12.06.2024 | A
Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu

Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.

Tako imenovan reprezentančni medijski dan oziroma dan odprtih vrat v mestu ob reki Wupper z nekaj več kot 350.000 prebivalci v deželi Severno Porenje - Vestfalija na zahodu Nemčije so Slovenci začeli z novinarsko konferenco, na kateri je selektor Kek poudaril, da v Nemčijo niso prišli kot turisti.

"Že prej sem rekel, da ne vidim sebe kot turista, ampak kot selektorja, ki tekmuje. Prišli smo tekmovat in tako se bomo postavili. Zanima me le, kako ekipo pripraviti za pozitiven izid, ne glede na tekmece - na čelu z Anglijo. Veseli me, da je Slovenija s svojo specifično prepoznavnostjo del tega velešportnega dogodka," je povedal selektor.

Ta ima izkušnje z velikega tekmovanja, bil je selektor že na svetovnem prvenstvu 2010. "Tokrat je povsem drugače kot takrat. Minilo je skoraj 15 let od tega. Zdaj hočem razmišljati na način fantov, voditi pa na svoj način. Mislim, da je ta mešanica dobra," je dejal.

Pravi, da je sicer imel občutek, da nekateri igralci še niso povsem v tistem pravem počutju, vzdušju. "Ko so nas na letališču sprejeli z vodnimi topovi, pa so srca začela malce hitreje biti. A zdaj se moramo umiriti, da fantje ostanejo dovolj sproščeni. Ko nisi zategnjen, sploh v mladih letih, si sposoben pokazati marsikaj," je nadaljeval.

"Kakovost tekmecev na takšnih tekmovanjih pa je na najvišji ravni, zato moraš biti v vseh pogledih stoodstotno pripravljen. Junijskega termina sicer nimam najraje, ampak mislim, da je naše igralce zdaj 'potegnilo'."

Kot je dodal, je prepričan, da so sposobni marsikaj narediti, da pa se seveda nekaj vpraša tudi tekmeca. Prvi bo Danska v nedeljo v Stuttgartu, v skupini C pa Slovenijo nato čakata še dvoboja s Srbijo v Münchnu 20. junija in z Anglijo v Kölnu 25. junija.

Tokratni trening je bil odprt in zelo dobro obiskan, bilo je veliko otrok, tudi v lokalnem prebivalstvu pa je nekaj takšnih, ki še govorijo slovenski jezik. Zaradi odprtosti treninga Kekovi izbranci sicer niso pokazali vsega, na čemer delajo. Delajo pa tudi na tem, da pravočasno pripravijo Benjamina Verbiča, ki ima še edini določene težave.

Slovenci so trening sicer opravili na stadionu pri živalskem vrtu oziroma Stadiumu am Zoo. Ta je bil zgrajen 1924, sprejme nekaj več kot 20.000 ljudi, je pa dom lokalnega nogometnega kluba Wuppertaler SV, ki igra v regionalni ligi oziroma na četrti ravni nemškega nogometnega ligaškega sistema.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA