14.06.2022 | Sodniki
Sodniki z dobrodelno akcijo zbrali 7.106 EUR in omogočili poletne počitnice 22 otrokom v socialni stiski

Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev sojenja pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.

Zbiranje donacij za poletne počitnice socialno ogroženih otrok iz štajerske in koroške regije se je začelo v sredo 1. junija na zaključnem sodniškem seminarju na Brdu pri Kranju, vzporedno pa se je organiziralo, medijsko eksploatirano dobrodelno dražbo dresov in žoge, ki so jih prispevali slovenski mednarodni sodniki na čelu z Mariborčanom Slavkom Vinčićem. Z veliko družbeno odgovornostjo so varuhi Pravil nogometne igre ter kontrolorji sojenja omogočili poletne počitnic za kar 22 otrok oziroma za dve celotni enajsterici, ki igrata nogometno tekmo.

V licitaciji izdelkov, ki jih je Zveza nogometnih sodnikov Slovenije namenila za zbiranje sredstev za letovanje otrok in izvedbo poletnega tabora so bili:

 1. Uradni sodniški dres iz finala lige Europa dne 18.5.2022
 2. Uradna žoga iz finala lige Europa podpisana s strani Slavka Vinčića
 3. Podpisan rdeč sodniški dres vseh mednarodnih slovenskih FIFA sodnikov
 4. Podpisan moder sodniški dres vseh mednarodnih slovenski FIFA sodnic

https://www.24ur.com/sport/dobrodelna-drazba-za-socialno-ogrozene-otroke.html

https://www.facebook.com/svet.tv/videos/715379076397822

Addiko banka, ki ponuja jasno, enostavno in neposredno bančništvo ter s svojo prilagodljivostjo, osredotočenostjo in strokovnostjo nudi strankam ključne storitve na najenostavnejši način, je namenila 500 € za moder sodniški dres s podpisi slovenskih FIFA sodnic.

Podjetje Telemach pa je kot velik podpornik slovenskega nogometa ter generalni sponzor slovenskega nogometnega prvenstva Prva liga Telemach namenilo v skupni višini 1.000 € za uradno žogo in unikaten črn sodniški dres iz finalne tekme Lige Europa v Sevilli, ko je 18. maja sodil Slavko Vinčić ter za rdeči dres s podpisi vseh Mednarodnih slovenskih sodnikov.

Skupen znesek zbranih sredstev v višini 7.106 EUR je vodja sodniškega oddelka Žiga Dobrun na simboličnem čeku predal vodji zdravilišča RKS Debeli rtič ga. Ani Žerjal, ki je v ponedeljkovi oddaji Svet na Kanalu A povedala: "Iskrena hvala nogometnim sodnikom in dražiteljem teh čudovitih dresov in zelo posebne žoge. Dvaindvajset (22) otrok je nekaj od 1.800 otrok, ki jih bo Rdeči križ Slovenije letos s pomočjo donatorjev pripeljal k nam v zdravilišče RKS Debeli rtič. Pomembno je, da vsi otroci v stiski pridejo k nam, saj imajo pri nas zelo pester animacijski program in si s pozitivno in zdravilno mikro klimo z dobrimi učinki morske vode krepijo imunski sistem. Že stoletja velja, da bi vsi otroci, ki živijo nekje na celini, morali biti vsaj 3 tedne/ leto na morju in na ta način otroci iz deprivilegiranih okolij dobijo največ. Še posebej pa nas veseli, da lahko otroci v stiski v teh poletnih mesecih igrajo nogomet s profesionalnim trenerjem, ki nam ga omogoči Nogometna zveza Slovenije in imajo tako na voljo vse kar imajo tudi privilegirani otroci."

Denarna donacija bo v celoti namenjena 7-dnevnemu letovanju otrok v Zdravilišču RKS Debeli rtič. Cena na otroka je 323 € in zajema avtobusni prevoz, nastanitev, 5 obrokov na dan, varuhe, animacijski program, plavalni tečaj in drugo dnevno animacijo. 

Sodniki so z izpeljavo novega družbeno odgovornega projekta v okviru dobrodelnih humanitarnih dejavnosti pokazali visoke etične standarde in odgovornost pomagati najšibkejšim članom naše skupnosti.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije in sodniški oddelek čestitata zmagovalcema dražbe izdelkov in se iskreno zahvaljujeta za sodelovanje v zbiranju sredstev s plemenito noto.

Podjetje Telemach kot vodilni ponudnik plačljivih video vsebin ter fiksnega interneta, je že vrsto let najhitreje rastoči operater mobilne telefonije v Sloveniji, medtem ko Addiko banka nudi zgolj tiste ključne storitve, ki strankam prinašajo večjo dodano vrednost, saj zagotavljajo učinkovitost in svojo energijo osredotočajo na udobje strank. Poudarjajo enostavnost in pri komuniciranju s strankami storitve in postopke predstavijo v pogovornem jeziku, ki je splošno razumljiv.

Celoten prispevek si lahko pogledate na povezavi https://www.24ur.com/sport/z-drazbo-dresov-zbrali-kar.html

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 10.08.2022 | Sodniki
  Po 14. letih vrnitev Čeferina na Ferske otoke
  Pred playoff fazo tekmovanja za uvrstitev v UECL 2022/23, se na otočje v severnem Atlantskem oceanu po skoraj štirinajstih letih vrača naš znani kontrolor sojenja Darko Čeferin (53), ki je 11. oktobra 2008 na kvalifikacijski tekmi za SP 2010 v Južni Afriki sodil tekmo Ferski otoki : Avstrija (1-1). Jutri bo na tekmi 3. kroga kvalifikacij za uvrstitev v Konferenčno ligo 2022/23 na tekmi ferskega in kosovskega prvaka nadziral sojenje sodniške ekipe iz Gruzije.
 • 09.08.2022 | Sodniki
  Matej Jug začenja evropsko avanturo v Craiovi
  Član prve kakovostne skupine evropskih sodnikov Uefa 41- letni Tolminčan Matej Jug bo svojo evropsko popotovanje v novi sezoni začel na jugozahodu Romunije. V Craiovi, ki je šesto največje mesto v deželi grofa Drakule in se nahaja 229 km zahodno od prestolnice Bukarešte, bo v okviru 3. kvalifikacijskega okna za uvrstitev v Konferenčno ligo sodil na povratni tekmi med romunsko Universitatea Craiova in ukrajinsko Zoryo Lugansk. Z izkušenim severnim Primorcem bodo potovali še pomočnika sodnika Matej Žunič (39) in Manuel Vidali (41) ter četrti sodnik 46-letni Koprčan Roberto Ponis.
 • 08.08.2022 | Sodniki
  Sodnice za uvodni krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  Nadarjena sodnica iz DNSG Kranj Vanja Janković (na sliki levo) bo za uvod v novo izdajo 1. SŽNL, ki se bo s sezono 2022/23 uradno imenovala Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, sodila sobotni večni derbi v prestolnici med ŽNK Olimpija in ŽNK Nona Pomurje Beltinci na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški (13.8. ob 17h, prenos Sportklub 1). Za Jankovićevo bo to premierni derbi dveh največjih ženskih klubov in njena 33 tekma v 1. ženski nogometni ligi.
 • 02.08.2022 | Sodniki
  Začetek evropske poti za Obrenovića na Slovaškem
  Enaintridesetletni Ljubljančan Rade Obrenović, ki je z letom 2022 napredoval v prvo kakovostno skupino sodnikov Evropske nogometne zveze (Uefa) se danes odpravlja na Slovaško, kjer bo jutri vodil tekmo 3. predkroga Konferenčne lige med DAC 1904 iz Dunajske Strede in romunskim velikanom Steauo iz Bukarešte.
 • 01.08.2022 | Sodniki
  Šmajc pod Kalvarijo na 2. večnem derbiju in 57 tekmi Prve lige
  V najbolj zanimivi tekmi 4. kroga slovenskega državnega prvenstva 2022/23 bo soj žarometov v nedeljo zvečer usmerjen v štajersko prestolnico. V prvem od štirih prvenstvenih večnih derbijev v novi sezoni Prve lige Telemach, se bosta v nedeljskem večernem terminu ob 20.15 uri na stadionu Ljudski vrt pomerila šestnajstkratni državni prvak Maribor in ljubljanska Olimpija s šestimi naslovi najboljšega kluba v državi. Za red na igrišču bo skrbel 33-letni mednarodni sodnik David Šmajc iz Predoselj pri Kranju, ki bo sodil na svojem drugem večnem derbiju in 57. tekmi v 1. SNL.
 • 30.07.2022 | Sodniki
  Po koncu ženskega EP intervju s Stašo Špur
  Po ponedeljkovi vrnitvi iz EP za ženske v Angliji (Uefa Women's Euro 2022) smo se pogovarjali z edino slovensko predstavnico Stašo Špur, ki je na Otoku po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja, ob vzdolžni liniji delovala tudi na spektakularni četrtfinalni tekmi med Francijo in aktualno prvakinjo izpred petih let Nizozemsko. "Tricolorke" so slavile z izidom 1-0 v 103. minut z zadetkom iz kazenskega udarca na podlagi VAR intervencije in ponovnega ogleda dogodka na igrišču (OFR), zadetek pa je dosegla letošnja okrepitev Chelsea iz francoskega Bordeauxa branilka Ève Josette Noëlle Périsset.
 • 29.07.2022 | Sodniki
  V Frankurtu poletni seminar najboljših evropskih sodnikov Uefe
  Med povabljenimi 29 imi elitnimi sodniki iz starega kontinenta, je seveda tudi najbolj prepoznaven slovenski sodniški obraz, Mariborčan Slavko Vinčić, med 36-imi sodniki prve kakovostne skupine pa sta na seminarju prisotna še Tolminčan Matej Jug in Ljubljančan Rade Obrenović. V vlogi predavatelja je eden najvidnejših članov Uefine sodniške komisije in častni predsednik ZNSS Vlado Šajn, ki najboljšim evropskim delivcem pravice na seminarju podaja smernice uporabe in interpretacije pravil igre.
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 27.07.2022 | Sodniki
  Darko Čeferin kontrolor sojenja v Nikoziji
  V prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov je bil naš priznani nekdanji vrhunski sodnik in Uefa mednarodni kontrolor sojenja najvišje ravni Darko Čeferin (53) iz Kranja dejaven v prestolnici Litve na povratni tekmi med Žalgirisom iz Villniusa in kosovskim prvakom Ballkani, tokrat pa bo aktiven na vročem otoku Cipru na tekmi 2. predkroga Konferenčne lige v Nikoziji, kjer bo nadziral sojenje danske sodniške ekipe na tekmi ciprskega Apoela iz Nikozije in bolgarskega Boteva iz Plovdiva.
 • 26.07.2022 | Sodniki
  Debi Šmajca na mednarodni klubski sceni v Belfastu
  Na mednarodnem klubskem odru bo v četrtek poseben dan za Davida Šmajca, saj kranjskega delivca pravice čaka premierna tekma v evropskih pokalnih tekmovanjih. V 2. predkrogu Konferenčne lige bo 33-letnik iz Predoselj pri Kranju sodil v Belfastu, kjer bo glavni sodnik na tekmi med domačim Crusadersom in lanskoletnim švicarskim podprvakom Baslom 1893.

DELI NA