10.04.2023 | U16
Slovenija uspešna tudi proti Gruziji

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnje srečanje UEFA razvojnega tunirja. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v San Marinu dosegli še tretjo zmago. S 3:1 so bili boljši od reprezentance Gruzije.

UEFA RAZVOJNI TURNIR V SAN MARINU - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U16 - GRUZIJA U16 3:1 (2:1)


Kraj: San Marino
Strelci: Hočevar (14'), Suhovršnik (42'), Raspet (75'); Gonsalves Chubinidze (29')
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni: /
Slovenija U16: Žnuderl, Petrovič (od 68’ Voldrih), Vukelić (od 80’ Bilać), Drobnič ©, Petrovič, Jurgec, Viher (od 61’ Pečjak), Aćimović (od 46’ Milošević), Šunta (od 61’ Žužek), Suhovršnik (od 68’ Šabotić), Hočevar (od 68’ Raspet (od 80’ Dassena)). Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Gruzija U16: Asanidze, Khachidze, Amisulashvili ©, Gogol, Surguladze, Ratiani, Lashkhia, Gonsalves Chubinidze, Nioradze, Kutateladze, Gogilashvili. Selektor: Giorgi Chitauri.

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je proti nasprotniku iz Gruzije povedla v 14. minuti, ko je Suhovršnik po lepi samostojni akciji prodrl preko leve strani in z nizkim predložkom v kazenskem prostoru našel Hočevarja, ki je Slovenijo popepljal v vodstvo. Gruzijci so v 29. minuti prišli do izenačenja, nato pa so varovanci Radosavljevića ponovno povedli v 42. minuti, ko je hiter protinapad po predložku zaključil Suhovršnik. V drugem delu so slovenski kadeti vodstvo še povišali, po tem ko je bil z enajstih metrov natančen Raspet. Končni izid srečanja med Slovenijo in Gruzijo je bil 3:1. 

Slovenija je tako razvojni turnir v San Marinu zaključila s tremi zmagami, saj je bila na prvem srečanju z 0:2 boljša od gostiteljev, na drugem pa je s 3:0 slavila proti Črni gori. Po zadnji tekmi je spregovoril selektor izbrane vrste do 16 let Aleksandar Radosavljević: ”S celotnim turnirjem smo lahko zelo zadovoljni. Imeli smo odlične pogoje za delo tako v Ajdovščini, kjer smo se pripravljali pred odhodom na prizorišče, kot v San Marinu, kjer je potekal razvojni turnir. Na zadnji tekmi proti Gruziji smo imeli popolni nadzor nad igro, saj je nasprotnik zadel iz edine priigrane priložnosti. Moštvu Gruzije smo praktično onemogočili dostop do našega gola, medtem ko smo bili sami nevarni celotno srečanje. Tudi po opravljenih menjavah smo nadaljevali z igro na visoki ravni. Dodal bi še, da so na treh srečanjih priložnost dobili vsi igralci, kar je bil tudi namen razvojnega turnirja. Vsak posamenzik je v času tekmovanja odigral vsaj 90 minut in to je bila odlična priložnost za dokazovanje, ki nam je hkrati omogočila, da preizkusimo celotno moštvo. Pokazalo se je, da imamo v ekipi širino, kar potrjuje tudi dejstvo, da ritem igre z nobeno opravljeno menjavo ni padel in lahko rečem, da sem zadovoljen z vsemi igralci.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | U16
    Slovenija kljub vodstvu poražena
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prijateljski obračun proti Albaniji. Varovanci Gorana Cvijanovića so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč svojemu nasprotniku.
  • 08.04.2024 | U16
    Izbrana vrsta do 16 let proti Albaniji
    Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v drugi polovici aprila pomerila z izbrano vrsto Albanije. Selektor Goran Cvijanović je v ta namen objavil seznam 22 igralcev, na katere bo računal na prihajajočem obračunu.
  • 13.10.2023 | U16
    Slovenija kljub vodstvu poražena
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč severnim sosedom.
  • 11.10.2023 | U16
    Slovenija na prvi tekmi klonila proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so na tekmi polni zadetkov morali priznati premoč severnim sosedom. Druga tekma bo na sporedu v petek.
  • 03.10.2023 | U16
    Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Avstrijo
    Slovenska reprezentanca do 16 let se bo sredi oktobra dvakrat pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Selektor Mišo Brečko je v ta namen objavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na prihajajočih srečanjih s severnimi sosedi.
  • 28.09.2023 | U16
    Slovenija po dveh preobratih do zmage
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo tekmo proti Madžarski. Varovanci Miša Brečka so v Radencih na tekmi polni preobratov prišli do zmage s tremi zadetki. Za Sloveniji so bili natančni Belovič, Videnović in Kozar.
  • 27.09.2023 | U16
    Slovenija ob remi proti Madžarski
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj z Madžarsko. Varovanci Miša Brečka so v Novi proti vzhodnim sosedom klonili v zadnji minuti srečanja. V četrtek se bosta tekmeca pomerila znova.
  • 10.05.2023 | U16
    Varovanci Radosavljevića ugnali Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala mednarodno prijateljsko tekmo proti reprezentanci Avstrije. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v NNC Brdo svoje vrstnike premagali z 2:0.
  • 02.05.2023 | U16
    Izbrana vrsta do 16 let z Avstrijo
    Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v maju v NNC Brdo na mednarodnem prijateljskem obračunu pomerila z izbrano vrsto Avstrije.

DELI NA