09.11.2020 | A
Slovenci trenirali v Šiški, Črnigoj in Zajc motivirana

Slovenska nogometna reprezentanca je danes v ljubljanskem športnem parku opravila nov trening pred sredino prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom. Trenirali so vsi fantje, z izjemo Jana Oblaka, Harisa Vučkića, Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina, ki so še na poti v reprezentančni tabor po včerajšnjih klubskih obveznostih.

Slovenija se z Azerbajdžanom, ki je jeseni v ligi narodov (tako kot Slovenija igra v ligi C) izgubil proti Luksemburgu in Črni gori, premagal Ciper ter z njim igral neodločeno, še ni merila. Vsekakor pa bo v Stožicah v vlogi favorita, saj - kot vedno poudarjajo v slovenskem taboru - gre na vsaki tekmi na zmago. Tekmi z Azerbajdžanom bosta sledila pomembna obračuna v Uefa ligi narodov in sicer 15. novembra proti Kosovu in 18. novembra proti Grčiji.

Na zadnjih dveh reprezentančnih tekmah v Uefa ligi narodov je zavoljo okužbe z novim koronavirusom manjkal Miha Zajc, nogometaš italijanske Genoe pa je znova v kadru selektorja Matjaža Keka.

"V tistih 14 dneh nisem smel vaditi in igrati tekem na klubski in reprezentančni ravni, tako da sem zelo vesel, da sem se vrnil v reprezentanco. Na zadnjih treh reprezentančnih tekmah smo igrali dobro in dosegli tri zmage, fantje so se izkazali, prav tako novinci v ekipi," je o vrnitvi v izbrano vrsto dejal Zajc.

"Pred nami sta dve težki tekmi proti Kosovu in Grčiji, s tekmecema, ki smo jih že spoznali v Uefa ligi narodov. Dobro poznam reprezentanta Kosova Vedata Muriqija, z njim sem igral skupaj v Fenerbahčeju. Gre za kakovostnega napadalca, ki pomeni veliko svoji reprezentanci. Nedavna zmaga na Kosovu nas ne sme zavesti, pred nami je povsem druga tekma," je še dodal Zajc.

Na Apeninskem polotoku igra tudi Domen Črnigoj, ki se po dolgem obdobju vrača v reprezentanco. "S trenutnimi razmerami v klubu sem zelo zadovoljen, počasi se vračam v prvo formo po dolgi odsotnosti izven nogometnih igrišč. Trenutno dobro igramo, ekipa je v zgornjem delu lestvice, zaenkrat nam gre po načrtu," je uvodoma dejal Koprčan v dresu Venezie.

"Izjemno vesel sem bil Kekovega poziva v reprezentanco, to je zame velika čast in vedno mi je lepo biti tukaj. Zares sem vesel, da bom po letu znova oblekel majico z državnim grbom na prsih, upam, da bom izkoristil svojo priložnost," je še dodal Črnigoj.

Selektor Matjaž Kek sicer dlje časa ne bo mogel računati na srednjega branilca Nemanjo Mitrovića iz Maribora, saj si je ta v soboto težje poškodoval koleno in bržčas končal sezono. Zaradi zdravstvenih težav bo vsaj v prvih dneh manjkal tudi Petar Stojanović.

Azerbajdžan, trenutno 114. reprezentanca z lestvice Mednarodne nogometne zveze, ki bo po Sloveniji igrala še tekmi s Črno goro in Luksemburgom, je za to akcijo vpoklical kar 29 igralcev, prav vsi pa igrajo za azerbajdžanske klube. S 63 nastopi je najizkušenejši branilec Qarabaga Maksim Medvedjev, s petimi zadetki, enim več od Medvedjeva, pa je najboljši strelec med temi napadalec Sabaha Ramil Šejdajev.

Po sredini tekmi Slovence čaka še nekaj dni priprav pred domačim obračunom s Kosovom, za konec pa bodo izbranci Matjaža Keka gostovali še v Grčiji, kjer bi prav lahko padla končna odločitev o tem, kdo bo napredoval v razred višje, torej ligo B.

Slovenija namreč trenutno v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi prav Grčija z osmimi, praktično odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko.

Tekst: MKo, STA
Foto: m24.si
Video: MaK, MAl

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA