28.09.2023 | U16
Slovenija po dveh preobratih do zmage

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo tekmo proti Madžarski. Varovanci Miša Brečka so v Radencih na tekmi polni preobratov prišli do zmage s tremi zadetki. Za Sloveniji so bili natančni Belovič, Videnović in Kozar.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

MADŽARSKA U16 - SLOVENIJA U16 2:3 (2:1)

Kraj: Radenci
Sodnik: Lukas Gregorinčič
Strelci: Belović (4'), Videnović (61'), Kozar (90' + 2); Galambos (14'), Soós (24')
Rumeni kartoni: Balázs (35'); Videnović (14'), Kaluder (43'), Napečnik (88')
Slovenija U16: Drašler Raišp, Kujraković, Šimnovec ©, Blaško, Belovič, Napečnik, Gobec, Pucelj, Ferk, Zver, Drobnjič. Selektor: Mišo Brečko.
Madžarska U16: Balogh, Sánta, Prettenhoffer, Zoltai, N. Kovács, Zubor, Nyikos (od 64' Balázs), Rankó, Galambos, D. B. Kovács. Selektor: Lászlo Szalai.

Slovenija je srečanje tokrat začela odločneje. Že v tretji minuti je na sredini igrišča uspešno preigraval Belovič, nato lepo kombiniral s Ferkom in izsilil prekršek za enajstmetrovko. Z bele točke je Slovenijo v vodstvo popeljal prav Belovič. Deset minut za tem je Madžarska prišla do izenačenja. Lepo akcijo gostov je s preigravanjem in zadetkom zaključil Galambos. Deset minut po izenačenju so gostje gostje povedli po tem, ko je protinapad Madžarske uspešno zaključil Soós.

Varovanci Miša Brečka so v drugem polčasu začeli stopnjevati pritisk na tekmca, kar se jim je obrestovalo v 59. minuti srečanja, ko je glavni sodnik še drugič pokazal na belo točko. Po prekršku nasprotnika v kazenskem prostoru nad Ferkom, je odgovornost izvajanja najstrožje kazni prevzel Videnović in Sloveniji priigral izenačenje. Ko je že vse kazalo na remi, je imela Slovenija v drugi minuti sodnikovega dodatka na nasprotnikovi polovici na voljo prosti strel. Izvedel ga je Kujraković in v kazenski prostor Madžarske poslal predložek, tam pa se je ob oddaljeni vratnici najbolje znašel Kozar in zadel za zmago slovenske izbrane vrste do 16 let.

Po končani reprezentančni akciji izbrane vrste do 16 let je spregovoril selektor Mišo Brečko: ”Naš cilj pred reprezentančnim zborom je bil čimbolje spoznati fante, ki so bili na akcijo povabljeni. Ekipi smo uspeli predstaviti smernice, ki smo jih s strokovnim štabom določili, hkrati pa smo dobili vpogled tudi v stanje in trenutno formo naših fantov. Lepo je zmagati, a poudarjam, da to za nas v tem trenutku ni najpomembnejša stvar.”

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 13.10.2023 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč severnim sosedom.
 • 11.10.2023 | U16
  Slovenija na prvi tekmi klonila proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so na tekmi polni zadetkov morali priznati premoč severnim sosedom. Druga tekma bo na sporedu v petek.
 • 03.10.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo sredi oktobra dvakrat pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Selektor Mišo Brečko je v ta namen objavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na prihajajočih srečanjih s severnimi sosedi.
 • 27.09.2023 | U16
  Slovenija ob remi proti Madžarski
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj z Madžarsko. Varovanci Miša Brečka so v Novi proti vzhodnim sosedom klonili v zadnji minuti srečanja. V četrtek se bosta tekmeca pomerila znova.
 • 10.05.2023 | U16
  Varovanci Radosavljevića ugnali Avstrijo
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala mednarodno prijateljsko tekmo proti reprezentanci Avstrije. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v NNC Brdo svoje vrstnike premagali z 2:0.
 • 02.05.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v maju v NNC Brdo na mednarodnem prijateljskem obračunu pomerila z izbrano vrsto Avstrije.
 • 10.04.2023 | U16
  Slovenija uspešna tudi proti Gruziji
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnje srečanje UEFA razvojnega tunirja. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v San Marinu dosegli še tretjo zmago. S 3:1 so bili boljši od reprezentance Gruzije.
 • 07.04.2023 | U16
  Slovenija ugnala tudi Črno goro
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala drugo srečanje UEFA razvojnega tunirja. V San Marinu so bili tokrat s 3:0 boljši od izbrane vrste Črne gore. Naslednji in hkrati zadnji obračun turnirja jih čaka v soboto, ko se bodo pomerili z Gruzijo.
 • 05.04.2023 | U16
  Slovenija boljša od San Marina
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo tekmo UEFA razvojnega tunirja v San Marinu. Od domačinov so bili kadeti boljši z 0:2, v prihodnjih dneh pa jih čakata še obračuna s Črno goro ter Gruzijo.

DELI NA