21.09.2013 | U17
Slovenija U-17: Osnovni cilj je znan

Slovenska izbrana vrsta do 17 let v ponedeljek pričenja s prvim kvalifikacijskim turnirjem za nastop na UEFA evropskem prvenstvu U17, ki bo leta 2014 na Malti. Slovenija se bo v skupini s Škotsko, Walesom in Madžarsko borila za enega od prvih dvem mest, ki vodita v drugi del kvalifikacij. Selektor Borut Jarc pravi, da je cilj napredovanje.

Šestnajstletniki, ki se podajajo v prve kvalifikacije na reprezentančnem nivoju, so se v petek že zbrali v Mariboru, kjer bodo vse štiri reprezentance bivale med turnirjem. Selektor Borut Jarc je zadovoljen predvsem, da v ekipi vlada pozitivno vzdušje: "Vzdušje je dobro, vsi igralci so se odzvali vabilu, kar pomeni, da so vsi zdravi. Upam, da bo tako ostalo. To so prve kvalifikacije te generacije, cilj, za katerega smo to reprezentanco pripravljali zadnji dve leti. Verjamem, da bodo vsi pripravljeni za začetek."

Slovenija je pred mesecem dni pilila formo z zadnjima prijateljskima preizkušnjama s Hrvaško, tekmi, katerih glavni namen je bil iskanje rešitev za kvalifikacije, pa sta selektorju Jarcu dali ogromno informacij: "S tekmami s Hrvaško sem bil zelo zadovoljen. Videli smo ogromno pozitivnega, seveda pa tudi nekaj slabosti, ki pa jih bomo skušali v teh treningih do prve preizkušnje tudi odpraviti."

"Ne le želja, cilj"
Selektor Jarc, ki ima ogromno izkušenj tako s prvim, kot tudi drugim krogom kvalifikacij, je pred začetkom optimist, zaveda se, da je lahko domač teren v Slovenski Bistrici in Bakovcih za njegove varovance tako prednost kot tudi breme: "Ne gre pozabiti, da so to prve kvalifikacije te generacije in iz psihološkega vidika smo in bomo s strokovnim vodstvom naredili vse, da bo domač teren, domači gledalci in svojci igralcev, igral v našo korist."

"Pričakovanja so seveda velika, tudi želja je ogromna. A naš cilj je napredovanje. To je osnovni pogoj. Tudi zato, ker igramo doma. Vsi skupaj že komaj čakamo, da se turnir prične," meni Jarc, ki se dotakne tudi trenutne forme svojih izbrancev: "Forma je takšna, kot ta trenutek je. Verjamem, da je dobra, še bolj pa verjamem, da bodo fantje to formo znali prikazati tudi na igrišču."

Osredotočeni le sami nase
Kot vsaka prava ekipa, se tudi Slovenija pred začetkom v največji meri ukvarja le sama s sabo. Jarc bo po petkovem opravil še sobotni in nedeljski trening, vse z namenom, da bo Slovenija v ponedeljek boljša: "Nasprotniki sicer niso aktraktivni, so pa izredno disciplinarani in čvrsti. To je skupina, kjer lahko vsak premaga vsakega. Mi hočemo, verjamemo, ter želimo napredovati. In ne ukvarjamo se s tem, kdo bo lažje premagljiv ali s kom se bomo borili za prvi mesti. Gremo od tekme do tekme, a osredotočeni moramo biti sami nase in na svojo igro," še zaključi 53-letni slovenski strateg.

Prva tekma med Slovenijo in Škotsko bo v ponedeljek, 23. septembra ob 16:00 v Slovenski Bistrici. Vstop na tekmo je prost, dogajanje na štadioni vbistriškem Športnem parku pa si boste lahko v neposrednem prenosu lahko ogledali tudi na NZS.si. Ob istem času bo v Bakovcih odigrana tudi tekma med Walesom in Madžarsko.Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA