12.09.2020 | NZS
Slovenija do zmage nad Hrvaško

V sklopu poslovnega srečanja med delegacijama Nogometne zveze Slovenije in Nogometne zveze Hrvaške se je v NNC Brdo odvila prijateljska tekma med veteranskima selekcijama Slovenije in Hrvaške, ki se jo je udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), Aleksander Čeferin.

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes v sproščenem vzdušju potekalo poslovno srečanje med predstavniki Nogometne zveze Slovenije in Nogometne zveze Hrvaške. Obe delegaciji sta si izmenjali poglede na aktualno nogometno problematiko in v prijateljskem duhu odigrali tudi prijateljsko nogometno tekmo, ki je postregla kar s petimi zadetki in zmago Slovenije.

Slovenijo so zastopali nekdanji reprezentanti, ki sta jima poveljevala predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik NZS Radenko Mijatović. Zveneča imena so bila prisotna tudi na hrvaški strani, na čelu s predsednikom HNS, Davorjem Šukerjem.

Slovenija je bila na igrišču uspešnejša, čeprav je bila tekma napeta in polna preobratov. Že v 3. minuti je Slovenijo popeljal v vodstvo Milenko Ačimović, medtem ko so se Hrvati pobrali z zadetkoma Ivice Olića in Kazimirja Vulića. V zaključku prvega polčasa je rezultat poravnal Aleksander Čeferin, kar je Sloveniji vlilo dodatne samozavesti pred nadaljevanjem, ko je končni rezultat postavil Boštjan Cesar.

Kljub odmevni zmagi tokrat rezultat ni bil v ospredju, saj sta obe ekipi zelenico zapustili z nasmejanimi obrazi.

Predsednik Uefe, Aleksander Čeferin je po srečanju izpostavil predvsem pomen dobrih medsebojnih odnosov. »V čast nam je, da lahko odigramo tovrstne tekme z nogometaši, ki so imeli velike nogometne kariere. Vesel sem, da smo se spoznali in da se lahko družimo v prijetnem okolju. Slovenija in Hrvaška sta prijateljski državi s podobno mentaliteto in bosta vedno prijateljici, ne glede na to kaj se dogaja v politiki.«

Podobnega mnenja je tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je ob tej priložnosti predsedniku Uefe podaril novi dres slovenske nogometne reprezentance. »Vsi skupaj smo se v tem lepem okolju imeli dobro in se še bolj povezali, pa čeprav tokrat rezultat ni bil v prvem planu. Iskreno bi se rad zahvalil Aleksandru Čeferinu in Davorju Šukerju, da sta omogočila tovrstno druženje.«

Za predsednika hrvaške nogometne zveze to ni bil prvi obisk Nacionalnega nogometnega centra Brdo, saj je bil prisoten že na svečani otvoritvi leta 2016. »Prekrasno je bilo igrati v tem prečudovitem okolju in v centru, ki je odprl vrata pred dobrimi štirimi leti. Takrat si nisem mogel predstavljati, da bomo danes tukaj igrali nogomet. Slovenski nogometni reprezentanci želim veliko sreče v bodoče, predvsem pa upam, da se bodo navijači čimprej vrnili na stadione,« je dejal Davor Šuker in napovedal povratno srečanje prihodnje leto v Dubrovniku.

Slovenija – Hrvaška 3:2

Strelci: Ačimović 3., Čeferin 39., Cesar 70; Olić 18., Vulić 26.

Slovenija (Začetna enajsterica): Simeunović, Brečko, Gliha, Šuler, Cesar, Koren, Pavlin, Mijatović, Novaković, Ačimović, Čeferin.
Hrvaška (Začetna enajsterica): Mrmić, Šarić, Pralija, Neretljak, Asanović, Šuker, Krpan, Cvitanović, Dujmović, Leko, Olić.

Tekst: MKo Foto: Mal

SORODNE NOVICE

 • 20.11.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: Raziskava pokazala interes nogometašev za podjetništvo
  Julija je v sklopu evropskega projekta SPORT-ENT (Šport in podjetništvo) potekala mednarodna raziskava med 395 nogometaši, ki je igralcem zastavila številna vprašanja o njihovem odnosu do njihove druge karierne poti.
 • 06.11.2020 | NZS
  Tekmovanje v 1. SFL se nadaljuje, 2. SNL in ostala tekmovanja prekinjena do 2021
  Vlada RS je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembe omejitvam za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Z današnjim dnem je namreč na seznamu izjem pri poklicnem in vrhunskem športu tudi futsal, po sestanku s klubi 2. SNL pa se v letošnjem letu dokončno prekinja prvenstvo v 2. SNL, NZS pa je enako odločitev sprejela tudi za ostala nižjeligaška tekmovanja pod svojim okriljem.
 • 27.10.2020 | NZS
  Predsednik NZS bo IO predlagal razrešitev Glihe
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije, Izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let.
 • 26.10.2020 | NZS
  Radenko Mijatović še štiri leta predsednik NZS
  Radenko Mijatović bo tudi v naslednjih štirih letih predsednik Nogometne zveze Slovenije. Edini predsedniški kandidat je na današnji volilni skupščini, ki je potekala virtualno, dobil 27 glasov, kolikor jih je tudi glasovalo.
 • 25.10.2020 | NZS
  V ponedeljek volitve za predsednika NZS
  Nogometna zveza Slovenije bo v ponedeljek izpeljala volilno skupščino za predsednika in podpredsednike NZS. Aktualnemu predsedniku Radenku Mijatoviću se izteka prvi mandat na čelu NZS, na ponedeljkovih volitvah je Mijatović edini predsedniški kandidat, medtem ko se za mesta štirih podpredsednikov poteguje pet kandidatov.
 • 23.10.2020 | NZS
  Prekinjeni prvenstvi v 2. SNL in 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL. Obe tekmovanju sta tako do nadaljnjega prekinjeni. 
 • 21.10.2020 | NZS
  Nadaljevanje tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije
  Vlada Republike Slovenije je na torkovi večerni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti. Pod okriljem NZS se v skladu z odlokom nadaljujejo štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.
 • 16.10.2020 | NZS
  Volitve 2020: Volilna komisija NZS objavila seznam kandidatur
  Volilna komisija NZS je na svoji 2. seji obravnavala prispele kandidature za prihajajoče volitve za predsednika in podpredsednike Nogometne zveze Slovenije. Za mesto predsednika NZS se poteguje en kandidat, medtem ko za štiri podpredsedniška mesta kandidira pet kandidatov.
 • 16.10.2020 | NZS
  Komisija za pritožbe Aluminiju vrnila dve točki
  NK Aluminij je vložil pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka s tekme Maribor : Aluminij, ki bi se morala odigrati 23. 8. 2020 izrečena kazen odvzema 2 (dveh) točk in denarna kazen v višini 1.500 EUR. NK Aluminij se je zoper sklep pritožil v delu, ki se nanaša na izrek kazni odvzema 2 (dveh) točk.
 • 29.09.2020 | NZS
  Svetovni dan srca: S srcem prepreči bolezni srca in ožilja
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos podpira Svetovni dan srca. Geslo letošnjega svetovnega dneva srca nas spodbuja, da skušamo preprečevati nastanek bolezni srca in ožilja oziroma, da se te pojavijo čim kasneje v življenju.

DELI NA