24.03.2022 | A
Slovenija v popolni zasedbi

Slovenska nogometna reprezentanca, ki je v Dohi na pripravah in kjer bo odigrala prijateljski tekmi s Hrvaško v soboto ob 15.00 in s Katarjem v torek ob 18.30, bo danes prvič trenirala v polni postavi. Kot zadnji se je reprezentanci pridružil Petar Stojanović, ki je zaradi predhodnih zdravstvenih težav prispel z rahlo zamudo.

Zdravstvene težave je imel v zadnjem obdobju tudi Andraž Šporar, ki pa je že pred tem dobre volje prišel v državo gostiteljico letošnjega svetovnega prvenstva. "Zadnjih osem dni sem bil zunaj pogona, ker sem imel visoko telesno temperaturo, tako da sem malo iz ritma. Toda pred tem sem odigral veliko število zahtevnih tekem, tako da ga bom hitro spet ujel," je na spletni novinarski konferenci povedal napadalec angleškega drugoligaša Middlesbrougha, pri katerem je v tej sezoni dosegel osem zadetkov.

V reprezentanci jih je doslej zbral pet, tako da si tudi v tem pogledu želi popraviti statistiko. Do zdaj je v izbrani vrsti večinoma igral kot edini pravi napadalec v postavitvi 4-2-3-1, mogoče pa bo selektor Matjaž Kek - kar je nakazal že jeseni - v Dohi preizkusil tudi različico z dvema napadalcema, in sicer z velikim upom Salzburga Benjaminom Šeškom.

"Kar mene zadeva, v klubu tako ali tako igramo z dvema napadalcema, tako da sem vajen sistema. Šeško pa je zelo dober igralec in bi bilo dobro, če bi igrala skupaj. Toda to je odvisno od selektorja. Sva pa dovolj različna tipa napadalcev, da lahko igrava skupaj," je pojasnil Šporar.

Reprezentančno manj izkušeni Žan Karničnik se je dotaknil igranja v svojem novem klubu Ludogorcu, kjer pravi, da gre vse po načrtih. Cilji so tam jasni, ekipa, ki jo vodi Ante Šimundža, meri na naslov bolgarskega prvaka in ji trenutno dobro kaže, saj zanesljivo vodi na lestvici.

Po Karničnikovem mnenju pa so cilji reprezentančne akcije v puščavskem Katarju tudi preizkusi novih pristopov. "Vemo, da sta pred nami dve težki tekmi. Vsekakor imamo več časa za vadbo, za poskusiti kaj novega, toda moramo s sabo odnesti tudi dober rezultat. Kljub temu, da gre za pripravljalni tekmi, moramo biti tekmovalni."

Hrvaška je Slovenijo nazadnje v zadnjih kvalifikacijah premagala doma s 3:0, v Ljubljani pa izgubila z 0:1. Sicer pa sta se vrsti merili še devetkrat, Hrvati so zmagali šestkrat, preostale tri tekme pa so se končale brez zmagovalca.

Tekst: STA, NZS
Foto: 

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA