14.06.2024 | A
Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco

Leto 2024 bo z zlatimi črkami zapisano v zgodovino slovenskega nogometa. Uvrstitev na Evropsko prvenstvo ni samo dosežek naših reprezentantov s strokovnim štabom, ki smo jih upravičeno mnogokrat pohvalili in se jim zahvalili za odlično opravljeno delo, temveč gre delček ponosa in zasluge vsem nogometnim delavcem in klubom širom Slovenije, ki vsakodnevno izvajajo in živijo nogomet na vseh nivojih. 

Morda se premalokrat zavedamo povezanosti nogometnih delavcev in vpliv vsakega posameznika na to, da nogomet v Sloveniji deluje in se razvija. Že res, da imamo ogromno slabosti in težav, ampak tudi prednosti in kvaliteto. Zato se moramo po začetnem navdušenju spomniti in zahvaliti vsem, ki v našem nogometu vztrajajo in delujejo v vseh mogočih pogojih. Prav vsi ste delček uspeha naše reprezentance, za katero bomo iz vsega srca navijali na prihajajočem prvenstvu v Nemčiji.

Klubi in ljudje v njih so gonilna sila napredka nogometa tudi na najvišjem reprezentančnem nivoju. Kategorizacija nogometnih klubov v Sloveniji nam jasno pokaže, kako zelo je pomembno, da imamo vse nivoje nogometnih klubov. In prav njihovo delovanje in medsebojna interakcija nam zagotavlja občasen uspeh na najvišjem nivoju. Če se večina zaveda, da so boljša nogometna okolja pomembna za razvoj nogometašev, ki kažejo večji talent, pa nemalokrat pozabljamo, kako  pomembno je tudi navduševanje otrok in mladine za nogomet, da jih pripeljemo v naš šport kot začetnike.

Če je javnosti zelo poznan podatek, od kod prihajajo naši vrhunski nogometaši v reprezentanco in iz katerih klubov jim je uspel prestop v tujino, pa morda preveč zanemarjamo podatek, kje so začeli z nogometno igro. Brez prispevka teh klubov morda ne bi bili v nogometu. Da ponazorimo, kako zelo je pomembno, da imamo tudi klube množičnosti, poglejmo reprezentanco v drugi luči. Poglejmo udeležence reprezentančne ekipe, ki bo nastopila na EP 2024 v Nemčiji, ob njihovih imenih pa klube, ki so zaslužni, da so nogometaši začeli s treniranjem in se navdušili za nogomet.

JAN OBLAK                                               NK LOČAN

VID BELEC                                                NK ŽELEZNIČAR MARIBOR

IGOR VEKIČ                                             NK POLET SVETI DUH

JURE BALKOVEC                                   NK BELA KRAJINA

JAKA BIJOL                                               NK DRAVOGRAD

DAVID BREKALO                                   NK BRAVO

ERIK JANŽA                                              NK PUCONCI

MIHA BLAŽIČ                                          FC KOPER

ŽAN KARNIČNIK                                    NK KOZJAK/RADLJE

TIMI MAX ELŠNIK                                   ŠD ZLATOLIČJE

ADAM GNEZDA ČERIN                        ND IDRIJA

PETAR STOJANOVIČ                            NK TABOR 69

BENJAMIN ŠEŠKO                                NK RADEČE

ANDRAŽ ŠPORAR                                 NŠD NK OLIMPIJA

Vstopili:

BENJAMIN VERBIČ                               NK VOJNIK

VANJA DRKUŠIČ                                    NK KRKA

JASMIN KURTIČ                                     NŠ BELA KRAJINA

ŽAN VIPOTNIK                                        ND DRAVINJA

JON GORENC STANKOVIČ               NK IHAN

TOMI HORVAT                                        NK TURNIŠČE

SANDI LOVRIČ                                       SV RAPID LIENZ

ADRIJAN ZELJKOVIČ                            NK ŽALEC

NINO ŽUGELJ                                         ND SLOVENJ GRADEC

ŽAN CELAR                                              ŠD ŠENČUR

JOSIP ILIČIČ                                            NK TRIGLAV

JAN MLAKAR                                            NK ALFA VEVČE

V Sloveniji spodbujamo nogomet na vseh nivojih in se zavedamo, da je množičnost prvi program kvalitete in strokovnost prvi pogoj za napredek v okoljih, ki delujejo na nivoju odličnosti. Delovanje malih klubov, kjer se najde ogromno talentov, in večjih klubov, ki ponudijo možnost za razvoj, pomembno doprinese k temu, da ima Slovenija dober nogomet. Zato zahvala vsem strokovnim delavcem, tako profesionalcem kot amaterjem, ki vztrajajo v nogometu in navdušujejo ter razvijajo bodoče vrhunske nogometaše iz slovenskega prostora.

Tekst: RK/NZS
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.07.2024 | A
  Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
  Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.

DELI NA