09.10.2013 | U19
Slovenija U19: Izkoristiti pomankljivosti nasprotnikov

Slovenska mladinska reprezentanca do 19 let je pred novo preizkušnjo. Fantje, ki so pred dvema letoma Slovenijo predstavljali na domačev evropskem prvenstvu, tokrat vstopajo v svoje prve kvalifikacije. Žreb kvalifikacijskih skupin v Nyonu jim sicer ni bil najbolj naklonjen. Jutri ob 15. uri pričenjajo na Ptuju z Anglijo.

V skupino s Slovenijo so bile izžrebane Anglija, Švica in Andora, Milan Miklavič, direktor reprezentanc, ki bo na the kvalifikacijah Slovenijo vodil s klopi, pa v težki skupini vidi izziv in pokazatelj prave moči slovenske mladinske izbrane vrste. "Zavedamo se, kdo so Angleži," pravi Milan Miklavič pred začetkom kvalifikacij. "A istočasno se zavedamo, kakšna je naša kvaliteta. Fantje so na treningih delali dobro, z maksimalno angažiranostjo pa bomo poskušali narediti pozitiven rezultat."

Angleži s to selekcijo pred dvema letoma sicer niso nastopili na Evropskem prvenstvu, a se Miklavič zaveda, da gre za kvalitetno reprezentanco: "Vemo, da ne bo lahko, ampak po prikazanem na treningih, pristopu fantov in željo do zmage mislim, da v kolikor iz sebe vsak izstisne svoj maksimum, imamo tudi z Angleži možnost za uspeh. Anglija nikakor ni lahek nasprotnik, ampak to ni niti Švica niti Andora. Vsaka reprezentanca ima svoje kvalitete. seveda pa tudi pomankljivosti. Te moramo poskusiti izkoristiti v svojo korist."

Četudi Slovenija začenja z Anglijo, jo že dva dni zatem čaka še tekma s Švicarji. Miklaviča pa veseli predvsem dejstvo, da bo zaradi zahtevne skupine dobil realno sliko o smeri, v kateri se razvija ta reprezentanca: "To, da nimamo lahke skupine, je pozitivno. Tako bomo lahko videli, na kakšnem nivoju so naši fantje. Kaj še potrebujejo. Raje imam zahtevno skupino, kot pa da bi dobili neko lažjo, pa bi ne dobil prave slike za te fante. Švicarji zelo dobro delajo z mladimi, v Evropi so nekje v tretjem rangu. Ampak to je samo pozitivno. Do sedaj smo igrali samo z nasprotniki, ki so naš rang. Zdej pa imamo malo težjega nasprotnika in to je za razvoj zelo dobro."

Fantje, ki bodo jutri zaigrali proti Angliji, so prve mednarodne izkušnje nabirali kar na velikem tekmovanju, ko je Slovenija pred dvema letoma gostila evropsko prvenstvo v Ljubljani, Mariboru, Lendavi in Domžalah. Slovenija se takrat ob Nizozemski in Poljski ni uvrstila v zaključni del tekmovanja, Miklavič pa pravi, da imajo sedaj igralci možnost za popravni izpit: "Ta reprezentanca je imela eno priložnost pred dvema letoma in je niso izkoristili v pravem pomenu besede. Na to sem jih sicer opozoril, zdaj pa bomo videli, koliko so po dveh letih napredovali. Zato pravim, da take kvalifikacije prinesejo zelo dobre informacije in same sem zelo vesel, da je tako."

Tekma med Anglijo in Slovenijo se bo pričela v četrtek ob 15. uri na Ptuju, tekmo pa boste lahko spremljali tudi na NZS.si.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 
 • 14.11.2023 | U19
  Žlogar: Pred nami je težek turnir, zavedamo se svoje kvalitete
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je tik pred začetkom uvodnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na prvem srečanju jih čaka Belgija, selektor Anton Žlogar pa pred uvodnim obračunom deluje samozavestno.
 • 06.11.2023 | U19
  Žlogar: tudi mi posedujemo kvaliteto
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo v novembru sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo v letu 2024 na Severnem Irskem. Anton Žlogar je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije.
 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.

DELI NA