08.08.2022 | Sodniki
Sodnice za uvodni krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje

Evropsko prvenstvo v Angliji se je končalo z zmago gostiteljic, ki so na Wembleyu po podaljških premagale Nemke z 2-1, pozornost vseh ljubiteljev ženskega nogometa pa je že preusmerjena na domače ženske nogometne zelenice.

Pretekli torek je Nogometna zveza Slovenije na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravila imeniten promocijski dogodek, kjer je na zboru predstavnikov in predstavnic vseh osmih klubov, NZS predstavila prenovljeno celostno in zunanjo podobo ter ime novega pokrovitelja 1. SŽNL družbo Triglav Zdravje, po kateri se bo tekmovanje imenovalo Ženska nogometna liga Triglav Zdravje.

Še pet dni nas loči do 13. avgusta in začeta nove sezone slovenske ženske nogometne lige 2022/23, ki se bo z novo tekmovalno sezono uradno imenovala Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, danes pa je tričlanska Komisija za delegiranje sodnikov objavila sodniške ekipe, ki bodo sodile v uvodnem krogu.

Že takoj na začetku bo najbolj vroče v prestolnici, kjer bo v soboto ob 17. uri (prenos Sportklub 3) na sporedu večni derbi med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki bo odigran neposredno ob Kamniški progi na glavnem igrišču atletskega stadiona ŽAK v Spodnji Šiški.

Da bo na igrišču potekalo vse v skladu s pravili igre, bo skrbela glavna sodnica Vanja Janković (27), ki prihaja iz Žabnice (DNSG Kranj). Za Jankovićevo bo to premierni derbi med dvema največjima rivaloma v ženskem nogometu na sončni strani Alp ter 33 tekma v 1. slovenski ženski nogometni ligi, kjer je debitirala 4. septembra 2016 na dvoboju med nekdanjim ŽNK Ankaran in ŽNK Olimpija.

Nadarjena delivka pravice iz Gorenjske (na sliki desno kontrolor sojenja Andrej Žnidaršič -121. tekem v 1. SNL in Pokalu) redno sodi na tekmah ženske nogometne lige ter moških članskih tekmah v Gorenjski nogometni ligi. Z njo bosta še prva pomočnica Sara Mask (udeleženka CORE seminarja v 2021) iz MDNS Nova Gorica ter druga pomočnica Petra Stopar iz Ilirske Bistrice (MDNS Koper).

Na preostalih tekmah bodo sodile še Tjaša Misja (27) iz MDNS Murska Sobota (udeležena kot glavna sodnica na seminarju Core za perspektivne mlade sodnice lani v Švici), ki bo delila pravico v Nogometnem centru Velesovo, kjer se bosta v prvi nedeljski tekmi z začetkom ob 17. uri pomerila ŽNK Cerklje in ljubljanski ŽNK Krim (pomočnici Staša Špur in Kaja Škrban). 

V drugi nedeljski tekmi, ki jo bo gostil Športni center Police v Ajdovščini pa bo z začetkom ob 18. uri delila pravico naša najbolj izkušena mednarodna sodnica Tanja Subotić (45) iz DNS Ljubljana, kateri bosta asistirali še Helena Buh iz Dobrove  in Luka Strajnar (vsi iz DNS Ljubljana).

Zadnja tekma 1. kroga nove sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pa bo odigrana prihodnji vikend 20. avgusta, ko se bosta v najstarejšem slovenskem mestu na Mestnem stadion Ptuj ob 11. uri pomerila ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje, v glavni vlogi pa bo mlada 22- letna Mediha Durić iz Raven na Koroškem (MDNS Maribor), poleg katere bosta še pomočnika sodnika David Vozlič in Armin Turanović oba iz MDNS Celje.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2022 | Sodniki
  Tečaj za nove sodnike v Mariboru
  Si želiš postati novi sodnik ali sodnica v Mariboru? Potem pohiti in se prijavi na tečaj za nove sodnike , ki bo potekal v mesecu oktobru. Več informacij in prijave na 041-748-675 (Zoran Novarlić).
 • 27.09.2022 | Sodniki
  Čeferin ponovno v St. Gallen
  Darko Čeferin bo drevi v deželi sira in čokolade v zadnjem krogu tretje izvedbe Lige narodov (Nations League 2023) v skupini A2, opravljal vlogo kontrolorja sojenja sodniški ekipi iz Bosne in Hercegovine na tekmi med Švico in Češko v St. Gallnu.
 • 26.09.2022 | Sodniki
  Obrenović v Dublin na ligo narodov
  Ljubljančan Rade Obrenović (32) bo jutri zvečer na vzhodnem delu prestolnice Irske v Dublinu sodil svojo drugo tekmo v prvem krogu 3. izvedbe Lige narodov (Nations League 2022/23). Na stadionu Aviva, ki je bilo prizorišče finalne tekme Evropske lige leta 2011 (liga Europa), bo naš najmlajši mednarodni FIFA sodnik v ligi B sodil dvoboj zadnjega kroga v skupini 2 med Irsko in Armenijo. 
 • 25.09.2022 | Sodniki
  Kos v Češke Budejovice
  Drago Kos bo na Češkem v Čeških Budejovicah v play-offu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo U-21 leta 2023 kontrolor sojenja na tekmi Češka - Islandija, ki jo bodo sodili sodniki iz Danske.
 • 23.09.2022 | Sodniki
  Preizkus fizične pripravljenosti z analizo prvega dela jesenskega dela prvenstva
  V Ljubljani je včeraj potekal letošnji tretji preizkus fizične pripravljenosti ter analiza prvega dela jesenskega dela prvenstva za sodnike, sodnice, pomočnike, pomočnice in talente vseh nivojev vključno s kandidati. Vse skupaj je zabeležila nova tehnološka pridobitev sodnikov, t.i. dron.
 • 22.09.2022 | Sodniki
  Vrnitev Vinčića v Leipzig na tekmo Lige narodov
  V septembrskem ciklu tretje izvedbe Lige narodov Slavka Vinčića čaka prva tekma na vzhodu Nemčije, kjer bo v petek zvečer v Leipzigu sodil dvoboj Nemčija - Madžarska. Šlo bo za reprizo mitskega dvoboja iz leta 1954, ko je Zahodna Nemčija v finalu Svetovnega prvenstva v Švici premagala tedaj izjemno močno Madžarsko nogometno reprezentanco s 3-2, tisti večer pa je v nogometnih almanahih zapisan in poznan tudi kot "čudež v Bernu".
 • 21.09.2022 | Sodniki
  Po 8. seji komisije za sodniške zadeve
  Pred četrtkovim fizičnim preizkusom telesne pripravljenosti sodnikov, ki se bo nadaljeval s skupnim velikim seminarjem sodnikov, pomočnikov in kontrolorjev po 1. sklopu jesenskega dela prvenstva o katerem bomo več poročali v petek, je predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in predsednik Komisije za sodniške zadeve NZS g. David McDowell za torek 20. septembra sklical 8. sejo Komisije za sodniške zadeve pri NZS.
 • 20.09.2022 | Sodniki
  Česen na seminar top 41-ih Uefa sodnic na Azurno obalo
  Mondena Nica na Azurni obali v jugovzhodni francoski regiji Provansa-Alpe-Azurna obala bo med 21. in 23. septembrom prizorišče seminarja top 41-ih evropskih sodnic. Udeleženke prihajajo iz 29-ih držav na stari celini, tja pa bodo pripotovalo 14. članic elitne kategorije in 27 sodnic članic 1. kakovostne kategorije sodnic pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) med katerimi je tudi naša najboljša sodnica Aleksandra Česen.
 • 19.09.2022 | Sodniki
  Staša Špur v Glasgowu
  Mednarodna pomočnica in najboljša slovenska linijska sodnica Staša Špur (33) iz Murske Sobote začenja sezono ženske lige prvakinj 2022/23 na Škotskem. V Glasgowu bo s hrvaško sodnico Ivano Martinčić iz Koprivnice in Poljakinjo Paulino Baranowsko sodila na prvi tekmi 2. kroga Lige prvakinj med škotskim Glasgow Rangers in portugalsko Benfico iz Lizbone.
 • 15.09.2022 | Sodniki
  V Ljubljani tečaj za nove sodnike
  Postani sodnik ali sodnica v Ljubljani in se vključi v največje Društvo nogometnih sodnikov v Sloveniji. Iz DNS Ljubljana prihaja tudi najmlajši mednarodni FIFA sodnik v Sloveniji Rade Obrenović (32).

DELI NA