08.11.2022 | U15
Slovenija v izdihljajih srečanja do zmage v Zenici

Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

BOSNA IN HERCEGOVINA U15 - SLOVENIJA U15 0:1 (0:0)

Kraj: Zenica (BIH)
Strelci: 0:1 Meško (80' - 11m)
Sodnik: Ajdin Baručija
Rumen karton: Rebac (BIH)

Bosna in Hercegovina: Banjić (od 74' Kosanović), Karamehmedović (od 74' Raščić), Zahirović (od 41' Višekruna), Dazdarević, Blagojević ©, Soprenić (od 41'Slanjankić), Nuhanović (od 41' Ćulum), Vrban (od 74' Širić), Gostimirović (od 55' Mujkić), Nišić (od 55' Bošnjak), Osmanović (od 55' Rebac). Selektor: Čedomir Ćulum.

Slovenija: Golić, Videnović, Šimnovec, Premrl (od 41' Durmiši), Jurić, Hočevar © (od 59' Kranjc), Vodušek (od 69' Horvat), Blaško (od 69' Belovič), Mehle (od 41' Novak), Meško, Matjašec. Selektor: Muamer Vugdalić.

Slovenska reprezentanca do 15 let se je v Zenici pomerila z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Ko je že vse kazalo na remi brez zadetkov, je slovenska reprezentanco izpeljala lepo akcijo. Sprva je avt izvedel Kranjc in žogo podal do bočenga branilca Horvata. Ta je v kazenski prostor domačih poslal oster predložek, ki so ga branilci Bosne in Hercegovine sprva odbili, vendar le do Meška, ki je v osrčje obrambe domačih poslal nov predložek. Tam se je najbolje znašel Durmiši, nad katerim je bil storjen prekšrek za najstrožjo kazen. Odgovornst je nase prevzel Žan Meško in z bele točke meril natančno ter tako slovenski izbrani vrsti v zadnji minuti srečanja priigral vodstvo z 0:1. To je bil tudi končni rezultat srečanja.

Po tekmi je za našo spletno stran spregovoril selektor izbrane vrste do 15 let Muamer Vudgalić: ”S tekmo smo in moramo biti zelo zadovoljni. Proti dobremu in čvrstemu nasprotniku smo prevladovali večji del tekme in več kot zasluženo zmagali, saj nasprotniku praktično nismo dovolili, da bi razvil svojo igro in resneje ogrozil naš gol.

Ekipi se bosta ponovno pomerili 10. novembra ob 11.00 na istem prizorišču.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA