Slovenija premagala Češko

Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh pripravljalnih tekem v gosteh s 3:1 porazila Češko. Anja Žvokelj je dosegla dva gola, Ines Ermenc enega, druga tekma bo jutri dopoldan.

Pripravljalni tekmi, Vyškov:

30.9.
Češka – Slovenija 1:3
(1:1)
0:1 Ermenc (7.), 1:1 Šturmova (11.), 1:2: Žvokelj (31.), 1:3 Žvokelj (40.)

1.10.
Češka – Slovenija (10.30)

Naveza Ermenc - Štebih

Slovenija je odigrala dobro tekmo, odločnost pa je s prvim strelom na tekmi potrdila Anja Žvokelj, ki je v nadaljevanju zabila dva gola. Po uvodni pobudi Slovenije je Češka imela tri, štiri strele, a je bila naša golmanka Valentina Štebih na mestu. Po eni od akcij je prav Valentina z dolgo podajo našla Ines Ermenc, ki je zadela za vodstvo Slovenije 0:1. Domačinke so izenačile v 11. minuti. V zaključku polčasa, kjer so si domačinke že v 8. minuti nabrale pet akumuliranih prekrškov, Slovenija pa šelel v 17. minuti, je naš gol dvakrat rešila kapetanka Valentina.

V nadaljevanju so najprej zapretile gostiteljice, potem pa so sledile naše minute. Ines Kranjc je merila mimo gola, po akciji Ines Ermenc je tudi Anja Žvokelj udarila mimo. Med 28. in 31. bi lahko našo pobudo kronala Maša Novak, a je bila češka obramba na mestu. V 31. minuti pa je Anja Žvokelj sama stekla proti golu in zadela za 1:2, v zadnji minuti pa še za 1:3. Čehinje so večkrat na tekmi zaigrale z golmanko v polju, to je preizkusila tudi Slovenija.

Korak naprej

„Odigrale smo precej boljše kot v Litvi. Bile smo bolj napadalne, v obrambi pa agresivnejše. Zadovoljne smo z igro. Upam, da je ostalo še dovolj moči za jutri,“ je po zmagi povedala Maša Novak.

„Najprej bi rad iskreno čestital puncam za zmago, odigrale so maksimalno tako, kot smo se dogovorili, držale so se načrta. Hrabro so začele tekmo, to je presenetilo domačinke. Postavili smo se visoko in agresivno. V 2. polčasu smo odigrali taktično zelo disciplinirano, v pravem trenutku smo dosegle gole,“ pa je svoje varovanke pohvalil selektor Drago Adamič, ki se nadeja, da uspe dobra regeneracija, jutri pa bodo nekaj več minut dobile igralke, ki so sicer danes igrale manj.
„Odigrali bomo še enkrat hrabro. Dokazali smo, da lahko igramo tudi z dosti boljšimi ekipami,“ je sklenil selektor.

Slovenija:
Maja Zajc (FK Lukovica), Valentina Štebih (KMN Slovenske gorice), Ines Kranjc (KMN Slovenske gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Maša Novak (ŠD Košana), Urška Kepa (FK Novo mesto), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Tina Jesenovec (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje).

V drugi polovici oktobra bo Slovenija po uspehu v predkvalifikacijah igrala kvalifikacije v skupini s Portugalsko, Italijo in Belorusijo.

Kvalifikacije za EP 2023:

19.10.
Slovenija – Italija

20.10.
Slovenija – Portugalska

22.10.
Slovenija – Belorusija

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Portugalska prevelik zalogaj
  Portugalska je potrdila, da je v izvrstni formi in da odkrito cilja na svojo tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dosedaj je bila tam dvakrat, vsakič pa je v finalu klonila proti Španiji.
 • 20.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju pošle moči
  Slovenija je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Jutri se bo Slovenija pomerila z evropskimi podprvakinjami Portugalsko.
 • 19.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odpotovale na Portugalsko, jutri proti Italiji
  Po pripravah v Novi Gorici je ženska futsal reprezentanca odpotovala na Portugalsko, kjer jutri, v četrtek, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Uvodoma se bo Slovenija pomerila z Italijo, reprezentanca pa je ostala brez Anje Žvokelj, ki je zaradi poškodbe ostala doma.
 • 17.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ambiciozno in odločno na Portugalsko
  „Vedno sem ambiciozen, težim k zmagovalni mentaliteti. Sem pa tudi realen. Zavedam se, da so vse tri reprezentance v kvalifikacijah po ratingu močnejše od nas. Je pa naša naloga, da se jim približamo, odigramo po najboljših močeh in skušamo do kake točke ali kaj več,“ sklene Adamič.
 • 15.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Novi Gorici zbor ženske futsal reprezentance
  To so tretje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih Slovenija sodeluje. Dosedaj je v glavnem delu kvalifikacij odigrala šest tekem in jih vseh šest izgubila. Letos je Slovenija tekmovanje začela že v predkvalifikacijah, kjer pa je nanizala tri zmage v prav toliko tekmah. Tokrat jo na Portugalskem čakajo tri tekme – proti Italiji, Portugalski in Belorusiji.
 • 10.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po pripravah v Novi Gorici na kvalifikacije
  Pred žensko futsal reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Drago Adamič, se bo zbrala v soboto, 15.10., v Novi Gorici. Tam bo reprezentanca opravila priprave, 18.10. pa odletela na kvalifikacije na Portugalsko.
 • 01.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še druga zmaga v dveh dneh
  Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na Češko po korak naprej
  „Dosedaj smo imeli štiri, pet, morda šest igralk, ki so lahko delno spremljale tempo tekme, potem smo padli. Sedaj smo ta nabor igralk razširili, to je sedaj dodana vrednost. Zagotovo bomo lahko več tekli in dlje spremljali in bili posledično tudi enakovredni,“ pred testom s Češko razmišlja selektor Adamič.
 • 24.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam futsal članic za Češko
  Ženska futsal reprezentanca bo pred odhodom na kvalifikacijski turnir za uvrstitev na evropsko prvenstvo odigrala še dve zahtevni tekmi. Varovanke selektorja Draga Adamiča prihodnji teden potujejo na Češko, kjer se bodo pomerile z domačinkami.

DELI NA