18.04.2024 | U16
Slovenija kljub vodstvu poražena

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prijateljski obračun proti Albaniji. Varovanci Gorana Cvijanovića so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč svojemu nasprotniku.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA U16 - ALBANIJA U16 1:2 (1:0)

Kraj: Ajdovščina
Sodnik: Hari Mušić
Strelci: Videnović (21'), Kulla (41' - 11m, 72')
Rumeni kartoni: Gecaj (38'), Kulla (68')
Slovenija U16: Handanović (od 45' Golič), Gobec (od 45' Horvat), Kujraković (od 45' Slovenc), Kumer Čelik (od 45' Novak), Šimnovec © (od 70' Kaluder), Varmaz Plava (od 61' Mehle), Premrl (od 33' Jurič), Blaško (od 70' Zver), Durmiši (od 61' Hočevar), Belovič (od 61' Pečar), Videnović (od 70' Napečnik). Selektor: Goran Cvijanović.
Avstrija U16: Çuli, Çerkezi, Gecaj, Bajrami, Kovaçi, Sheji, Gavelli Sanches, Muldakaj, Myrtaj, Kinnavong, Kulla. Selektor: Bledi Shkembi.

Slovenija je povedla v prvem polčasu po lepem napadu po desni strani, ko je Belovič lepo našel Videnovića, ta pa je zadel za vodstvo. Albanija je izenačila pred koncem prvega polčasa, ko je bil po prekršku Kumerja Čelika nad Kinnavongom z enajstih metrov natančen Kulla. Moštvi sta se na odmor odpravili z neodločenim izidom. V drugem delu je dal slovenski selektor priložnost fantom s klopi, Albaniji pa je uspel preobrat, saj je povedla z drugim zadetkom Kulle.

Po tekmi je spregovoril selektor Goran Cvijanović: ”S prvim polčasom sem bil zadovoljen, saj so fantje dobro izpolnjevali navodila, ki smo jim jih uspeli dati v tako kratkem času, kot je trajala pretekla reprezentančna akcija. Kanček pomanjkanja koncentracije pred koncem prvega polčasa je nato spremenil potek tekme. V drugem polčasu smo dali priložnost fantom s klopi, saj smo želeli spoznati vse igralce. Eno je igranje v klubu, drugo pa je igranje za državni grb. Ponovno smo bili nekoliko nepazljivi, kar nas je stalo pozitivnega rezultata. Kljub temu smo imeli kar nekaj lepih priložnosti, da bi lahko tekmo obrnili nam v prid. Videl sem določene stvari in vem, na čem moramo delati v prihodnje, da bomo uspešnejši. Z odnosom vseh reprezentantov sem zelo zadovoljen in nimam jim kaj očitati. 

 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2024 | U16
  Slovenija premagala tudi Grčijo in osvojila prvo mesto
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnji obračun na razvojnem turnirju v Bosni in Hercegovini in se veselila druge zmage. Varovanci Gorana Cvijanovića so z zadetki Šimnovca, Viherja in Hočevara s 4:2 ugnali Grčijo.
 • 10.05.2024 | U16
  Slovenija na drugi tekmi razvojnega turnirja ugnala Bosno in Hercegovino
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na drugi tekmi UEFA razvojnega turnirja visoko premagala gostiteljico Bosno in Hercegovino. Za Slovenijo so zadeli Viher, Belovič in Durmiši.
 • 08.05.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let remizirala z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 16 let je z remijem začela UEFA razvojni turnir v Bosni in Hercegovini. Proti Madžarski je kljub vodstvu z dvema zadetkoma razlike na koncu iztržila remi. Za Slovenijo sta zadela Videnović in Špacapan.
 • 29.04.2024 | U16
  Selektor Cvijanović izbral popotnike za razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v začetku maja v Bosni in Hercegovini udeležila UEFA razvojnega turnirja, v sklopu katerega bo odigrala tri prijateljske tekme. Selektor Goran Cvijanović, čigar četa se bo pomerila z Madžarsko, Bosno in Hercegovino ter Grčijo, je v ta namen objavil seznam vpoklicanih igralcev.
 • 08.04.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let proti Albaniji
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v drugi polovici aprila pomerila z izbrano vrsto Albanije. Selektor Goran Cvijanović je v ta namen objavil seznam 22 igralcev, na katere bo računal na prihajajočem obračunu.
 • 13.10.2023 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč severnim sosedom.
 • 11.10.2023 | U16
  Slovenija na prvi tekmi klonila proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so na tekmi polni zadetkov morali priznati premoč severnim sosedom. Druga tekma bo na sporedu v petek.
 • 03.10.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo sredi oktobra dvakrat pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Selektor Mišo Brečko je v ta namen objavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na prihajajočih srečanjih s severnimi sosedi.
 • 28.09.2023 | U16
  Slovenija po dveh preobratih do zmage
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo tekmo proti Madžarski. Varovanci Miša Brečka so v Radencih na tekmi polni preobratov prišli do zmage s tremi zadetki. Za Sloveniji so bili natančni Belovič, Videnović in Kozar.

DELI NA