30.09.2013 | U21
Slovenija U21: Tomaž Kavčič objavil seznam za Dansko in Bolgarijo

Slovensko mlado reprezentanco (U21) v oktobru čakata dve novi preizkušnji v okviru kvalifikacij za nastop na Evropskem prvenstvu v Izraelu leta 2015. Tokrat nogometaši, ki jih vodi Tomaž Kavčič, potujejo na Dansko, nato pa v novogoriškem Športnem parku gostijo še Bolgarijo.

Mlada reprezentanca je v dosedanjih kvalifikacijah odigrala tri tekme, ob domačem porazu z Estonijo, porazu v gosteh z Rusijo in remijem z Dansko, pa bodo Kavčičevi varovanci v tem reprezentančnem terminu iskali tudi prvo zmago.

Tomaž Kavčič je pred novima preizkušnjama vpoklical 22 nogometašev, še deset jih je na čakanju. Večjih sprememb na seznamu tudi tokrat ni. Zaradi dobre klubske forme sta se med izbranci znašla Mitja Lotrič iz Kopra in Tine Kavčič iz Gorice. “Lotrič je standarden igralec v Kopru, letnik 1994 in še prihraja. Je v dobri formi in si poziv absolutno zasluži. Podobno velja tudi za Kavčiča, ki je tokrat dobil prednost pred Dobrovoljcem,” je potem, ko je obelodanil seznam dvaindvajsetih imen, povedal Kavčič.

V boju za najvišja mesta Sloveniji po treh tekmah manjkajo točke iz Velenja, ko so nekoliko presenetljivo zmagali Estonci: “Estonija pred domačimi gledalci je bila spodrsljaj, tam bi morali narediti več in osvojiti točke. V Rusiji smo sicer izgubili in z Dansko remiziriali, ampak smo igrali dobro. Ti dve ekipi sta favorita skupine, proti Dancem pa smo videli, da se z njimi lahko kosamo, da lahko igramo.”

In kaj Kavčič pričakuje od gostovanja na Danskem? “Na Dansko ne gremo izgubit. Poskusili se bomo postaviti bolj čvrsto, potem pa bomo videli, kako se bo tekma razvila. Seveda bomo iskali točke, moramo vrniti tiste, ki smo jih zgubili z Estonijo doma. Če se bo priložnost pokazala tu, jo bomo izkoristili. Na lestvici smo sicer pri dnu, ampak je malce varljiva zaradi tekem Andore.”

Predstavi z Rusijo in Dansko doma bo tokrat potrebno nadgraditi s točkami, selektor pa pravi, da je rezerve še veliko: “Rezerva je vedno, tudi ob veliki borbenosti se da vedno kaj izboljšati. Moramo biti še bolj agresivni in predvsem bolj verjeti v svoje sposobnosti ter v to, da lahko v teh kvalifikacijah nekaj dosežemo.”

Veseli seveda dejstvo, da se je na zadnjih dveh tekmah med strelce vpisal Haris Vučkič, ki se po dolgotrajni poškodbi tako vrača v pravo formo: “Haris se vrača, on da vedno vse od sebe in deluje pozitivno na ekipo. Zato sem mu ob odsotnosti Mitroviča tudi dodelil kapetanski trak. Vedno boljši je tudi v Newcastlu, kjer se spet priključuje prvi ekipi in upam, da se skozi dobre predstave v mladi reprezentanci dodatno izboljša tudi njegov klubski status.”

Slovenija se bo z Dansko merila v Aalborgu, 11. oktobra ob 18. uri, 15. oktobra ob 17. uri pa bo v Novi Gorici gostovala Bolgarija.

Seznam Slovenije U21

Vratarja:

Ažbe Jug (Bordeaux, FRA), Aljaž Cotman (-)

Branilci:

Luka Krajnc (Cesena, ITA), Nemanja Mitrovič (Olimpija), Miha Blažič (Luka Koper), Tine Kavčič (Gorica), Matej Palčič (Luka Koper), Žiga Kous (Domžale), Dejan Trajkovski (Maribor), Erik Janža (Domžale)

Zvezni igralci:

Blaž Vrhovec (Celje), Urban Žibert (Luka Koper), Amir Derviševič (Maribor), Žan Benedičič (AC Milan, ITA) Haris Vučkič (Newcastle, ANG),  Miha Zajc (Celje), Enej Jelenič (Padova, ITA), Matic Črnic (Maribor)

Napadalci:

Elvis Bratanovič (Rudar), Matej Pučko (Luka Koper), Andraž Šporar (Olimpija), Mitja Lotrič (Luka Koper)

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 10.06.2019 | U21
  V Lendavi brez zmagovalca
  Slovenska reprezentanca do 21 let se je v Lendavi razšla z Gruzijo z rezultatom 1:1 (0:1).
 • 09.06.2019 | U21
  Proti Gruziji brez Mlakarja in Celarja
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo jutri v Lendavi ob 17.30 odigrala novo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Gruzije. Selektor Primož Gliha optimistično pričakuje nov dvoboj z Gruzijci, saj so naši fantje nedavno slavili odmevno zmago v Švici.
 • 07.06.2019 | U21
  Mladi Slovenci uspešni v Švici
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let, ki jo vodi Primož Gliha, je v prijateljski tekmi v mestu Aarau z izidom 2:1 premagala Švico. Za slovensko zmago pred okrog tri tisoč gledalci sta zadela Jan Mlakar in Žan Celar.
 • 06.06.2019 | U21
  Jutri s Švico
  Članska izbrana vrsta se bo jutri v Celovcu udarila z Avstrijo, nova preizkušnja pa čaka tudi reprezentanco do 21 let. Aarau bo ob 19. uri gostil spopad mladih Švicarjev in Slovencev, ki bodo prijateljski obračun izkoristili kot pripravo na domače evropsko prvenstvo.
 • 04.06.2019 | U21
  Švica bo pravi pokazatelj
  Slovenska reprezentanca do 21 let se intenzivno pripravlja na prihajajoči prijateljski tekmi s Švico in Gruzijo. Slovenski selektor Primož Gliha v primerjavi s prvotnim seznamom ne bo računal na poškodovanega Žana Kolmaniča in Roka Vodiška, ki ureja klubski status
 • 27.05.2019 | U21
  Gliha izbral za Švico in Gruzijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 7. in 10. junija odigrala mednarodni prijateljski tekmi proti reprezentancama Švice in Gruzije.
 • 22.03.2019 | U21
  U21: Poraz v Gruziji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Goriju izgubila z Gruzijo z 0:3 (0:1).
 • 21.03.2019 | U21
  Tekmovati od prve minute
  Reprezentanca do 21 let bo jutri odigrala prvo srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija skupaj z Madžarsko gostila leta 2021. Prvi nasprotniki mladih Slovencev bodo vrstniki iz Gruzije.
 • 13.03.2019 | U21
  Gliha izbral za Gruzijo, znani prvi tekmeci
  Slovenska reprezentanca do 21 let začenja s pripravami na evropsko prvenstvo U21 2021, ki ga bo gostila Slovenija. Našim fantom tokrat ne bo treba v kvalifikacije, saj ima gostitelj mesto na prvenstvu zagotovljeno, tako da se bodo do prvenstva vrstile številne prijateljske tekme.
 • 29.01.2019 | U21
  Izvršni odbor potrdil Gliho, Radosavljevića in Žlogarja
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji  31. seji odločal o imenovanju selektorjev mlajših in mlade reprezentance. Na položajih selektorjev reprezentanc U16, U17 in U21 bodo priložnost dobili nekdanji slovenski reprezentanti.

DELI NA