30.09.2013 | U21
Slovenija U21: Tomaž Kavčič objavil seznam za Dansko in Bolgarijo

Slovensko mlado reprezentanco (U21) v oktobru čakata dve novi preizkušnji v okviru kvalifikacij za nastop na Evropskem prvenstvu v Izraelu leta 2015. Tokrat nogometaši, ki jih vodi Tomaž Kavčič, potujejo na Dansko, nato pa v novogoriškem Športnem parku gostijo še Bolgarijo.

Mlada reprezentanca je v dosedanjih kvalifikacijah odigrala tri tekme, ob domačem porazu z Estonijo, porazu v gosteh z Rusijo in remijem z Dansko, pa bodo Kavčičevi varovanci v tem reprezentančnem terminu iskali tudi prvo zmago.

Tomaž Kavčič je pred novima preizkušnjama vpoklical 22 nogometašev, še deset jih je na čakanju. Večjih sprememb na seznamu tudi tokrat ni. Zaradi dobre klubske forme sta se med izbranci znašla Mitja Lotrič iz Kopra in Tine Kavčič iz Gorice. “Lotrič je standarden igralec v Kopru, letnik 1994 in še prihraja. Je v dobri formi in si poziv absolutno zasluži. Podobno velja tudi za Kavčiča, ki je tokrat dobil prednost pred Dobrovoljcem,” je potem, ko je obelodanil seznam dvaindvajsetih imen, povedal Kavčič.

V boju za najvišja mesta Sloveniji po treh tekmah manjkajo točke iz Velenja, ko so nekoliko presenetljivo zmagali Estonci: “Estonija pred domačimi gledalci je bila spodrsljaj, tam bi morali narediti več in osvojiti točke. V Rusiji smo sicer izgubili in z Dansko remiziriali, ampak smo igrali dobro. Ti dve ekipi sta favorita skupine, proti Dancem pa smo videli, da se z njimi lahko kosamo, da lahko igramo.”

In kaj Kavčič pričakuje od gostovanja na Danskem? “Na Dansko ne gremo izgubit. Poskusili se bomo postaviti bolj čvrsto, potem pa bomo videli, kako se bo tekma razvila. Seveda bomo iskali točke, moramo vrniti tiste, ki smo jih zgubili z Estonijo doma. Če se bo priložnost pokazala tu, jo bomo izkoristili. Na lestvici smo sicer pri dnu, ampak je malce varljiva zaradi tekem Andore.”

Predstavi z Rusijo in Dansko doma bo tokrat potrebno nadgraditi s točkami, selektor pa pravi, da je rezerve še veliko: “Rezerva je vedno, tudi ob veliki borbenosti se da vedno kaj izboljšati. Moramo biti še bolj agresivni in predvsem bolj verjeti v svoje sposobnosti ter v to, da lahko v teh kvalifikacijah nekaj dosežemo.”

Veseli seveda dejstvo, da se je na zadnjih dveh tekmah med strelce vpisal Haris Vučkič, ki se po dolgotrajni poškodbi tako vrača v pravo formo: “Haris se vrača, on da vedno vse od sebe in deluje pozitivno na ekipo. Zato sem mu ob odsotnosti Mitroviča tudi dodelil kapetanski trak. Vedno boljši je tudi v Newcastlu, kjer se spet priključuje prvi ekipi in upam, da se skozi dobre predstave v mladi reprezentanci dodatno izboljša tudi njegov klubski status.”

Slovenija se bo z Dansko merila v Aalborgu, 11. oktobra ob 18. uri, 15. oktobra ob 17. uri pa bo v Novi Gorici gostovala Bolgarija.

Seznam Slovenije U21

Vratarja:

Ažbe Jug (Bordeaux, FRA), Aljaž Cotman (-)

Branilci:

Luka Krajnc (Cesena, ITA), Nemanja Mitrovič (Olimpija), Miha Blažič (Luka Koper), Tine Kavčič (Gorica), Matej Palčič (Luka Koper), Žiga Kous (Domžale), Dejan Trajkovski (Maribor), Erik Janža (Domžale)

Zvezni igralci:

Blaž Vrhovec (Celje), Urban Žibert (Luka Koper), Amir Derviševič (Maribor), Žan Benedičič (AC Milan, ITA) Haris Vučkič (Newcastle, ANG),  Miha Zajc (Celje), Enej Jelenič (Padova, ITA), Matic Črnic (Maribor)

Napadalci:

Elvis Bratanovič (Rudar), Matej Pučko (Luka Koper), Andraž Šporar (Olimpija), Mitja Lotrič (Luka Koper)

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 14.11.2019 | U21
  V Estorilu brez zadetkov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Estorilu podaljšala niz pozitivnih rezultatov v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Dvoboj s Portugalci se je končal z začetnim izidom, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal Žiga Frelih.
 • 13.11.2019 | U21
  Jutri s Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije jutri čaka naslednja v seriji pripravljalnih tekem na domače evropsko prvenstvo. Četa selektorja Primoža Glihe se bo v Estorilu, ob 18.30 po slovenskem času, pomerila s Portugalci.
 • 06.11.2019 | U21
  Gliha izbral za Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije, ki se pripravlja na domače evropsko prvenstvo, čaka zadnja akcija v letošnjem letu. Četa selektorja Primoža Glihe bo 14. novembra gostovala na Portugalskem, štiri dni kasneje pa bo na Bonifiki odigrala še prijateljsko srečanje s Koprom.
 • 06.11.2019 | U21
  Znan razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let 2021
  Evropska nogometna zveza UEFA je predstavila razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Slovenija in Madžarska. Prvenstvo bo potekalo med 9. in 26. junijem 2021, otvoritvena tekma pa bo pripadla mladi reprezentanci Slovenije na stadionu Ljudski vrt.
 • 15.10.2019 | U21
  Slovenci dobili dvoboj gostiteljev evropskega prvenstva
  Mlada reprezentanca Slovenije je v knežjem mestu odigrala novo prijateljsko srečanje. Slovenci so se udarili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021, in srečanje dobili z enajstmetrovko Jana Mlakarja.
 • 14.10.2019 | U21
  Danes z Madžari
  Mlado reprezentanco Slovenije čaka še druga oktobrska pripravljalna preizkušnja. Slovenci se bodo v Celju pomerili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021.
 • 11.10.2019 | U21
  Po zaostanku do remija
  Reprezentanca do 21 let je v Mariboru odigrala novo prijateljsko srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo. Mladi Slovenci so gostili Anglijo, ki je v končnico vstopila z dvema goloma prednosti, otoško prednost pa sta izničila Dejan Petrovič in Janez Pišek.
 • 08.10.2019 | U21
  V petek proti Angliji
  Reprezentanca do 21 let nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija z Madžarsko gostila leta 2021. Mladi Slovenci bodo oktobrska termina izkoristili za dvoboja z Madžari in Angleži, ki bodo v Ljudskem vrtu gostovali v petek.
 • 01.10.2019 | U21
  Gliha izbral za tekmi z Anglijo in Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo oktobra odigrala dve močni prijateljski tekmi. Izbranci Primoža Glihe bodo 11. oktobra ob 18.00 v Ljudskem vrtu gostili Anglijo, 15. oktobra pa bo v Celju ob 18.00 na sporedu še obračun med Slovenijo in Madžarsko.
 • 08.09.2019 | U21
  Ljudski vrt videl remi Slovencev in Francozov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 odigrano tudi na slovenskih tleh, odigrala novo prijateljsko srečanje. Varovanci Primoža Glihe so v Ljudskem vrtu gostili Francoze ter z goloma Dejana Petrovića in Jana Mlakarja prišli do remija.

DELI NA