21.01.2019 | Ženska A
Slovenija s 4:0 porazila Črno goro

Slovenska ženska reprezentanca je z zmago začela leto 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Črni gori s 4:0 porazile domačinke. Dva gola je dosegla Mateja Zver, po enega sta dodali Špela Kolbl in Lara Prašnikar.

Pripravljalna tekma, 21.1.
Črna gora – Slovenija 0:4
(0:1)
0:1 Prašnikar (35.), 0:2 Kolbl (52.), 0:3 Zver (60.), 0:4 Zver (73.)

Slovenija: Meršnik, Eržen, Rozmarič, Agrež, Prša, Korošec, Čonč, Kolbl, Prašnikar, Ivanuša, Zver
Igrale so še: Mori, Vindišar, Klopčič, Milović, Kuštrin in Babnik.

Videopovzetek tekme:Meršnik na mestu

Slovenija je povedla v 35. minuti, gol je dosegla Lara Prašnikar. Pri vodstvu naše reprezentance se je vnovič izkazala vratarka Zala Meršnik, ki je v velikem slogu in suvereno obranila 11-metrovko.

V drugem polčasu je bila Slovenija še bolj razpoložena: v 52. minuti je svoj prvi gol v članski vrsti dosegla Špela Kolbl, na 3:0 je povišala kapetanka Mateja Zver, ki je v 73. minuti postavila tudi končni rezultat tekme.

Hvaležni za akcijo

„Lahko rečem, da smo veseli, da nam je Nogometna zveza Slovenija omogočila, da imamo januarsko akcijo. Lepo se je videlo, da reprezentanca potrebuje takšno akcijo v mesecu januarju,“ je uvodoma povedal selektor Jarc, potem pa nadaljeval:

Prava reakcija

„Vprašanje zmagovalca niti v enem trenutku ni bilo ogroženo. Naša ekipa je dominirala vseh 90 minut. Domačinke so imele svoj taktični način in model igre, s katerim so nas hotele presenetiti, a jim ni uspelo. Potrebovali smo en polčas, da smo začeli vsaj delno izpeljevati zadeve, ki jih že znamo in jih lahko ponavljamo. Zelo pa sem vesel reakcije igralk, ko so odgovorile tekmicam, ki so bile za hip malce bolj agresivne. Naš odgovor je bila kvalitetna in zbrana igra, ki je rezultirala z dobro igro v nadaljevanju in končno zmago!“

Špela Rozmarič je od 75. minute prvič nosila kapetanski trak, Lara Klopčič in Zala Vindišar pa sta debitirali v članski vrsti.

Čakamo žreb

Slovenija zdaj pozorno čaka žreb za prihajajoče že 13. po vrsti evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 v Angliji. Žreb je na sporedu 21.2. 2019 v Nyonu. Kvalifikacije se pričnejo avgusta letos.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2019 | Ženska A
  Slovenija v skupini A, pridejo tudi evropske prvakinje
  Vseh 47 reprezentanc bo s prvim delom kvalifikacij opravilo med 26. avgustom 2018 in 22. septembrom 2020. Ekipe so razdeljene v devet skupin – dve po šest ekip (v A in B) in sedem po pet. Na evropsko prvenstvo se direktno uvrsti devet prvakinj skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe.
 • 20.02.2019 | Ženska A
  Članice v pričakovanju žreba za Euro 2021
  „Želje so eno, realnost pa drugo. Želel bi si, da bi dobili skupino z morda malce manj zvenečimi imeni z Uefine lestvice. Jasna želja pa je, da smo do konca v igri in konkurenčni za preboj na veliko tekmovanje,“ pa pred žrebom razmišlja selektor Borut Jarc.
 • 15.02.2019 | Ženska A
  Ženska reprezentanca na turnir na Hrvaško
  Tokrat je pred nami mednarodni turnir Croatia Cup, ki bo potekal med 25.2. in 4.3. v Zagrebu. Slovenija se bo uvodoma v skupini pomerila s Hrvaško (51. ekipa na Fifini lestvici) in Ukrajino (24.), ob koncu turnirja pa sledi še obračun za končno mesto.
 • 01.02.2019 | Ženska A
  Članice na turnir v Zagreb
  Slovenija bo med 26.2. in 2.3. igrala v predtekmovanju skupine 1, kjer bosta še Ukrajina in Hrvaška. Četrtega marca sledijo še izločilni boji za skupno zmago na turnirju. V skupini 2 bodo igrale Srbija, Bosna in Hercegovina ter Črna gora.
 • 20.01.2019 | Ženska A
  Proti Črni gori velja le zmaga
  „Mislim, da bo tekma težka, Črna gora pa sodi v kakovostni rang Albanije. Moramo se držati taktičnih navodil in biti zbrane pri zaključkih. Šteje samo zmaga!“ odločno prvo tekmo v letu 2019 napove kapetanka Mateja Zver.
 • 18.01.2019 | Ženska A
  Po dober trening in korak bližje igri na rezultat
  Danes se bo prvič v letu 2019 zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v ponedeljek čaka prijateljska tekma s Črno goro. Leto 2018 je bilo za Slovenijo uspešno, v letu 2019 pa želi zasedba selektorja Boruta Jarca narediti korak naprej. Začenši s tekmo proti Črni gori.
 • 04.01.2019 | Ženska A
  Članice proti Črni gori
  Slovenska ženska reprezentanca bo v mesecu januarju opravila uvodno akcijo v letu 2019. Tokrat bo izbrana vrsta, ki jo od lani uspešno vodi selektor Borut Jarc, gostovala v Črni Gori. Z vrstnicami se bodo pomerile v ponedeljek, 21.1.
 • 08.11.2018 | Ženska A
  Članice uspešno končale leto 2018
  Slovenija je začela tekmo v pričakovani postavi, pa tudi z jasno usmeritvijo: odločno, agresivno in dominantno. Zato so bile naše reprezentantke nemudoma nagrajene. V 4. minuti so v svoji obrambni polovici gostje slabo vrnile žogo zavoljo pritiska Slovenije. Vse skupaj je pozorno spremljala kapetanka Mateja Zver.
 • 08.11.2018 | Ženska A
  Strpno in potrpežljivo do zmage
  V Gornji Radgoni je vse nared za nogometni praznik. Ob 14. uri se bosta pomerili ženski članski vrsti Slovenije in Albanije, poprej pa bo v Gornji Radgoni potekal še Festivalni dan ženskega nogometa Rada igram nogomet.

DELI NA