19.09.2022 | Sodniki
Slovenska zastavica na Škotskem v ženski ligi prvakinj

V najprestižnejšem ženskem klubskem nogometnem tekmovanju, ki poteka od sezone 2001/2002 UEFA Women's Champions League začenja evropsko uverturo v novi sezoni tudi Sobočanka Staša Špur

Mednarodna pomočnica in najboljša slovenska linijska sodnica Staša Špur iz Murske Sobote (33) začenja sezono ženske lige prvakinj 2022/23 na Škotskem. V Glasgowu bo na južni strani reke Clyde na mitskem stadionu Ibrox skupaj s hrvaško sodnico Ivano Martinčić iz Koprivnice in Poljakinjo Paulino Baranowsko, sodila na prvi tekmi 2. kroga Lige prvakinj med škotskim Glasgow Rangers in portugalsko Benfico iz Lizbone.

Staša Špur je z Martinčićevo sodila vse tri letošnje tekme na 13. ženskem Euru 2022 vključno s četrtfinalno tekmo "knock-out" faze med Francijo in Nizozemsko, aprila pa sta skupaj sodili tudi na prvi polfinalni tekmi Lige prvakinj med ekipama Olympique Lyon - PSG.

Martinčić, Špur in Baranowska so med 11. in 30. oktobrom povabljene v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022), kjer bodo skupaj delovale v sodniški ekipi na drugem koncu sveta v južni Aziji.

Četrta sodnica na jutrišnji tekmi (20.30) v Glasgowu bo Jelena Kumer- ima še dve mlajši sestri sodnici- iz hrvaške Breganice pri Samoborju v bližini slovenske meje, kontrolorka sojenja pa bo 46-letna María Luisa Villa Gutiérrez iz Španije.

Ženska liga prvakinj bo drugič zapored potekala v formatu skupinskega dela. Najuspešnejši klub je francoski Lyon, ki je osvojil 8 naslovov najboljših na starem kontinentu, kjer so nanizale 5 zaporednih naslovov med leti 2016 in 2020. Letos so 21. maja v finalu na Juventusovem Allianz stadionu v Torinu premagale Barcelono s 3-1 in branijo naslov prvakinj.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.10.2022 | Sodniki
  Gopro video - Preizkus fizične pripravljenosti
  Na tretjem letošnjem preizkusu fizične pripravljenosti sodnikov v Ljubljani, ki je potekal v četrtek 22. septembra na umetni travi stadiona ŽAK v Spodnji Šiški, je bila v družbi mož in deklet v črnem tudi Gopro kamera. Ekskluzivni videoposnetek si lahko ogledate tudi ti.
 • 29.09.2022 | Sodniki
  Tečaj za nove sodnike v Mariboru
  Si želiš postati novi sodnik ali sodnica v Mariboru? Potem pohiti in se prijavi na tečaj za nove sodnike , ki bo potekal v mesecu oktobru. Več informacij in prijave na 041-748-675 (Zoran Novarlić).
 • 27.09.2022 | Sodniki
  Čeferin ponovno v St. Gallen
  Darko Čeferin bo drevi v deželi sira in čokolade v zadnjem krogu tretje izvedbe Lige narodov (Nations League 2023) v skupini A2, opravljal vlogo kontrolorja sojenja sodniški ekipi iz Bosne in Hercegovine na tekmi med Švico in Češko v St. Gallnu.
 • 26.09.2022 | Sodniki
  Obrenović v Dublin na ligo narodov
  Ljubljančan Rade Obrenović (32) bo jutri zvečer na vzhodnem delu prestolnice Irske v Dublinu sodil svojo drugo tekmo v prvem krogu 3. izvedbe Lige narodov (Nations League 2022/23). Na stadionu Aviva, ki je bilo prizorišče finalne tekme Evropske lige leta 2011 (liga Europa), bo naš najmlajši mednarodni FIFA sodnik v ligi B sodil dvoboj zadnjega kroga v skupini 2 med Irsko in Armenijo. 
 • 25.09.2022 | Sodniki
  Kos v Češke Budejovice
  Drago Kos bo na Češkem v Čeških Budejovicah v play-offu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo U-21 leta 2023 kontrolor sojenja na tekmi Češka - Islandija, ki jo bodo sodili sodniki iz Danske.
 • 23.09.2022 | Sodniki
  Preizkus fizične pripravljenosti z analizo prvega dela jesenskega dela prvenstva
  V Ljubljani je včeraj potekal letošnji tretji preizkus fizične pripravljenosti ter analiza prvega dela jesenskega dela prvenstva za sodnike, sodnice, pomočnike, pomočnice in talente vseh nivojev vključno s kandidati. Vse skupaj je zabeležila nova tehnološka pridobitev sodnikov, t.i. dron.
 • 22.09.2022 | Sodniki
  Vrnitev Vinčića v Leipzig na tekmo Lige narodov
  V septembrskem ciklu tretje izvedbe Lige narodov Slavka Vinčića čaka prva tekma na vzhodu Nemčije, kjer bo v petek zvečer v Leipzigu sodil dvoboj Nemčija - Madžarska. Šlo bo za reprizo mitskega dvoboja iz leta 1954, ko je Zahodna Nemčija v finalu Svetovnega prvenstva v Švici premagala tedaj izjemno močno Madžarsko nogometno reprezentanco s 3-2, tisti večer pa je v nogometnih almanahih zapisan in poznan tudi kot "čudež v Bernu".
 • 21.09.2022 | Sodniki
  Po 8. seji komisije za sodniške zadeve
  Pred četrtkovim fizičnim preizkusom telesne pripravljenosti sodnikov, ki se bo nadaljeval s skupnim velikim seminarjem sodnikov, pomočnikov in kontrolorjev po 1. sklopu jesenskega dela prvenstva o katerem bomo več poročali v petek, je predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in predsednik Komisije za sodniške zadeve NZS g. David McDowell za torek 20. septembra sklical 8. sejo Komisije za sodniške zadeve pri NZS.
 • 20.09.2022 | Sodniki
  Česen na seminar top 41-ih Uefa sodnic na Azurno obalo
  Mondena Nica na Azurni obali v jugovzhodni francoski regiji Provansa-Alpe-Azurna obala bo med 21. in 23. septembrom prizorišče seminarja top 41-ih evropskih sodnic. Udeleženke prihajajo iz 29-ih držav na stari celini, tja pa bodo pripotovalo 14. članic elitne kategorije in 27 sodnic članic 1. kakovostne kategorije sodnic pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) med katerimi je tudi naša najboljša sodnica Aleksandra Česen.

DELI NA