • 27.06.2022 | Sodniki
  Regijski trening kamp 10 držav v Skopju
  V prestolnici ob reki Vardar poteka regijski trening kamp 10 držav. Poleg domačih predstavnikov severno-makedonske nogometne zveze so v Skopje pripotovali mednarodni sodniki in sodnice nacionalnih sodniških zvez iz Grčije, Črne Gore, Srbije, Hrvaške, Kosova, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Albanije in Slovenije. Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije v mestu na obeh bregovih reke Vardar zastopajo predsednik David McDowell, strokovnjak za telesno pripravo sodnikov Mitja Novak, mednarodni sodnici Aleksandra Česen iz Cerkelj na Gorenjskem in Sladjana Jovičić iz Škofij ter Fifa sodnik Nejc Kajtazović iz Kranja.
 • 24.06.2022 | Sodniki
  Pravila igre za trenerje UEFA A licence
  Na junijskem licenčnem trenerskem seminarju modula 2 za pridobitev strokovnega naziva Trener UEFA A, ki poteka v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, je bil včeraj in danes na sporedu sodniški del usposabljanja. Prijavljenih več kot 30 trenerjev ima znotraj 220 ur trajajočega programu usposabljanja umeščenih tudi 10 ur pridobianja in izpopolnjevanja znanja iz Pravil igre.
 • 23.06.2022 | Sodniki
  Sodniški kamp v Brežicah
  V sodelovanju Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in najbolj znanega ženskega nogometnega kluba na JV delu Slovenije ŽNK Posavje, vabimo vse nogometne zanesenjake na Poletni sodniški kamp, ki bo potekal v Brežicah v ponedeljek 27. junija. Sodniški kamp je namenjen vsem fantom in dekletom nad 15. let, ki se želijo preizkusiti v vlogi sodnikov ali sodnic, spoznati Pravila igre in opraviti sodniški tečaj, za konec programa pa v bazenih Term Paradiso opraviti še regeneracijski trening.
 • 22.06.2022 | Sodniki
  Sodniški oddelek v Grosuplju in Slovenski Bistrici
  V ponedeljek se je vodja sodniškega oddelka in član komisije za sodniške zadeve pri NZS Žiga Dobrun (37) mudil v Grosuplju na obisku pri prvaku 3. SNL zahod v sezoni 2021/22 NK Brinje Grosuplje (član MNZ Ljubljana), kjer je interpretiral različne posnetke dogodkov v kazenskem prostoru, igri z roko, ofsajdu, simuliranju, čisti in obetavni akciji ter o resnih in brezobzirnih prekrških.. Včeraj pa je Uefa kontrolor sojenja in referent za sodniške zadeve Darko Čeferin (53) v Slovenski Bistrici obiskal prvaka vzhodne skupine 3. slovenske nogometne lige NK Bistrica iz Slovenske Bistrice (član MNZ Ptuj), kjer je strokovno predaval v prostorih tamkajšnjega Javnega zavoda za šport.
 • 21.06.2022 | Sodniki
  Šmajc in Gabrovec v Azerbajdžan na UEFA Regions' Cup
  Predkrog Pokala regij (UEFA Regions' Cup 2022/23 Preliminary Round), ki bo potekal od 23. do 29. junija v Azerbajdžanu ne bo minil brez slovenske udeležbe. Na turnir v največjo državo na območju Kavkaza sta bila s strani sodniškega odbora UEFE odrejena tudi 33-letni David Šmajc (FIFA od 2022) iz DNSG Kranj in 35-letni pomočnika sodnika David Gabrovec iz Markovcev pri Ptuju (član MDNS Ptuj).
 • 18.06.2022 | Sodniki
  Vinčić, Klančnik in Kovačič v Madrid na FIFA seminar pred SP2022
  Na tridnevnem pripravljalnem FIFA seminarju za 22. Svetovno prvenstvo v Katarju (FIFA World Cup 2022 Qatar), ki bo potekal v španski prestolnici med ponedeljkom 20. in sredo 22. junijem se bodo zbrale ekipe najboljših evropskih sodnikov in video sodnikov (VAR), ki so bile izbrane za sojenje na Mundialu in sicer delujejo v tekmovanjih Evropske nogometne zveze (UEFA). Med najbolj kakovostnimi 11-imi sodniškimi trojkami iz starega kontinenta, ki bodo skrbele zato, da bo na letošnjem največjem reprezentančnem tekmovanju na svetu potekalo vse v skladu s Pravili, so tudi naši trije sodniki na čelu z uveljavljenim Mariborčanom Slavkom Vinčićem in njegovima pomočnikoma, Slovenjgradčanom Tomažem Klančnikom in Ljubljančanom Andražem Kovačičem.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 16.06.2022 | Sodniki
  Intervju s FIFA futsal sodnico Dorotejo Mušič
  V sodniški rubriki "Postani sodnik" tokrat predstavljamo 31-letno mednarodno futsal sodnico Dorotejo Mušič iz Maribora, ki velja za pionirko slovenskega ženskega futsal sojenja. V začetku leta 2021 je članica MDNS Maribor kot prva futsal sodnica v zgodovini Slovenije napredovala na državno listo futsal sodnikov, aprila lani je debitirala na tekmi 2. SFL, z letom 2022 pridobila naziv FIFA sodnice ter na materinski dan postala še prva predstavnica nežnejšega spola, ki je sodila na tekmi 1. Slovenske futsal lige.

DELI NA