14.01.2010 | Futsal AA
Slovenija - Romunija 4:4, Zlata žoga Goranoviču

Slovenija je v Tolminu na pripravljalni tekmi remizirala proti Romuniji (4:4). V drugem polčasu se je poškodoval Gašper Vrhovec, Slaviši Goranoviču Zlata žoga, Igorju Kraglju priznanje za 50. nastop, v četrtek še enkrat z Romuni v Kobaridu.

Pripravljalna tekma, Tolmin, sreda, 13.1.

Slovenija – Romunija 4:4 (2:1)

(Goranovič 10., Vrhovec 18., Drobnič 33., Čujec 39.; Florin 5., 28., Ion 32., Sotarca 35., )

Slovenija: Mohorič, Osojnik, Kragelj, Goranovič, Čujec, Drobnič, Melink (K), Uršič, Vrhovec, Brkič, Pertovt, Sovdat, Pertič

Romunija: Octavian, Florin, Razvan, Zoltan, Gabriel, Emil, Lupu (K), Sotarca, Csoma, Stoica, Gherman, Moldovan

Brez poškodovanega Osredkarja


Slovenska vrsta se je v Tolminu predstavila v oslabljeni  zasedbi, saj z ekipo ni bilo poškodovanega Igorja Osredkarja, ki ima še vedno težave s kolenom. Selektor Andrej Dobovičnik pa se je tudi odločil, da bosta vratarski mesti za Madžarsko popolnila Alan Pertovt in Aljoša Mohorič.

Zlata žoga Goranoviču, priznanje Kraglju

Uvod tekme sta obeležila dva veličastna dogodka. Najprej je predsednik Nogometne zveze Slovenije mag. Ivan Simič podelil priznanje Igorju Kraglju, ki je 29.12. 2009 zabeležil že jubilejni 50. nastop v dresu Slovenije. Za tem pa je mag. Rade Mijatovič, predsednik Komisije za mali nogomet ter podpredsednik NZS-ja, reprezentantu Slaviši Goranovič predal pokal Zlato žogo. Goranovič si je to laskavo in cenjeno priznanje zaslužil po mnenju širše futsal javnosti.

Romuni povedli

Selektor Dobovičnik je uvodoma na teren poslal četverico  Vrhovec, Uršič, Čujec, Kragelj, na vrata pa je stopil Mohorič. Srečanje so bolje pričeli gostje, ki so pripotovali v Slovenijo v torek zvečer. Svojo rahlo terensko premoč so kronali v 5. minuti, ko je Florin premagal Mohoriča, poprej pa je bila izigrana slovenska obramba. Za tem je Mohorič obranil strel Stoice.

Osojnik podal za 1:1

Po uvodnih šestih minutah se je Slovenija otresla začetnega krča, Gorazd Drobnič je meril od daleč,  potem je bil dvakrat pri strelu Gašper Vrhovec. Slovenska pobuda je bila kronana v 10. minuti. Benjamin Melink se je ob avt liniji boril za žogo, do nje je prišel Miha Osojnik, ki je na drugi strani lepo zaposlil Goranoviča. Slovenija je na veselje skoraj šestoglave množice zbrane v Tolminu poravnala rezultat na 1:1. V 11. minuti je bil pri strelu Melink. Gašper Vrhovec je v 15. minuti stresel okvir vrat.

Mohorič izključen


Domača reprezentanca je v 16. minuti ostala brez Aljoše Mohoriča, ki je posredoval z roko zunaj kazenskega prostora. Romuni niso izkoristili številčne prednost. Še več, slovenska vrsta je po izenačitvi moči spet izvedla domiselno akcijo. Podajal je Osojnik, za vodstvo 2:1 je zadel Vrhovec, pred koncem polčasa sta bili ekipi še na minuti odmora, Damir Pertič pa je zadel prečko.

Poškodba Vrhovca

V drugem delu se je Slovenija izkazala  z igro v obrambi, celotna dvorana pa je onemela v 24. minuti, ko jo je v eni povsem nenevarni akciji pred domačimi vrati skupil Gašper Vrhovec, ki si je znova poškodoval levo koleno. Povrh vsega pa so Romuni preko Florina dosegli še drugi zadetek.

Med 29. in 30. minuto je Slovenija uprizorila novo ofenzivo, dvakrat je bil v zaključku akcije Damir Pertič, a žoga ni našla poti v mrežo.

Slovenija ulovila Romune

Zato pa so bili po še eni izgubljeni žogi Slovenije Romuni prisebnejši in spretnejši, v 32. minuti je Pertovta matiral Ion. Po podaji kapetana Melinka je rezultat na 3:3 izenačil Gorazd Drobnič, Romuni so v 35. Minuti spet vodili, zadetek je prispeval Sotarca.

Slovenija je poravnala rezultat v 39. Minuti, ko je na 4:4 zadel Kristjan Čujec.

V četrtek v Kobaridu

Slovenija se bo v čertrtek ob 18.30 še enkrat srečala z Romuni. Tekma bo igrana v športni dvorani v Kobaridu.

Tekst in foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
    V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.

DELI NA