21.01.2019 | Ženska A
Slovenija s 4:0 porazila Črno goro

Slovenska ženska reprezentanca je z zmago začela leto 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Črni gori s 4:0 porazile domačinke. Dva gola je dosegla Mateja Zver, po enega sta dodali Špela Kolbl in Lara Prašnikar.

Pripravljalna tekma, 21.1.
Črna gora – Slovenija 0:4
(0:1)
0:1 Prašnikar (35.), 0:2 Kolbl (52.), 0:3 Zver (60.), 0:4 Zver (73.)

Slovenija: Meršnik, Eržen, Rozmarič, Agrež, Prša, Korošec, Čonč, Kolbl, Prašnikar, Ivanuša, Zver
Igrale so še: Mori, Vindišar, Klopčič, Milović, Kuštrin in Babnik.

Videopovzetek tekme:Meršnik na mestu

Slovenija je povedla v 35. minuti, gol je dosegla Lara Prašnikar. Pri vodstvu naše reprezentance se je vnovič izkazala vratarka Zala Meršnik, ki je v velikem slogu in suvereno obranila 11-metrovko.

V drugem polčasu je bila Slovenija še bolj razpoložena: v 52. minuti je svoj prvi gol v članski vrsti dosegla Špela Kolbl, na 3:0 je povišala kapetanka Mateja Zver, ki je v 73. minuti postavila tudi končni rezultat tekme.

Hvaležni za akcijo

„Lahko rečem, da smo veseli, da nam je Nogometna zveza Slovenija omogočila, da imamo januarsko akcijo. Lepo se je videlo, da reprezentanca potrebuje takšno akcijo v mesecu januarju,“ je uvodoma povedal selektor Jarc, potem pa nadaljeval:

Prava reakcija

„Vprašanje zmagovalca niti v enem trenutku ni bilo ogroženo. Naša ekipa je dominirala vseh 90 minut. Domačinke so imele svoj taktični način in model igre, s katerim so nas hotele presenetiti, a jim ni uspelo. Potrebovali smo en polčas, da smo začeli vsaj delno izpeljevati zadeve, ki jih že znamo in jih lahko ponavljamo. Zelo pa sem vesel reakcije igralk, ko so odgovorile tekmicam, ki so bile za hip malce bolj agresivne. Naš odgovor je bila kvalitetna in zbrana igra, ki je rezultirala z dobro igro v nadaljevanju in končno zmago!“

Špela Rozmarič je od 75. minute prvič nosila kapetanski trak, Lara Klopčič in Zala Vindišar pa sta debitirali v članski vrsti.

Čakamo žreb

Slovenija zdaj pozorno čaka žreb za prihajajoče že 13. po vrsti evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 v Angliji. Žreb je na sporedu 21.2. 2019 v Nyonu. Kvalifikacije se pričnejo avgusta letos.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.04.2019 | Ženska A
  Le še vprašanje je, kdaj se ena od ekip uvrsti na EP
  „V Sloveniji se dobro dela z mladimi nogometašicami. Te igralke so prišle in začele prevzemati vlogo in odgovornost.  Naj igrajo, naj se kalijo. Imamo tudi izvrstni reprezentanci do 17 in 19 let. Le vprašanje je, kdaj se ena od ekip uvrsti na evropsko prvenstvo,“ pravi Kaja Eržen.
 • 04.03.2019 | Ženska A
  Slovenija ugnala Srbijo in osvojila turnir
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je z zmago izvrstno sklenila turnir na Hrvaškem. V finalu so varovanke selektorja Boruta Jarca z 2:0 ugnale Srbijo in se zasluženo veselile izjemnega uspeha, končne zmage na močnem mednarodnem turnirju! Za zmago sta zadeli Adrijana Mori in Lara Prašnikar.
 • 04.03.2019 | Ženska A
  V Zagrebu za prvo mesto proti Srbiji
  „En dan bo dovolj za slavje v glavi,“ je že po sobotni zmagi proti Ukrajini napovedal selektor Jarc, ki je svoje razmišljanje (tudi o prijateljskih tekmah, ki jih ni) ter zmagovalno mentaliteto prenesel na igralke. Ne zanima jih nastop, ampak konkretna vloga in končna zmaga v Zagrebu. „Današnji finale se ne igra, ampak zmaguje,“ dodaja kapetanka Mateja Zver.
 • 02.03.2019 | Ženska A
  Izjemna zmaga Slovenije proti Ukrajini
  Varovanke selektorja Boruta Jarca so na drugi tekmi na turnirju s 3:1 porazile Ukrajino, 15. reprezentanco na Uefini lestvici in 24. ekipo s Fifine lestvice, kjer Slovenija zaseda 55. mesto. Zadetke za zmago so prispevale Lara Prašnikar, Mateja Zver in Dominika Čonč.
 • 02.03.2019 | Ženska A
  Z boljšo igro v napadu parirati Ukrajini
  V Zagrebu se danes nadaljuje močan mednarodni turnir, kjer nastopa tudi naša ženska članska izbrana vrsta. Ob 11.30 se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile z Ukrajino, ki je na prvi tekmi s 4:0 ugnala Hrvaško, Slovenija pa je s sosedami remizirala (0:0).
 • 28.02.2019 | Ženska A
  Uvodoma remizirale s Hrvaško
  Slovenska ženska članska reprezentanca je z remijem (0:0) začela nastop na turnirju na Hrvaškem. V obračunu z domačinkami se mreža ni tresla, bližje golu in zmagi pa so bile varovanke selektorja Boruta Jarca.
 • 27.02.2019 | Ženska A
  Motivirano proti Hrvaški
  „Dekleta so dobro, resno in odgovorno trenirala, vzdušje je pozitivno. Pričakujem močno in zahtevno tekmo z domačinkami. Čuti se že tekmovalni naboj. Želim si, da igralke pokažejo pravi obraz,“ nadaljuje Jarc, ki meni, da v tej situaciji ni kaj testirati, ampak le igrati z najboljšo enajsterico, ki je v tem hipu na voljo.
 • 25.02.2019 | Ženska A
  V pričakovanju tekem proti Hrvaški in Ukrajini
  „Pričakovanja so velika. Po dobrih predstavah proti Albaniji in Črni gori je čas, da se pomerimo še z močnejšimi nasprotniki. Zato sta tekmi s Hrvaško in Ukrajino super za naslednji korak in za bolj realno sliko pred pričetkom kvalifikacij,“ razmišlja reprezentantka Dominika Čonč.
 • 21.02.2019 | Ženska A
  Slovenija v skupini A, pridejo tudi evropske prvakinje
  Vseh 47 reprezentanc bo s prvim delom kvalifikacij opravilo med 26. avgustom 2018 in 22. septembrom 2020. Ekipe so razdeljene v devet skupin – dve po šest ekip (v A in B) in sedem po pet. Na evropsko prvenstvo se direktno uvrsti devet prvakinj skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe.
 • 20.02.2019 | Ženska A
  Članice v pričakovanju žreba za Euro 2021
  „Želje so eno, realnost pa drugo. Želel bi si, da bi dobili skupino z morda malce manj zvenečimi imeni z Uefine lestvice. Jasna želja pa je, da smo do konca v igri in konkurenčni za preboj na veliko tekmovanje,“ pa pred žrebom razmišlja selektor Borut Jarc.

DELI NA