24.02.2020 | A
Slovenci strelsko razpoloženi, Iličić do prvenca v ligi prvakov

Reprezentanti so nas v tednu, ki je ponudil prve evropske preizkušnje v letošnjem letu, razveselili z lepo bero zadetkov. Iličić se je podpisal pod prvenec v UEFA Ligi prvakov, Šporar je prvič zabil v dresu Sportinga, med strelce pa so se vpisali še Matavž, Rep, Verbič in Vučkić.

Josip Iličić je bil eden od junakov Atalante, ki se je na prvi tekmi z Valencio približala uvrstitvi v četrtfinale UEFA Lige prvakov. Ilićić je ob koncu prvega polčasa s strelskim prvencem v UEFA Ligi prvakov podvojil domačo prednost, odigral celotno tekmo in se po zadnjem sodniškem žvižgu veselil zmage z izidom 4:1. 

V osmini finala UEFA Lige prvakov je bil uspešen tudi Jan Oblak, ki je bil z Atleticom boljši od aktualnega prvaka Liverpoola. Madridčani so na domačem igrišču slavili minimalno zmago, Škofjeločan pa je zaklenil svoja vrata. Atletico je slavil tudi v državnem prvenstvu, rdeče-beli so po preobratu s 3:1 premagali Villarreal. Oblak je klonil v 16. minuti, Atletico se je z zmago povzpel na tretje mesto lestvice.

Po vstopu v nov teden se smeji tudi Andražu Šporarju. Ljubljančan je v četrtem nastopu v dresu Sportinga dočakal prvi zadetek, ki ga je konec tedna nadgradil še z enim golom. Reprezentančni napadalec je v četrtek zadel na prvi tekmi šestnajstine finala UEFA Evropske lige. Šporar, ki je bil zamenjan v 70. minuti, je tik pred odmorom dosegel zadetek za vodstvo z 2:0, Sporting je srečanje z Bašakšehirjem dobil z izidom 3:1. Lani najboljši strelec slovaškega prvenstva je v polno meril tudi na ligaški preizkušnji z Boavisto, ki jo je Sporting premagal z 2:0, Šporar pa je v 13. minuti načel mrežo gostov iz Porta.

Benjamin Verbič je v nadaljevanje ukrajinskega prvenstva zakorakal z golom, Dinamo je bil z 2:1 boljši od Vorskle. Vojničan je bil junak gostiteljev, z zadetkom v 91. minuti je tehtnico nagnil v korist Kijevčanov. Otrok celjskega kluba je v letošnji sezoni dosegel devet zadetkov, sedemkrat je bil uspešen v ukrajinskem prvenstvu.

Štiriindvajseti krog nizozemskega prvenstva je poskrbel za veselje Tima Matavža in Harisa Vučkića, a sta tako Vitesse kot Twente ostala brez točk. Vučkić je s soigralci klonil v gosteh pri Utrechtu, ki je, potem ko je Domžalčan v 70. minuti zadel za vodstvo gostov, z goloma v 83. in 86. minuti prišel do popolnega preobrata. Vitesse je na domačem igrišču po podobnem scenariju izgubil s PSV-jem. Matavž je v 50. minuti načel mrežo nekdanjega kluba, a so gostje iz Eindhovna hitro prišli do preobrata, zadeli so v 59. in 63. minuti. Matavž si z 11 goli deli šesto mesto ligaške lestvice strelcev, Vučkić je pri desetih golih.

Šestič v sezoni in prvič v letošnjem letu se je veselil tudi Rajko Rep. Rogatčan je ob koncu prvega polčasa zadel v spopadu z Rapidom, srečanje pa se je končalo brez zmagovalca. Rep je odigral celotno srečanje, po dobri uri igre pa je prejel tudi rumeni karton. Hartberg ostaja na šestem mestu ligaške razpredelnice, ki po rednem delu tekmovanja kot zadnje vodi v skupino za prvaka.

Petindvajseti krog Serie A je bil odigran v osiromašeni izvedbi, saj so zaradi izrednih razmer na severu države odpadle štiri tekme. Tako sta brez dvoboja ostala tudi Josip Iličić in Jasmin Kurtić, medtem ko je Roma prekinila zmagovalno serijo Lecceja Žana Majerja. Rimljani so slavili s 4:0, Majer je zelenico zapustil v 66. minuti, pri zaostanku dveh zadetkov. Empoli Jureta Balkovca nocoj gostuje v Perugii.

Rene Krhin je pri zmagi Nantesa odigral simbolno vlogo, v Marseillu je na zelenico vstopil v 89. minuti. Gostje so srečanje z drugo ekipo francoskega prvenstva dobili s 3:1 in se na lestvici povzpeli na 11. mesto. Nantes je prekinil serijo petih tekem brez zmage, na katerih so rumeno-zeleni osvojili vsega dve točki.

APOEL se je jeseni prebil v izločilne boje UEFA Evropske lige. Ciprski prvak je gostil prvo tekmo šestnajstine finala, a po visokem porazu ostal brez pravih možnosti za napredovanje. Basel je bil boljši z 0:3. Vidu Belcu, ki je v minulem tednu odigral novih 180 minut nogometa, in soigralcem se ni izšlo niti v domačem prvenstvu. Aktualni prvak si je na gostovanju pri Pafosu privoščil velik spodrsljaj in izgubil z 2:0. 

Petar Stojanović je zaradi prepovedi igranja izpustil tekmo z Interjem, Dinamo je z nekaj težavami vknjižil novo zmago. Slabše je šlo Ferencvarošu, ki je po zmagi z drugim Fehervarjem klonil v gosteh pri tretjem Mezokovesdu. Miha Blažič in soigralci so izgubili s 3:0, pred najbližjim zasledovalcem imajo ob dveh tekmah manj tri točke prednosti.

Prva liga Telekom Slovenije je že v prvem krogu nadaljevanja sezone ponudila veliki derbi. Spopad Maribora in Olimpije ni dal zmagovalca, Nejc Vidmar je klonil po strelu Roka Kronavetra, v domači zasedbi je Martin Milec odigral celotno srečanje. 

Uroš Korun je Piastu pomagal do nove zmage, aktualni prvak je bil z 1:0 boljši od drugouvrščene Cracovie, Savinjčan je odigral celotno srečanje. Piast se je s tremi točkami povzpel na šesto pozicijo, omeniti pa velja tudi nov zadetek Damjana Boharja, ki je z 11 goli tretji strelec Ekstraklase.

Rizespor je v ponedeljek brez Amedeja Vetriha izgubil pri Galatasarayju, danes ga čaka domača tekma z Bašakšehirjem. Miha Zajc je nedeljski mestni derbi z Galatasarayjem spremlja s klopi za rezerviste. Zmaga je po kar treh rdečih kartonih pripadla Galatasarayju.

Adam Gnezda Čerin ni dočakal minut v dresu Nürnberga, ki je na domačem igrišču izgubil z Darmstadtom. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA