07.12.2020 | Futsal AA
Slovenija v jubilejne 10. kvalifikacije

Reprezentanca Slovenije se je zbrala v soboto v Laškem, v nedeljo je dvakrat trenirala, selektor Tomislav Horvat pa pogled usmerja v torkov obračun proti Švici. Jutri, 8.12., bo v naši kvalifikacijski skupini še tekma Španija – Latvija.

Kvalifikacije za Euro 2022, 1. tekma, Laško, 8.12.
Slovenija - Švica (19.00) (prenos na Sportklubu)

Slovenija:
Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli ITA), Igor Osredkar (Apfel Nov Vrijeme Makarska HRV), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Igor Bratić (FC Litija), Denis Totošković (Genova ITA), Matej Fideršek (FC Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec (FC Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA), Žan Koren (Pordenone ITA), Nejc Kovačič (Pordenone ITA), Tilen Gajser (FC Ptuj).

Poškodbi Fiderška in Tušarja

Prvotni seznam igralcev, ki ga je obelodanil selektor, je doživel nekaj sprememb. Zavoljo poškodb sta sodelovanje morala odpovedati Matej Fideršek in Benjamin Tušar, na tem mestu jima želimo hitro in uspešno okrevanje, manjka tudi Nik Zajc. Selektor je tako vpoklical Nejca Kovačiča, Žana Korena in Tilna Gajserja.

„Pripravljamo se na uvodno tekmo kvalifikacij. Uspešno smo opravili tudi test COVID-19. Bilo je nekaj poškodb. Kljub tem imamo kvalitetno ekipo, jutri pa gremo čvrsto in agresivno v tekmo,“ je jasen selektor Horvat.

Maksimalna zbranost

„V nedeljo smo trenirali dvakrat, zjutraj smo bili še na nižjih obratih, popoldan pa že tam in tako, kot to mora biti. Igralci so zbrani, motivirani, vsi pa komaj čakamo torek, da se tekma začne,“ dodaja selektor, ki potrdi, da je igralce že seznanil s karakteristikami Švice, skupaj so si ogledali del analize. „Pred tekmo sledi še sestanek,“ pravi selektor.

„Kvalifikacije se začenjajo. Vsi želimo biti maksimalno zbrani, da zmagamo. Naloga strokovnega štaba je, da s pripravo na tekmo in menjavami na tekmi zadrži visok ritem igre,“ poudari Tomislav Horvat, ki je ob koncu še enkrat več pohvalil pristop in delo ter formo svojih varovancev.

Po sedmo uvrstitev

Slovenija je dosedaj igrala šestkrat na evropskih prvenstvih (v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018), tokratne kvalifikacije bodo že desete, jubilejne kvalifikacije za EP, v katerih sodeluje Slovenija. Dosedaj je odigrala 26 tekem, slavila je 20 zmag, pri tem pa vknjižila pet porazov in remi. Slovenija je do danes zabeležila 265 uradnih tekem, prišla je do 118 zmag, 41 remijev in 106 porazov. Tomislav Horvat je reprezentanco dosedaj vodil na štirih tekmah – od septembra do novembra je z ekipo odigral štiri prijateljske tekme. Slovenija je bila dvakrat boljša od Srbije, proti BiH pa je vknjižila zmago in poraz.

Kvalifikacije za Euro 2022, glavni del:
skupina 1: Danska*, Hrvaška, Albanija, Ukrajina
skupina 2: Bolgarija/Armenija, Francija, Gruzija, Rusija
skupina 3: Grčija*, Azerbajdžan, Slovaška, Moldavija
skupina 4: Severna Makedonija*, Romunija, Srbija, Bosna in Hercegovina
skupina 5: Izrael*, Kazahstan, Madžarska, Belorusija
skupina 6: Švica*, Španija, Latvija, Slovenija
skupina 7: Črna gora*, Italija, Belgija, Finska
skupina 8: Poljska, Portugalska, Norveška, Češka

* - uspešni v predkvalifikacijah

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2021 | Futsal AA
  V Švico po tri točke
  Varovanci selektorja Tomislava Horvata lovijo tretjo zmago v kvalifikacijah, kjer so doživeli tudi dva tesna poraza s Španijo (1:3 in 1:2). Slovenija ima po petih krogih kvalifikacij v svoji skupini šest točk, zaseda 2. mesto, ki jo pelje na evropsko prvenstvo. Naša izbrana vrsta lovi sedmo uvrstitev na EP.
 • 06.03.2021 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sedemkratnim evropskim prvakom
  Slovenska futsalska reprezentanca je na svoji četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Laškem v skupini 6 izgubila proti Španiji z 1:2 (1:0), a pokazala taktično modro in zrelo igro. Naslednjo tekmo bodo izbranci Tomislava Horvata igrali v torek v Švici.
 • 06.03.2021 | Futsal AA
  V pričakovanju spektakla proti Španiji
  V Laškem je vse nared za začetek 4. tekme Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Nizozemskem. Varovanci selektorja Tomislava Horvata lovijo 3. zmago na 4. tekmi kvalifikacij. Dosedaj so porazili Švico in Latvijo ter tesno izgubili s Španci, do konca kvalifikacij ju čakata še tekmi s Švico in Latvijo.
 • 05.03.2021 | Futsal AA
  Ponoviti igro in narediti manj napak
  Futsal reprezentanca se je zbrala sinoči v Laškem, kjer so varovanci selektorja Tomislava Horvata že opravili trening, z delom pa nadaljujejo danes. Jutri, v soboto, pa jih ob 20.30 čaka v dvorani Tri lilije tekma 4. kroga kvalifikacij za EP 2022. V Sloveniji gostuje Španija, sedemkratni evropski prvak.
 • 04.03.2021 | Futsal AA
  Zbrano in odločno proti sedemkratnim evropskim prvakom
  Danes se bo v Laškem zbrala naša članska futsal reprezentanca, ki s tekmama proti Španiji (6.3.) in Švici (9.3.) nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Nizozemskem. Slovenija ima po treh odigranih tekmah zmagi in poraz.
 • 01.03.2021 | Futsal AA
  Uspešno v Italiji in na Hrvaškem
  Po seriji treh tekem brez zmage so tokrat na svoj račun prišli igralci Makarske. Gostovali so v Zagrebu pri Uspinjači in jo premagali z 2:0, drugi gol k zmagi je dodal kapetan reprezentance Igor Osredkar.
 • 25.02.2021 | Futsal AA
  Proti Španiji in Švici
  „To je najboljše, kar Slovenija premore. Upam le, da ne bo poškodb ali bolezni. Na prvi tekmi proti Španiji bi radi pokazali še več in naredili še korak bližje Španiji, tudi mi imamo svoj načrt. Za tem sledi še zelo pomembna tekma v Švici, kjer preprosto moramo zmagati,“ je pred zborom povedal selektor Tomislav Horvat.
 • 22.02.2021 | Futsal AA
  Osredkar čaka derbi, Totošković z golom korak bližje obstanku
  V Serie A2 je do zmage prišla Citta di Cosenza Benjamina Tušarja, Napoli Nejca Hozjana je zavoljo preložitve ostal brez tekme, Tjaž Lovrenčič pa je z ekipo klonil na gostovanju v Aosti.
 • 15.02.2021 | Futsal AA
  Hozjan, Totošković in Tušar med strelci v Italiji
  V Serie A2 skupine D na vrhu ostaja Napoli Nejca Hozjana, ki je z ekipo odigral dve tekmi, tudi tisto preloženo srečanje 14. kroga. Tako je Napoli najprej s 7:3 porazil Bovalino, Hozjan je k zmagi dodal 7. gol sezone.
 • 08.02.2021 | Futsal AA
  Osredkar zadel, Fetić na vrhu v Italiji
  Po reprezentančni akciji so se naši igralci vrnili v svoje klube in odigrali tekme v državnih prvenstvih Italije in Hrvaške.

DELI NA