21.10.2023 | U17
Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi

Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP U17 2024 - PRVA TEKMA

LUKSEMBURG U17 - SLOVENIJA U17 1:1 (0:0)


Kraj: Stara Pazova (Srbija)
Sodnik: Jovan Kachevski (MKD)
Strelci: Melo Co (73'); Durmiši (88')
Rumeni kartoni: Neves (76'), Šunta (41'), Pejičić (90' +3)
Rdeči karton: Thelen (21')  
Luksemburg U17: Azemi - Yurtman (od 46' Oger), Kocan (od 70' Peguero), Thelen, Tavares Dos Santos - Monteiro Domingos (od 33' Nasufi), Pinheiro Dos Santos, Giesteira ©, Carvalho Da Silva - Boulot (od 65' Melo Co), Neves. Selektor: René Peters.
Slovenija U17: Žnuderl - Petrovič (od 57' Koroša), Viher, Drobnič ©, Kerin, Meško - Osterc (od 79' Videnović), Šunta (od 46' Durmiši), Pejičić - Aćimović (od 78' Pečjak), Hočevar (od 46' Šabotić). Selektor: Aleksandar Radosavljević.

Varovanci Aleksandra Radosavljevića so srečanje začeli odločno. Do prve priložnosti so prišli v šesti minuti, ko je Šunta streljal po podaji Pejičića, a je žoga zletela preko gola. Luksemburžani so prvič zapretili v 17. minuti, ko je preko vrat Žnuderla streljal Pinheiro Dos Santos. Slovenski kadeti so si novo priložnost priigrali v 19. minuti, po podaji iz kota je z glavo streljal Hočevar, vendar je vratar Luksemburga njegov strel ubranil. V 21. minuti so Luksemburžani ostali brez branilca Thelena, ki je zaradi igre z roko prejel rdeči karton. Slovenija je imela na voljo prosti strel na robu kazenskega prostora, a je vratar Azemi poizkus Šunte ubranil brez večjih težav. V 26. minuti je s strelom poskušal še Osterc, ki pa je zgrešil ovir vrat nasprotnika. Tri minute za tem je z glavo po podaji Petroviča poskušal tudi Aćimović, znova pa je bil na mestu vratar Azemi. V sodniškem dodatku prvega polčasa je po podaji iz kota s strelom znova poskusil Pejičić, a je meril previsoko. Prvi polačas se je končal brez zadetkov.

Takoj na začetku drugega polčasa je s strelom z razdalje poskušal Petrovič, a je žoga zletela visoko nad vrati Luksemburžanov. V 60. minuti se je z obrambo znova izkazal vratar Luksemburga, ki je ubranil strel Šabotića iz neposredne bližine. V 67. minuti pa se je z odlično obrambo izkazal slovenski vratar Žnuderl, ki je po podaji iz kota ubranil strel Kocana. Luksemburg je nadaljeval z nevarnimi napadi in v 73. minuti so njihovi nogometaši prišli do vodstva, ko je po podaji s strani v osrčju kazenskega prostora Slovenije do strela piršel Melo Co ter zadel za vodstvo svojega moštva. Varovanci selektorja Radosavljevića, ki je v drugem delu srečanja opravil pet menjav, so z napadi poskušali do konca srečanja, a kljub igralcu več niso uspeli streti odpora Luksemburžanov. Srečanje se je končalo z izidom 1:0. Napadi Slovenije so se proti koncu srečanja stopnjevali in v 88. minuti so varovanci selektorja Radosavljevića izvedli hiter protinapad, ki ga je uspešno zaključil Durmiši. Srečanju se je končalo z izidom 1:1.

Za nami je prva tekma, katera običajno močno vpliva na nadaljevanje kvalifikacij. V začetku tekme smo hitro imeli igralca več, nasprotna ekipa se je s tem postavla v zadnjo cono, kjer so se organizirano branili. Veliko smo napadali, ampak kjlub številčni premoči prejeli gol. Pokazali smo veliko nervoze, bilo je čutiti pritsk, ki ga prinašajo tovrstne tekme. Proti koncu smo zasluženo zadeli in nato poskušali doseči še drugi gol. Danes se nam rezultatsko ni izšlo, ampak ostajamo pozitivni in z jasnim fokusom nadaljujemo do konca kvalifikacij, “je po uvodni tekmi dejal selektor Aleksandar Radosavljević.

Slovenski izbrana vrsta do 17 let bo nove točke na kvalifikacijskem turnirju iskala v torek, 24. oktobra, ko se bodo na istem prizorišču ob isti uri pomerili z reprezentanco Azerbajdžana.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 30.01.2024 | U17
  Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.

DELI NA