20.10.2012 | Futsal AA
Slovenci sinoči trenirali, nocoj proti Srbiji (19.00)

V Beogradu je vse nared za današnjo in jutrišnjo tekmo med Srbijo in Slovenijo, ki se bosta pomerila prvič nocoj ob 19. uri.

Za SP in EP 2014

Srbija se pripravlja na svetovno prvenstvo, Slovenija pa začenja nov ciklus, glavni cilj pa nastop na evropskem prvenstvu 2014.

Slovenka vrsta je pomlajena, kljub temu pa tekmovalnih ambicij ne manjka. »To so vse pripravljalne tekme, ciklus se šele začenja. Je pa jasno – vsakič želimo zmagati. To je povsem normalno in naravno. A ne bomo gledali le na rezultat – pazili bomo na afirmacijo mladih, da vidimo, kdo lahko igra na tem nivoju,« pove selektor Andrej Dobovičnik. Ekipa je včeraj prispela v Beograd, sinoči je že trenirala.

Slovenija bo nastopila v postavi Gaj Rosič (Puntar), Benjamink Melink (Puntar), Aljoša Mohorič (Puntar), Dejan Bizjak (Puntar), Igor Osredkar (Litija), Damir Puškar (Litija), Alen Fetić (Litija), Aleksander Radonjić (Litija), Alen Mordej (Dobovec trgovine Jager), Sebastijan Drobne (SPE Strovolos Nicosia), Drago Kugler (Nazarje Glin), Uroš Kroflič (Dobovec trgovine Jager), Jure Uršič (Puntar) in Dani Vulikič (Opast).

Reprezentanca za Tajsko

Srbija bo nastopila v postavi Miodrag Aksentijević (Ekonomac, Kragujevac), Stefan Rakić (Ekonomac, Kragujevac), Aleksandar Živanović (MARBO Intermezzo, Beograd), Vladimir Milosavac (MARBO Intermezzo, Beograd), Bojan Pavičević (MARBO Intermezzo, Beograd),  Boris Čizmar (MARBO Intermezzo, Beograd), Slobodan Janjić (Ekonomac, Kragujevac), Mark Pršić (MARBO Intermezzo, Beograd). Vladimir Lazić (Novalja), Mladen Kocić (Ekonomac, Kragujevac), Dragan Djordjević (Smederevo), Alex Antonić (MARBO Intermezzo, Beograd), Vidan Bojović (Ekonomac, Kragujevac), Slobodan Rajčević (Ekonomac, Kragujevac). S temi 14 igralci pa bo Srbija potovala tudi na SP na Tajsko. Ekipo še naprej vodi Aca Kovačević.

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2024 | Futsal AA
  Kapetan z novo pogodbo, Fideršek, Gajser in Štendler med strelci
  Tokratni pregled izkupička naših futsal igralcev na tujem začenjamo v Bosni in Hercegovini, odkoder prihaja vest, da bo kapetan reprezentance Igor Osredkar vsaj še eno sezono nosil dres ekipe MNK Bubamara Cazin. Ekipi je letos pomagal v 1. ligo, zdaj pa se sodelovanje nadaljuje.
 • 19.05.2024 | Futsal AA
  Slovenija kot nosilka v žreb kvalifikacij za EP 2026
  V kvalifikacije pa se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe. Glavni del kvalifikacij bo potekal od decembra 2025 do aprila 2026.
 • 14.05.2024 | Futsal AA
  Fideršek in Gajser uspešna v polfinalu
  V Švici se je začel polfinale državnega prvenstva, gole sta dosegla Matej Fideršek in Tilen Gajser. V Italiji Pordenone Marka Hrvatina nadaljuje lov na Serie A, na Hrvaškem bo o prvaku odločala 5. tekma finala.
 • 10.05.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec zabija tudi v finalu
  Na Hrvaškem je naš reprezentančni sidraš Jeremy Bukovec potrdil dobro formo v prvih dveh tekmah finala. Dobro v končnici Seria A2 Elite kaže tudi Pordenoneju, ki ima močan slovenski pečat. V Italiji, v Serie A, se bo začel četrtfinale, v Švici pa polfinale.
 • 03.05.2024 | Futsal AA
  Bukovec za naslov prvaka, v končnico tudi Hozjan
  Na Hrvaškem se začenja finale, Jeremy Bukovec bo v dresu Olmissuma igral proti ekipi Futsal Dinamo. V četrtfinale italijanske lige je napredoval tudi Nejc Hozjan, končnica Serie A2 čaka tudi Pordenone, ki ga vodi trener Marko Hrvatin.
 • 22.04.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
  V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.

DELI NA