18.01.2023 | 1. SŽNL
Sneg jih ni zaustavil, Radomljanke odprle priprave

Zimski počitek je zaključen, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je vrnila v delovni ritem. Tudi zahvaljujoč požrtvovalnosti vzdrževalne službe Športnega parka Radomlje, ki je dobila boj s snežno odejo na zelenici, so se pričele priprave na drugi del sezone.

Željne dokazovanja

Po uvodnem ponedeljkovem treningu so se rumenosrčni zasedbi v torek pridružile še dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET. Aljaž Gornik in Karmen Ulbin sta na treningu pozdravila sedemindvajseterico igralk. Nekaj deklet je zimski premor izkoristilo za odpravo težav s poškodbo, zato se bodo treningom priključila naknadno. Sta pa s soigralkami znova vadili Tajda Hlebec in Nea Podbevšek, prva je nazadnje igrala v začetku oktobra, druga pa je zaradi zdravljenja poškodbe izpustila jesenski del sezone.

»Stanje je dobro. Opazno je, da so se dekleta spočila in so željna novega dokazovanja. Zavedajo se, da nas čaka zahtevna pomlad, kar si vsi skupaj želimo. Izzvani bomo vsake tri dni, saj bomo igrali zgolj zahtevne tekme. To je pravo okolje, v katerem se lahko dekleta maksimalno dokažejo oziroma jih to okolje sili v to, da vsak dan dajejo vse od sebe. To je tudi edino pravilno in smiselno, če želijo delati kariere in biti profesionalne športnice,« je uvodoma dejal trener Gornik.

Tudi to zimo je bilo delu s člansko ekipo priključenih nekaj mlajših deklet: »Že nekaj časa ponavljamo, da imamo v mlajših selekcijah kluba ogromno deklet, s katerimi kakovostno delamo. Cilj je, da dekleta pridejo v člansko ekipo, najdejo svoj prostor pod soncem in tukaj storijo korak naprej. Klub tej filozofiji sledi že nekaj let in to počne zelo uspešno. Vsi kazalniki kažejo, da smo klub, ki proizvede največ mladih igralk in ponudi priložnost, da se lahko razvijejo. S strani igralk dobivamo pozitiven odziv, saj priložnost v veliki meri dobro izkoriščajo ter s tem dvigujejo kakovost in svojo ceno.«

Čeprav je uvodni del priprav tradicionalno namenjen izboljšanju fizične pripravljenosti, rumenosrčne v treninge vključujejo tudi žogo. »Začenjamo s kondicijsko pripravo, v smislu razvoja osnovne vzdržljivosti in moči, a so treningi prepleteni s taktično-tehničnimi elementi. Ves čas treningov povezujemo koncept igre v napadu in obrambi, hkrati pa razvijamo kondicijsko pripravo. To je pogoj, da taktična ideja pride do izraza, v igri pa bo to pomembno, da bodo dekleta celotno pomlad zdržala na visoki ravni. Iščemo stalnico, ki je jeseni nekajkrat zmanjkala, saj so bila dekleta zelo obremenjena s klubskimi in reprezentančnimi aktivnostmi. Na tem delamo tekom zimskega pripravljalnega obdobja, ko bomo skušali odigrati čim več tekem z močnimi nasprotnicami iz tujine in s kakšno fantovsko selekcijo, da bo izziv še večji,« je ob začetku priprav še dejal strateg Radomljank.

Prva proti avstrijskemu klubu

Prva pripravljalna preizkušnja bo na sporedu ob koncu drugega tedna priprav, ko bo nasprotnik avstrijski UDFC Hof bei Straden, v vrstah katerega igra nekaj bivših Pomurk. Potrjenih je še nekaj mednarodnih preizkušenj s prvoligaškimi klubi, več o tem pa v prihodnjih dneh, ko bodo predstavili tudi kadrovske spremembe v ekipi, so še zapisali pri rumenih.

Spomnimo, Radomljanke po jesenskem delu sezone zasedajo tretje mesto ŽNL Triglav Zdravje, prebile pa so se tudi v pokalni polfinale.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 31.03.2023 | 1. SŽNL
  Začenja se zadnja tretjina sezone
  S tekmami 15. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje državno prvenstvo članic vstopa v zadnjo tretjino. Sobota prinaša dve tekmi v Ljubljani in obračun v Radomljah. Najboljše štiri ekipe po 14. krogu tvorijo zgornji del.
 • 26.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpiji derbi, točke za ŽNK Muro Nona in ŽNK Ljubljano
  Derbi zgornjega doma je pripadel ŽNK Olimpiji Ljubljana (z 2:0 boljša od ŽNK Radomlje Medex), ŽNK Mura Nona prepričljivo boljša od Primorja Gaia Naturelle (13:0), že dopoldan ŽNK Ljubljana v gosteh do zmage proti ŽNK Cerklje (0:5).
 • 25.03.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Ljubljani
  Nedelja prinaša tekme 14. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ob 11. uri bo spletni prenos iz Nogometnega centra Velesovo, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Ljubljana. Ob 15. uri bomo ljubitelji nogometa na Planet TV-ju spremljali tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, prav tako ob 15. uri se začne obračun v Bratoncih.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija boljša od Krima
  Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana so na gostovanju pri Krimu upravičile vlogo favoritinj. S 14:0 so varovanke trenerja Zlatka Gaborja premagale krimovke. Po štiri gole sta za zmago prispevali Daša Dolenšek in Ana Milović.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani
  Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.
 • 18.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke na Gorenjsko
  Končana je še 2. tekma 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Primorsko-gorenjski obračun v Ajdovščini je pripadel gostjam (1:4). Tekmo so ljubitelji nogometa spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV-ju.
 • 17.03.2023 | 1. SŽNL
  Derbi pred kamerami Planet TV-ja
  V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.
 • 11.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke v Mursko Soboto
  ŽNK Mura Nona je s 3:2 dobila uvodno tekmo nadaljevanja sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Varovanke trenerja Amirja Kariča so z goli Kaje Korošec, Špele Rozmarič in Anje Eferl prišle do novih treh točk. Ostale tekme 13. kroga prihodnji vikend.
 • 10.03.2023 | 1. SŽNL
  Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA