19.07.2009 | U19
Slovenska reprezentanca do 19 let opravila prvi trening v Ukrajini

Varovanci Miloša Kostiča so se v jutranih urah iz Preddvora preko Dunaja odpravili v Ukrajino, kjer jih je poleg gostoljubnih domačinov pričakalo soparno vreme s temperaturami čez trideset stopinj. Ob 19h po lokalnem času so fantje že opravili tudi prvi trening na igrišču enega izmed ukrajinskih drugoligašev.

Peturna pot na evropsko prvenstvo do 19 let se je za Slovence torej pričela v Preddvoru, kjer je selektor Miloš Kostič zaukazal zbor svojih varovancev že večer pred tem. Zvok budilk je hotel Bor napolnil že nekaj čez peto uro zjutraj, osemnajst igralcev in vodstvo pa je bilo že pred sedmo uro na Brniku, kjer pa se je od fantov, ki pišejo zgodovino slovenskega nogometa, prišlo poslovit le nekaj staršev.

Ko so po prestopanju na Dunaju prispeli v Donetsk, so Kostičevi varovanci prvič prav konkretno začutili, da so na evropskem prvenstvu. Že ob izstopu z letala jih je čakal poseben prevoz, ki jih je odpeljal v VIP prostor za prihode, tako da so se izognili tudi čakanju na carini, letališko osebje pa je poskrbelo, da so fantje prtljago dobili kar v avtobus.

Drugo presenečenje je Slovence čakalo po prihodu v Hotel Atlas, kjer jih je na vhodu pričakala dobrodošlica, dekleta pa so fante pozdravila tudi v slovenskem jeziku. Po prihodu v hotel in kosilu je selektor Kostič igralcem priporočil počitek, saj jih je že ob sedmi uri čakal trening. V vročem ozračju je Kostič zaradi dolgotrajnega sedenja na letalu igralce predvsem "raztegnil" in razbremenil, enourni trening pa je bil namenjen tudi spoznavanju novih žog, s katerimi se prvenstvo igra. Težav s poškodbami tokrat ni bilo, le Jerkovič je nekoliko razdražil poškodbo gležnja, ki ga pesti že nekaj časa.

"Zadovoljen sem s potovanjem, saj nam je to minilo precej hitro. Po pristanku, smo se sprehodili mimo carine in kar hitro prišli tudi do hotela. Le-ta je lep, tudi hrana je zelo okusna in dobra, fantje pa so se zelo hitro privadili na samo okolje," se je Kostič dotaknil potovanja in pogojev za bivanje v Ukrajini. "Temperature so precej visoke, zrak je precej vlažen in zato je dihanje kar oteženo. Tukaj bosta do izraza prišla naša fizioterapevta, Rok Predanič in Erik Furlan, ki bosta skrbela za samo hidracijo fantov, s tem, da jih bosta spodbujala, da zaužijejo čim več tekočine. Tudi na samih tekmah bo zelo vroče, vendar bodo pogoji enaki za vse."

Igralna površina v trening centru, kjer treniramo, je zelo dobra, imamo pa nekaj težav z novimi žogami, ki so nekoliko drugačne od tistih, na katere smo navajeni. Sedaj se poskušamo čimprej privaditi na nove, saj bo to zelo pomembno v nadaljevanju," je še povedal Kostič.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA