17.06.2010 | Ženska A
Slovenke v Italijo in na Portugalsko
Slovenska članska ženska reprezentanca se v času od 16.6.2010 do 25.6.2010 pripravlja na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2011 v  Nemčiji. Bazni tabor Slovenk je San Simon v Izoli.

V soboto, 19.6.2010 bo reprezentanca gostovala v Italiji, na stadionu Sandro Pertini, Montereale . Tekma je ob 16.00 uri. Omeniti velja, da je zaradi poškodbe  ekipa ostala brez prve vratarke Lucije Mori.

Po tekmi se izbrana vrsta vrača v pripravljalni tabor v Izolo. Že v torek bodo dekleta nadaljevala pot na Portugalsko. Tekmo bodo igrale v sredo, 23.6.2010 v Cartaxu. Pravico na tej tekmi bo delila hrvaška sodnica.

Selektor Darko Žižek je na priprave poklical naslednja dekleta:

Sonj Čevnik, Monika Bokan, Natalija Golob (Slovenj Gradec), Mateja Zver (Torka – Islandija), Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Staša Špur (Pomurje Beltinci), Anja Milenkovič, Alja Krznarič (Kelag  Karnten Frauen), Fata Salkunič (Hamburg), Snežana Maleševič (Watford Ladies FC), Kristina Erman, Jana Horvat, Manja Benak, Alena Milkovič (Krka), Katja Nežmah (Dornava), Dominika Čonč (Maribor), Ksenja Povh.

Kaj pričakujete od prihajajočih tekem?

Čim ugodnejše rezultate!!! Posebna želja je, da ekipa odigra tekmi proti Italiji in Portugalski disciplinirano. Zavedamo se, da sta obe ekipi dejansko močnejši od nas, vendar upamo, da bomo ob dobri postavitvi na igrišču, uspešno zapirali pot do naših vrat ter jim onemogočali neovirane  udarce na naš gol.

Kdaj dekleta na »velika« tekmovanja?

Naslednji kvalifikacijski ciklus tekmovanja za uvrstitev na evropsko prvenstvo, seveda ob predpostavki, da nam je nekoliko naklonjen žreb skupine.

Kakšne so Vaše želje?

Glede na to, da so pred nami tri težke tekme, zraven Italije in Portugalske še gostovanje na Finskem (v mesecu avgustu) si seveda želim, da bi ekipa na teh treh gostovanjih prejela čim manj zadetkov in, da dekleta pričnejo verjeti vase, da lahko dosežejo ugodne rezultate tudi z močnejšimi nasprotnicami. Menim, da je ekipa sposobna narediti tudi kakšno pozitivno presenečenje in, da se iz teh gostovanj vrnemo z kakšno točko…

Tekst: NZS

SORODNE NOVICE

 • 03.10.2022 | Ženska A
  Reprezentančni kvartet v isti skupini lige prvakinj
  Po današnjem opravljenem žrebu je jasno, da bodo vse štiri zaigrale v isti skupini. Žreb je hotel, da bodo v skupini B nemški Wolfsburg (Sara Agrež), avstrijski St. Pölten (Mateja Zver) in italijanska Roma (Nina Kajzba in Zara Kramžar).
 • 29.09.2022 | Ženska A
  Kar štiri slovenske reprezentantke v ligi prvakinj
  Danes so se med elito zavihtele še igralke italijanske Rome, kjer igrata Nina Kajzba in Zara Kramžar. Roma je pred tednom dni z 2:1 porazila praško Sparto, od katere je bila danes boljša tudi na domačem terenu (4:1). Nina Kajzba ni igrala, Zara je v igro vstopila v 85. minuti.
 • 29.09.2022 | Ženska A
  Mateja Zver popeljala Avstrijke v ligo prvakinj
  Danes držimo pesti še za naš dvojec pri italijanski Romi, kjer igrata Nina Kajzba in Zara Kramžar. Roma je na 1. tekmi z rezultatom 1:2 zmagala na gostovanju pri praški Sparti in ima tako dobro izhodišče za povratno tekmo v Rimu.
 • 27.09.2022 | Ženska A
  Dva gola Lare Prašnikar, trojec v lov na ligo prvakinj
  V italijanski ligi je Roma prišla do 3. zmage v sezoni. Z 2:1 so bile boljše od Fiorentine. Za Romo je debitirala 16-letna Zara Kramžar, tako mlade debitantke v Serie A še ni bilo. V igro je vstopila v 77. minuti. Nine Kajzba v ekipi Rome ni bilo, pravtako je v ekipi Fiorentine manjkala Kaja Eržen.
 • 23.09.2022 | Ženska A
  Selektor Jarc obelodanil seznam članic
  V prvem tednu oktobra se bo na reprezentančni akciji zbrala ženska članska reprezentanca, ki je ta mesec končala kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. Selektor Borut Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 22.09.2022 | Ženska A
  Mateja Zver za zmago
  Na zadnji ovir za vstop v skupinski del pa izvrstno kaže dobro še trem našim reprezentantkam. Mateja Zver je sinoči z golom odločila tekmo na Finskem. Avstrijske prvakinje St. Pölten so z golom Mateje (bilo je v 42. minuti) porazile domači KuPS Kuopio.
 • 06.09.2022 | Ženska A
  Po dobri predstavi brez dodatnih kvalifikacij
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 v gosteh proti Walesu igrala neodločeno 0:0. Izbranke Boruta Jarca so tako ostale brez drugega mesta v skupini I in dodatnih kvalifikacij.
 • 06.09.2022 | Ženska A
  Nocoj najpomembnejša tekma kvalifikacij
  Reprezentanco Slovenija nocoj ob 20.45, prenos bo tudi na Spoklubu, čaka zadnja tekma rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Medtem ko je 1. mesto v skupini I že oddano Franciji, pa Slovenijo zmaga proti Walesu vodi v dodatne kvalifikacije.
 • 05.09.2022 | Ženska A
  Še nikoli tako odločno v tekmo
  Pri končni sestavi ekipe za torkovo tekmo bo imela pomembno besedo tudi zdravniška služba. Trenutno so poškodovane Sara Agrež, Zala Meršnik, Mateja Zver in Lara Prašnikar, zavoljo poškodb manjkajo že od prej Nina Predanič, Adrijana Mori, Evelina Kos, Nina Kajzba in Eva Vodušek.
 • 04.09.2022 | Ženska A
  Igrale bodo za Slovenijo in vse mlade nogometašice
  Reprezentanca je pripotovala v Wales, kjer jo v torek ob 20.45, prenos bo tudi na Spoklubu, čaka zadnja tekma rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Medtem ko je 1. mesto v skupini I že oddano Franciji, pa Slovenijo zmaga proti Walesu vodi v dodatne kvalifikacije.

DELI NA