10.04.2023 | U16
Slovenija uspešna tudi proti Gruziji

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnje srečanje UEFA razvojnega tunirja. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v San Marinu dosegli še tretjo zmago. S 3:1 so bili boljši od reprezentance Gruzije.

UEFA RAZVOJNI TURNIR V SAN MARINU - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U16 - GRUZIJA U16 3:1 (2:1)


Kraj: San Marino
Strelci: Hočevar (14'), Suhovršnik (42'), Raspet (75'); Gonsalves Chubinidze (29')
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni: /
Slovenija U16: Žnuderl, Petrovič (od 68’ Voldrih), Vukelić (od 80’ Bilać), Drobnič ©, Petrovič, Jurgec, Viher (od 61’ Pečjak), Aćimović (od 46’ Milošević), Šunta (od 61’ Žužek), Suhovršnik (od 68’ Šabotić), Hočevar (od 68’ Raspet (od 80’ Dassena)). Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Gruzija U16: Asanidze, Khachidze, Amisulashvili ©, Gogol, Surguladze, Ratiani, Lashkhia, Gonsalves Chubinidze, Nioradze, Kutateladze, Gogilashvili. Selektor: Giorgi Chitauri.

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je proti nasprotniku iz Gruzije povedla v 14. minuti, ko je Suhovršnik po lepi samostojni akciji prodrl preko leve strani in z nizkim predložkom v kazenskem prostoru našel Hočevarja, ki je Slovenijo popepljal v vodstvo. Gruzijci so v 29. minuti prišli do izenačenja, nato pa so varovanci Radosavljevića ponovno povedli v 42. minuti, ko je hiter protinapad po predložku zaključil Suhovršnik. V drugem delu so slovenski kadeti vodstvo še povišali, po tem ko je bil z enajstih metrov natančen Raspet. Končni izid srečanja med Slovenijo in Gruzijo je bil 3:1. 

Slovenija je tako razvojni turnir v San Marinu zaključila s tremi zmagami, saj je bila na prvem srečanju z 0:2 boljša od gostiteljev, na drugem pa je s 3:0 slavila proti Črni gori. Po zadnji tekmi je spregovoril selektor izbrane vrste do 16 let Aleksandar Radosavljević: ”S celotnim turnirjem smo lahko zelo zadovoljni. Imeli smo odlične pogoje za delo tako v Ajdovščini, kjer smo se pripravljali pred odhodom na prizorišče, kot v San Marinu, kjer je potekal razvojni turnir. Na zadnji tekmi proti Gruziji smo imeli popolni nadzor nad igro, saj je nasprotnik zadel iz edine priigrane priložnosti. Moštvu Gruzije smo praktično onemogočili dostop do našega gola, medtem ko smo bili sami nevarni celotno srečanje. Tudi po opravljenih menjavah smo nadaljevali z igro na visoki ravni. Dodal bi še, da so na treh srečanjih priložnost dobili vsi igralci, kar je bil tudi namen razvojnega turnirja. Vsak posamenzik je v času tekmovanja odigral vsaj 90 minut in to je bila odlična priložnost za dokazovanje, ki nam je hkrati omogočila, da preizkusimo celotno moštvo. Pokazalo se je, da imamo v ekipi širino, kar potrjuje tudi dejstvo, da ritem igre z nobeno opravljeno menjavo ni padel in lahko rečem, da sem zadovoljen z vsemi igralci.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v konec meseca na dveh mednarodnih prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Madžarske.
 • 10.05.2023 | U16
  Varovanci Radosavljevića ugnali Avstrijo
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala mednarodno prijateljsko tekmo proti reprezentanci Avstrije. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v NNC Brdo svoje vrstnike premagali z 2:0.
 • 02.05.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v maju v NNC Brdo na mednarodnem prijateljskem obračunu pomerila z izbrano vrsto Avstrije.
 • 07.04.2023 | U16
  Slovenija ugnala tudi Črno goro
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala drugo srečanje UEFA razvojnega tunirja. V San Marinu so bili tokrat s 3:0 boljši od izbrane vrste Črne gore. Naslednji in hkrati zadnji obračun turnirja jih čaka v soboto, ko se bodo pomerili z Gruzijo.
 • 05.04.2023 | U16
  Slovenija boljša od San Marina
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo tekmo UEFA razvojnega tunirja v San Marinu. Od domačinov so bili kadeti boljši z 0:2, v prihodnjih dneh pa jih čakata še obračuna s Črno goro ter Gruzijo.
 • 24.03.2023 | U16
  Radosavljević izbral potnike za UEFA razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo aprila v San Marinu udeležila UEFA razvojnega turnirja, v sklopu katerega bo odigrala tri prijateljske tekme. Selektor Aleksandar Radosavljević je v ta namen objavil seznam vpoklicanih igralcev.
 • 10.11.2022 | U16
  Slovenija tudi v drugo klonila proti Čehom
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je na Brdu pri Kranju odigrala še drugo prijateljsko srečanje proti reprezentanci Češke.
 • 08.11.2022 | U16
  Slovenija na prvem srečanju proti Češki klonila z golom razlike
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je na Brdu pri Kranju odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti reprezentanci Češke.
 • 03.11.2022 | U16
  Proti Češki tudi z novimi obrazi
  Slovenska reprezentanca do 16 let bo v novembru na Brdu pri Kranju odigrala dve prijateljski srečanji z izbrano vrsto Češke. Selektor Aleksandar Radosavljević je za omenjena obračuna objavil seznam vpoklicanih igralcev, na katerem pa je tudi nekaj novih obrazov.

DELI NA