20.07.2018 | Ženska A
Slovenska šesterica pripravljena na novo legionarsko sezono

Pričakovati je, da bodo naše nogometašice tudi v novi sezoni uspešno nastopale v tujini, kjer bo po dosedaj znanih podatkih igralo tudi šest reprezentantk.

Podaljšala že februarja

„Podaljšala sem pogodbo z ekipo SKN ST. Pölten. S treningi smo že začeli. Lahko smo zadovoljne z zadnjo sezono v Avstriji, kjer smo prišle do dvojne krone. To želimo ponoviti. Precej večje ambicije imamo v ligi prvakinj,“ nam je povedala kapetanka reprezentance 30-letna Mateja Zver, ki je pred igranjem v Avstriji (tja je odšla leta 2015) uspešno nastopala tudi na Islandiji. V Avstriji je Zverova do sedaj zbrala 44 nastopov (40 zmag), dosegla pa je 41 zadetkov!

V nemški zvezni ligi svojo kariero nadaljuje 19-letna reprezentančna napadalka Lara Prašnikar. Minuli vikend se je vrnila v Nemčijo, kjer je že od leta 2016. V zadnji sezoni je sprva igrala v 2. ekipi (osem nastopov, sedem golov), kjer je dobila in utrdila samozavest, po vrnitvi v prvo ekipo (devet nastopov, štirje goli) pa je bila celo izbrana za igralko kroga . V klubu Turbine Potsdam našo reprezentantko zelo cenijo, pogodbo pa je podaljšala že 21. februarja.

Na italijanski vrh

V tujini ostaja tudi 25-letna Dominika Čonč, ki je v lanski sezoni branila barve španskega Espanyola, prej je bila na Danskem, šolala se je v ZDA. „Menjala bom klub. Priprave začnemo 1.8.,“ nam je povedala Dominika, ki bo v prihodnjih dneh razkrila, kje bo igrala. Zadnjo sezono ocenjuje za uspešno, saj je odigrala večino tekem v španski ligi, imela pa je tudi zavidljivo minutažo. „Obeti pred novo sezono so seveda zelo visoki. Pričakujem še večjo minutažo, vidno vlogo v ekipi, več golov in dosti boljša ekipno uvrstitev,“ je sklenila Mariborčanka.

V Italiji bo vsaj še leto igrala tudi 23-letna Kaja Eržen, ki je podaljšala pogodbo z ekipo UPC Tavagnacco, za katero je lani zbrala 22 nastopov, ki jim je dodala dva gola. „Zadnjo sezono bi ocenila kot uspešno, dosegle smo 3. mesto v italijanski serie A, kar ni slabo. Prišle smo do polfinala pokala, kjer pa smo izgubile proti Bresci. Malo nam je zmanjkalo tudi za udeležbo v ligi prvakov. V novi sezoni ciljamo še višje,“ je klubske cilje razkrila Kaja.

S Škotinjami v ligo prvakinj

Od leta 2014 na tujem igra 25-letna Kristina Erman. Začela je v Italiji (Torres, Riviera di Romagna), od leta 2015 je na Nizozemskem (sprva Twente, zdaj PSV). „Trenutno je še tako, da ostajam v PSV-ju, a je mogoče, da pride do konca avgusta do spremembe. Priprave začnem 1.8.,“ je povedala reprezentantka, ki je v klubu dobila novega trenerja, prišlo je precej igralk. Z zadnjo sezono je zadovoljna, saj je s PSV-jem prišla v pokalni finale. „Fokusirana sem na trdo in predano delo. Bistveno je, da sem zdrava in da uživam v tem, kar delam,“ še doda Kristina.

Na tuje pa se seli 21-letna napadalka slovenske nogometne reprezentance Lara Ivanuša. Po igranju v Olimpiji (prej tudi v Avstriji in na Švedskem)  bo kariero nadaljevala na Otoku, oblekla bo dres škotskega prvaka Glasgow City. "Fantastično je, da smo pri Glasgow Cityju lahko privabili tako izjemno obetavno igralko. Lara se je na terenu že izkazala, a njen potencial je ogromen," je o slovenski napadalki dejal glavni trener Scott Booth. Lara na Škotsko potuje v nedeljo.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA