17.06.2010 | Ženska A
Slovenke v Italijo in na Portugalsko
Slovenska članska ženska reprezentanca se v času od 16.6.2010 do 25.6.2010 pripravlja na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2011 v  Nemčiji. Bazni tabor Slovenk je San Simon v Izoli.

V soboto, 19.6.2010 bo reprezentanca gostovala v Italiji, na stadionu Sandro Pertini, Montereale . Tekma je ob 16.00 uri. Omeniti velja, da je zaradi poškodbe  ekipa ostala brez prve vratarke Lucije Mori.

Po tekmi se izbrana vrsta vrača v pripravljalni tabor v Izolo. Že v torek bodo dekleta nadaljevala pot na Portugalsko. Tekmo bodo igrale v sredo, 23.6.2010 v Cartaxu. Pravico na tej tekmi bo delila hrvaška sodnica.

Selektor Darko Žižek je na priprave poklical naslednja dekleta:

Sonj Čevnik, Monika Bokan, Natalija Golob (Slovenj Gradec), Mateja Zver (Torka – Islandija), Tanja Vrabel, Tjaša Tibaut, Staša Špur (Pomurje Beltinci), Anja Milenkovič, Alja Krznarič (Kelag  Karnten Frauen), Fata Salkunič (Hamburg), Snežana Maleševič (Watford Ladies FC), Kristina Erman, Jana Horvat, Manja Benak, Alena Milkovič (Krka), Katja Nežmah (Dornava), Dominika Čonč (Maribor), Ksenja Povh.

Kaj pričakujete od prihajajočih tekem?

Čim ugodnejše rezultate!!! Posebna želja je, da ekipa odigra tekmi proti Italiji in Portugalski disciplinirano. Zavedamo se, da sta obe ekipi dejansko močnejši od nas, vendar upamo, da bomo ob dobri postavitvi na igrišču, uspešno zapirali pot do naših vrat ter jim onemogočali neovirane  udarce na naš gol.

Kdaj dekleta na »velika« tekmovanja?

Naslednji kvalifikacijski ciklus tekmovanja za uvrstitev na evropsko prvenstvo, seveda ob predpostavki, da nam je nekoliko naklonjen žreb skupine.

Kakšne so Vaše želje?

Glede na to, da so pred nami tri težke tekme, zraven Italije in Portugalske še gostovanje na Finskem (v mesecu avgustu) si seveda želim, da bi ekipa na teh treh gostovanjih prejela čim manj zadetkov in, da dekleta pričnejo verjeti vase, da lahko dosežejo ugodne rezultate tudi z močnejšimi nasprotnicami. Menim, da je ekipa sposobna narediti tudi kakšno pozitivno presenečenje in, da se iz teh gostovanj vrnemo z kakšno točko…

Tekst: NZS

SORODNE NOVICE

 • 31.07.2022 | Ženska A
  Lana Golob okrepila Basel
  Na tujem svojo kariero nadaljuje tudi reprezentančna branilka 22-letna Lana Golob. Po sezoni v Italiji jo je to pot športna pot vodila v Švico, kjer je postala članica ekipe Basel. Lana je v minuli sezoni igrala za Napoli, tja pa je prišla po končanem študiju v ZDA.
 • 31.07.2022 | Ženska A
  Iz Radomelj v Italijo
  Na tuje odhaja še ena slovenska reprezentantka. 24-letna Zala Kuštrin je postala članica italijanskega kluba ACF Brescia Calcio Femminile, ki bo igral v 2. italijanski ligi.
 • 29.07.2022 | Ženska A
  V mesecu dni bo spet igrala
  Članska reprezentantka Adrijana Mori se je po posoji, ko je prišla iz Nemčije v ljubljansko Olimpijo, vrnila v zvezno nemško ligo. Kariero nadaljuje v ekipi Turbine Potsdam, kamor je prvič prišla leta 2019. V teh dneh okreva po poškodbi meniskusa.
 • 28.07.2022 | Ženska A
  Kristina Erman se vrača na Nizozemsko
  "Klub ima velike cilje, ampak se zavedamo, da gremo v prvo sezono v prvi ligi. Ekipo so dobro okrepili s kvalitetnimi igralkami. S tem je klub pokazal, da ima res velike ambicije. V nogometu se enostavno mora vse poklopiti, da izpelješ dobro sezono," je ob selitvi v novo sredino povedala naša članska reprezentantka.
 • 27.07.2022 | Ženska A
  Nina Kajzba še naprej v dresu Rome
  „Podaljšanje pogodbe mi daje dodatno motivacijo za vsakodnevno napredovanje in nekakšno potrdilo dobremu dosedanjemu delu. Zaradi težke poškodbe kolena in nato še operaciji slepiča sem bila primorana izpustiti praktično celotno sezono. Okrevanje je končano, poletne priprave sem začela s prvo ekipo pred tremi tedni,“ pove Nina, tudi nekdanja igralka Pomurja.
 • 19.07.2022 | Ženska A
  Kaja Eržen okrepila Fiorentino
  V minuli sezoni je bila Kaja Eržen članica Napolija, pred tem Rome in Tavagnacca. V Italiji Kaja igra od leta 2017. Pred tem je bila članica Pomurja in Olimpija ter Velesovega, preizkusila se je tudi v Avstriji, zaigrala je za Carinthians in LUV Graz.
 • 09.07.2022 | Ženska A
  Selektor Jarc na EP v Anglijo
  V Angliji se je začelo 13. evropsko prvenstvo članic, kjer se najboljših 16 reprezentanc meri za naslov prvakinj. Tri tekme bo še posebej pozorno spremljal tudi Borut Jarc, selektor ženske članske reprezentance.
 • 27.06.2022 | Ženska A
  Maksimalno izkoristile priprave
  Selektor Borut Jarc je bil zadovoljen z videnim in opravljenim. V naši izbrani vrsti pa pogledujejo v september, ko sta pred našo reprezentanco ključni tekmi v kvalifikacijah za prihajajoče svetovno prvenstvo.
 • 22.06.2022 | Ženska A
  Članice do novega mejnika na Fifini lestvici
  „To je lep in spoštljiv podatek, ki je tesno povezan z zavestnim delom igralk, njihovo pripadnostjo reprezentanci, delovno vnemo, pozitivno energijo in zmagovalno miselnostjo. Zato je tudi ta reprezentanca tako visoko. Ob podpori in delu strokovnega štaba, ki je to ekipo s tistega 62. mesta dvignil na že 45. mesto,“ je ob tem povedal selektor Jarc, ki je z reprezentanco na pripravah v Čatežu ob Savi.
 • 20.06.2022 | Ženska A
  Priprave z mislijo na ključni septembrski tekmi
  „Pred nami je nov zbor, to bodo mini priprave. Termin je malce neroden, a je povezan z evropskim prvenstvom, ki bo med 6. in 31. julijem v Angliji. Naše igralke so na zasluženih počitnicah, odkoder bodo prišle na zbor. Temu bomo prilagodili metodiko dela,“ je pred zborom povedal selektor Borut Jarc.

DELI NA