19.07.2009 | U19
Slovenska reprezentanca do 19 let opravila prvi trening v Ukrajini

Varovanci Miloša Kostiča so se v jutranih urah iz Preddvora preko Dunaja odpravili v Ukrajino, kjer jih je poleg gostoljubnih domačinov pričakalo soparno vreme s temperaturami čez trideset stopinj. Ob 19h po lokalnem času so fantje že opravili tudi prvi trening na igrišču enega izmed ukrajinskih drugoligašev.

Peturna pot na evropsko prvenstvo do 19 let se je za Slovence torej pričela v Preddvoru, kjer je selektor Miloš Kostič zaukazal zbor svojih varovancev že večer pred tem. Zvok budilk je hotel Bor napolnil že nekaj čez peto uro zjutraj, osemnajst igralcev in vodstvo pa je bilo že pred sedmo uro na Brniku, kjer pa se je od fantov, ki pišejo zgodovino slovenskega nogometa, prišlo poslovit le nekaj staršev.

Ko so po prestopanju na Dunaju prispeli v Donetsk, so Kostičevi varovanci prvič prav konkretno začutili, da so na evropskem prvenstvu. Že ob izstopu z letala jih je čakal poseben prevoz, ki jih je odpeljal v VIP prostor za prihode, tako da so se izognili tudi čakanju na carini, letališko osebje pa je poskrbelo, da so fantje prtljago dobili kar v avtobus.

Drugo presenečenje je Slovence čakalo po prihodu v Hotel Atlas, kjer jih je na vhodu pričakala dobrodošlica, dekleta pa so fante pozdravila tudi v slovenskem jeziku. Po prihodu v hotel in kosilu je selektor Kostič igralcem priporočil počitek, saj jih je že ob sedmi uri čakal trening. V vročem ozračju je Kostič zaradi dolgotrajnega sedenja na letalu igralce predvsem "raztegnil" in razbremenil, enourni trening pa je bil namenjen tudi spoznavanju novih žog, s katerimi se prvenstvo igra. Težav s poškodbami tokrat ni bilo, le Jerkovič je nekoliko razdražil poškodbo gležnja, ki ga pesti že nekaj časa.

"Zadovoljen sem s potovanjem, saj nam je to minilo precej hitro. Po pristanku, smo se sprehodili mimo carine in kar hitro prišli tudi do hotela. Le-ta je lep, tudi hrana je zelo okusna in dobra, fantje pa so se zelo hitro privadili na samo okolje," se je Kostič dotaknil potovanja in pogojev za bivanje v Ukrajini. "Temperature so precej visoke, zrak je precej vlažen in zato je dihanje kar oteženo. Tukaj bosta do izraza prišla naša fizioterapevta, Rok Predanič in Erik Furlan, ki bosta skrbela za samo hidracijo fantov, s tem, da jih bosta spodbujala, da zaužijejo čim več tekočine. Tudi na samih tekmah bo zelo vroče, vendar bodo pogoji enaki za vse."

Igralna površina v trening centru, kjer treniramo, je zelo dobra, imamo pa nekaj težav z novimi žogami, ki so nekoliko drugačne od tistih, na katere smo navajeni. Sedaj se poskušamo čimprej privaditi na nove, saj bo to zelo pomembno v nadaljevanju," je še povedal Kostič.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 17.11.2022 | U19
  Mladinska reprezentanca tudi v drugo boljša od Romunije
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prijateljsko tekmo z Romuni in ponovno slavila.
 • 15.11.2022 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca zanesljivo ugnala Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Romuniji.
 • 07.11.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za prijateljska obračuna z Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, se bo sredi novembra na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Romunije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen objavil seznam nogometašev, katerim bo dal priložnost na prihajajočih obračunih z Romunijo, ki se je tako kot Slovenija uvrstila v naslednji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
 • 27.09.2022 | U19
  Z novo točko v elitni krog kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca je z neodločenim rezultatom na tekmi z Nizozemsko potrdila uvrstitev v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Obračun z gostitelji ni ponudil zadetkov, Slovenci pa so v zahtevni skupini na Nizozemskem osvojili pet točk in prvo mesto.
 • 26.09.2022 | U19
  Proti Nizozemski za potrditev elitnega kroga
  Članska izbrana vrsta bo torkovem večeru v Stockholmu potrjevala obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov, že pred tem pa bo odločilno tekmo za preboj v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odigrala mladinska reprezentanca. Mladi Slovenci se bodo ob 19:30 pomerili z Nizozemci.
 • 24.09.2022 | U19
  Po uvodnem remiju do visoke zmage
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po remiju s Severno Irsko dobila drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Četa selektorja Antona Žlogarja je s 4:0 premagala moldavske vrstnike.
 • 23.09.2022 | U19
  Po zmago in ugodno izhodišče za zadnjo tekmo
  Mladinska reprezentanca Slovenije po uvodnem remiju s Severno Irsko odšteva ure do druge preizkušnje kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Tekmec Slovencev bodo Moldavci.
 • 21.09.2022 | U19
  Izničili dva gola zaostanka in osvojili točko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Severna Irska je z goloma Patricka Kellyja dobili prvi polčas, po zadetku kapetana Srđana Kuzmića pa je v 90. minuti za točko Slovencev zadel Jaka Čuber Potočnik.
 • 20.09.2022 | U19
  Severna Irska prva nasprotnica na poti do elitnega kroga kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca Slovenije z jutrišnjo tekmo proti Severni Irski pričenja kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2023. Želja zasedbe, ki jo vodi selektor Anton Žlogar, je jasna, Slovenci si želijo na Nizozemskem priigrati elitni del kvalifikacij.
 • 12.09.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za kvalifikacijski turnir
  Nogometna jesen prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo napadala na Nizozemskem, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 

DELI NA