07.11.2023 | Futsal AA
Slovenija navdušila proti evropskim podprvakinjam

Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh prijateljskih tekem tesno z 1:2 klonila proti Ukrajini, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu igrala v finalu. Edini gol za Slovenijo je dosegla Ines Ermenc.

Pripravljalni tekmi:

7.11.
Slovenija – Ukrajina 1:2
(0:0)
0:1 Dubytska (21.), 1:1 Ermenc (32.), 1:2 Forsiuk (38.)

8.11.
Slovenija – Ukrajina (17.00)

Slovenija je v prvem polčasu navdušila. To je bil eden boljših polčasov naše reprezentance, ki je tokrat s favorizirano Ukrajino prvih 20 minut odigrala zelo pragmatično. Obe ekipi sta si ustvarili nekaj priložnosti, a se rezultat ni spremenil.

Selektor Adamič je tekmo začel s četvorko Tina Jesenovec, Ines Ermenc, Deja Adamič, Maja Srebot, na golu pa Barbara Lah. V nadaljevanju je Adamič poslal na teren še kvartet Rebeka Šnofl, Anja Žvokelj, Sergeja Kos, Anja Ložar, do konca prvega polčasa sta zaigrali tudi Ines Krajnc in Vanesa Kozina. V 1. minuti se je z obrambo izkazala Barbara Lah, v nadaljevanju pa je Slovenija vzpostavila ravnotežje ter z dobro obrambo kljubovala gostjam, za nameček pa parkrat tudi ogrozila ukrajinski gol. V 7. minuti je merila Sergeja Kos, morda se je žoge dotaknila pred golom tudi Anja Ložar, slovensko veselje je preprečila vratnica. Tudi gostje so stresle okvir vrat, zadnje minute prvega dela pa so zopet navdušile zbrane gledalce v Kidričevem, ki je tokrat gostil reprezentanco. V 17. minuti je najprej od daleč merila Anja Ložar, za tem še Sergeja Kos. Kapetanka Slovenije je v 18. minuti po nesporazumu v domači obrambi odbila žogo z golove črte in preprečila gostjam vodstvo.

V 39. sekundi nadaljevanja je Ukrajina le povedla 0:1. Po podaji s kota sta si dvojno podajo izmenjali Oleksandra Skybina in Iryna Dubytska, slednja pa je matirala našo vratarko Barbaro Lah. V naslednji minuti bi lahko Slovenija poravnala, a je strel Anje Žvokelj obranila vratarka Natalia Mytrofanska. Ki je bila na mestu tudi v naslednji minuti, ko jo je skušala z lobom premagati naša reprezentantka Anja Žvokelj. V 23. minuti so si Ukrajinke po slovenskem avtu na levi strani skoraj same zabile gole, Slovenija pa je izvajala še 3. kot v 2. polčasu. V 27. minuti je Anja Žvokelj pred ukrajinskim golom gostjam izmaknila žogo, potem pa je njen strel ustavila gostujoča vratarka, ki je v 2. polčasu stopila na gol. V 30. minuti novo dobro posredovanje Barbare Lah, ki je obranila poizkus Iulie Forsiuk, ki je izšla kot poražena dvoboja z Barbaro Lah tudi v 30. minuti.


V 32. minuti je bila Slovenija nagrajena za trud in še boljšo igro. Ines Ermenc je izvajala avt na levi strani, žoga se je odbila od gostujoče igralke Ksenie Burlachenko in premagala ukrajinsko golmanko za izenačenje na 1:1. Po eni redkih napak naše reprezentance je Ukrajina povedla v 38. minuti. Do izenačenja je Slovenija želela tudi z vratarko, igralko v igri, a se kljub dvema priložnostima rezultat ni spremenil.

Izjave po tekmi:

Drago Adamič, selektor:
„Moram resnično čestitati puncam, zelo sem ponosen na njih. Odigrale so borbeno, agresivno, spet pa so pokazale to slovensko srce. Vsa čast za to, da so tako parirale favorizirani Ukrajini.“

Ines Ermenc:
„Ta tekma je pokazala, da lahko pariramo tudi najboljšim v Evropi. Pokazale smo borbeno igro, želim pa si, da to nadgradimo in tudi v napadu, da začnemo še boljše igrati, kot smo dosedaj. V drugem polčasu so nam malce pošle moči. Smo boljše fizično pripravljene, kot smo bile, a so še rezerve. Z nekaj športne sreče bi bilo morda danes lahko tudi drugače.“

Barbara Lah:
„Pričakovala sem odtenek dela več v golu. Sama prihajam iz ekipe, kjer imam dosti dela, zato sem danes zelo uživala. Pričakovale smo tako Ukrajino, ki pa je danes odigrala brez svoje najboljše igralke Anne Shulha. Ne glede na vse smo odigrale po najboljših močeh in pustile dušo ter srce na parketu.“

36 uradnih tekem

Slovenija je dosedaj odigrala 36 uradnih tekem: zbrala je 10 zmag, štiri remije in 22 porazov. Reprezentanco sta dosedaj vodila dva selektorja: Dejan Kramberger in Drago Adamič. S 13 goli je prva strelka reprezentance aktualna kapetanka Sergeja Kos.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.
 • 18.01.2024 | Futsal AA
  Razigrani Turk dvakrat zadel
  V Italiji se je vnovič izkazal naš reprezentant Teo Turk, prvo tekmo v koledarskem letu 2024 je na Hrvaškem odigral Jeremy Bukovec. Med strelce so se vpisali še Matej Fideršek, Matej Gajser in Rok Grželj.
 • 15.01.2024 | Futsal AA
  Pred nami mesec reprezentančnih akcij, aprila v goste svetovnim prvakom
  Krepko smo stopili v leto 2024, zato je napočil čas za prve reprezentančne akcije. Pa ne le eno, pred nami je mesec dni, ko bodo igrale vse futsal reprezentančne selekcije. Na sporedu bo kar 10 tekem, od tega šest tudi doma.

DELI NA