17.06.2010 | Ženska A
Slovenke v Italijo in na Portugalsko
Slovenska članska ženska reprezentanca se v času od 16.6.2010 do 25.6.2010 pripravlja na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2011 v  Nemčiji. Bazni tabor Slovenk je San Simon v Izoli.

V soboto, 19.6.2010 bo reprezentanca gostovala v Italiji, na stadionu Sandro Pertini, Montereale . Tekma je ob 16.00 uri. Omeniti velja, da je zaradi poškodbe  ekipa ostala brez prve vratarke Lucije Mori.

Po tekmi se izbrana vrsta vrača v pripravljalni tabor v Izolo. Že v torek bodo dekleta nadaljevala pot na Portugalsko. Tekmo bodo igrale v sredo, 23.6.2010 v Cartaxu. Pravico na tej tekmi bo delila hrvaška sodnica.

Selektor Darko Žižek je na priprave poklical naslednja dekleta:

Sonj Čevnik, Monika Bokan, Natalija Golob (Slovenj Gradec), Mateja Zver (Torka – Islandija), Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Staša Špur (Pomurje Beltinci), Anja Milenkovič, Alja Krznarič (Kelag  Karnten Frauen), Fata Salkunič (Hamburg), Snežana Maleševič (Watford Ladies FC), Kristina Erman, Jana Horvat, Manja Benak, Alena Milkovič (Krka), Katja Nežmah (Dornava), Dominika Čonč (Maribor), Ksenja Povh.

Kaj pričakujete od prihajajočih tekem?

Čim ugodnejše rezultate!!! Posebna želja je, da ekipa odigra tekmi proti Italiji in Portugalski disciplinirano. Zavedamo se, da sta obe ekipi dejansko močnejši od nas, vendar upamo, da bomo ob dobri postavitvi na igrišču, uspešno zapirali pot do naših vrat ter jim onemogočali neovirane  udarce na naš gol.

Kdaj dekleta na »velika« tekmovanja?

Naslednji kvalifikacijski ciklus tekmovanja za uvrstitev na evropsko prvenstvo, seveda ob predpostavki, da nam je nekoliko naklonjen žreb skupine.

Kakšne so Vaše želje?

Glede na to, da so pred nami tri težke tekme, zraven Italije in Portugalske še gostovanje na Finskem (v mesecu avgustu) si seveda želim, da bi ekipa na teh treh gostovanjih prejela čim manj zadetkov in, da dekleta pričnejo verjeti vase, da lahko dosežejo ugodne rezultate tudi z močnejšimi nasprotnicami. Menim, da je ekipa sposobna narediti tudi kakšno pozitivno presenečenje in, da se iz teh gostovanj vrnemo z kakšno točko…

Tekst: NZS

SORODNE NOVICE

 • 17.11.2020 | Ženska A
  Znan seznam za tekmo proti Estoniji
  Pred slovensko žensko reprezentanco je domača tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2021. V torek, 1. 12., se bo v Kopru pomerila z Estonijo.
 • 25.10.2020 | Ženska A
  Zaradi okužb v reprezentanci brez tekme v Estoniji
  Slovenska ženska reprezentanca se je po tekmi v Rusiji odpravila v Estonijo, kjer bi se varovanke Boruta Jarca morale v torek pomeriti z domačo reprezentanco. Ta tekma pa bo zaradi pozitivnih testov na COVID-19 v slovenski reprezentanci odpovedana.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  Kljub dobri igri ostale brez točk
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Moskvi igrala svoj osmo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so igrale proti Rusiji in izgubile z 0:1 (0:0). Predzadnja kvalifikacijska preizkušnja Slovenke čaka čez štiri dni v Estoniji.
 • 23.10.2020 | Ženska A
  V Moskvi z jasnim ciljem
  „Vse tekme so pomembne, a na tole današnjo se pripravljamo in mislimo že nekaj časa. Naš cilj je jasen,“ pove Kaja Eržen, igrala italijanskega prvoligaša Rome. „Vse igralke so dobro pripravljene, vse smo v optimalnem tekmovalnem ritmu. Rusije se ne bojimo. Na prvi medsebojni tekmi smo nastopile oslabljene,“ sklene Erženova.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V petek prenos tekme iz Rusije
  Ženska nogometna reprezentanca je dopoldan iz Maribora odpotovala v Moskvo, kjer jo jutri ob 16.30 čaka obračun z Rusijo. Gre za 8. tekmo Slovenije v kvalifikacijski skupini A. Varovanke selektorja Boruta Jarca lovijo zmago in vsaj dva dosežena zadetka.
 • 22.10.2020 | Ženska A
  V Rusijo po piko na i
  „Bistvena je dobra priprava tekmeca, ob tem pa je bistven fokus na sebe. Vse bo odvisno od nas, ne pa to, kaj bo naredila Rusija, ampak kar bomo mi pokazale. Skozi te kvalifikacije smo pokazale, da rastemo kot ekipa. Da smo vedno boljše. Pozitivni rezultati niso več slučaj, presenečenje ampak konstanta. Tudi zdaj v Rusiji nas zanima le in samo zmaga,“ poudari Dominika Čonč.
 • 21.10.2020 | Ženska A
  Kapetanka in soigralke živijo za petkovo tekmo
  Ženska reprezentanca nadaljuje s pripravami na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v mislih igralk pa prva naslednja tekma. „Komaj čakamo obračun z Rusijo,“ pravi kapetanka Mateja Zver, ki se je veselila vnovičnega zbora. V Maribor je prišla iz Avstrije, kjer uspešno igra in trese mreže.
 • 20.10.2020 | Ženska A
  Z razlogom samozavestno v Rusijo
  Ženska nogometna reprezentanca se je zbrala v Mariboru, kjer ostaja do četrtka, ko odhaja na gostovanji. Sprva v Rusijo, potem v Estonijo. Po točke za čim višjo uvrstitev v kvalifikacijski skupini za evropsko prvenstvo 2022.
 • 19.10.2020 | Ženska A
  Dominika Čonč junakinja mestnega derbija
  Pred reprezentančno akcijo, tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 proti Rusiji in Estoniji, so svoje opravile naše reprezentantke na tujem.
 • 16.10.2020 | Ženska A
  Pred nadaljevanjem kvalifikacij opravile preleminarne teste
  Članice ženske nogometne reprezentance so danes v skladu z ustaljenimi protokoli pred ponedeljkovim zborom opravile preliminarno testiranje na novi koronavirus COVID-19. Rezultat testa je bil pozitiven pri eni od igralk.

DELI NA