18.03.2024 | A
Slovenci pričeli s pripravami na Malto in Portugalsko

Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričela s treningi pred pripravljalnima tekmama z Malto in Portugalsko. Nedeljskega treninga se je udeležilo petnajst reprezentantov, današnjega pa vsi, z izjemo Jana Oblaka in Davida Brekala, ki bosta v reprezentančni tabor prispela v kratkem.

Reprezentanti in selektor Matjaž Kek so se pred ponedeljkovim treningom udeležili še druženja z otroci ter s podpisi in fotografijami poskrbeli za vrsto nepozabnih spominov za bodoče nogometaše.

Čudoviti spomini pa vežejo naše fante tudi na novembrsko zmago proti Kazahstanu in uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024. »Že nekaj časa je minilo od tega uspeha, tako da smo vsi čakali, da se udeležimo te reprezentančne akcije. Ta ekipa je zelo povezana, saj smo s fanti na vezi tudi med samimi klubskimi aktivnostmi,« je dejal Adam Gnezda Čerin in se obrnil proti prihajajočim izzivom. »Pred nami je velika stvar, za katero smo vsa ta leta delali. Z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo smo izpolnili cilj, vendar se tu ne mislimo ustaviti in želimo nekaj pokazati tudi v Nemčiji

Do takrat so pred Slovenijo še štiri pripravljalne tekme, najprej proti Malti in Portugalski. »Pred nami sta dva različna nasprotnika, ki zahtevata tudi popolnoma različno pripravo. V vsakem primeru sta obe tekmi zelo pomembni za nas, saj na njiju gledamo kot na priprave na evropsko prvenstvo. Imamo sicer še nekaj časa, ampak vsaka tekma pride prav,« je jasen vezist Panathinaikosa, ki se veseli prihajajočega spektakla v Stožicah proti Portugalski.

»Veseli, da so bile Stožice tako hitro razprodane. Portugalci so fantastični nogometaši, Ronaldo pa je eden največjih nogometašev v zgodovini. To je nek poseben občutek, saj gre za igralce, ki so zaznamovali dober del našega življenja. Mislim da je en velik privilegij, da se bomo z njimi pomerili na igrišču,« je iskren Gnezda Čerin.

Portugalske nogometaše visoko ceni tudi Miha Blažič, ki pa se z zvenečimi imeni ne pretirano obremenjuje. »Proti takšnim igralcem si seveda želiš igrati, vendar v osnovi ne spreminja veliko, saj je že samo igranje za slovensko reprezentanco dovolj velik motiv. Jaz osebno ne bom imel nobenega posebnega tretmaja za Ronalda, ki je pravi stroj za gole. Proti njemu sem že igral in lahko rečem da je stresno, saj moraš biti stoodstotno osredotočen v vsakem trenutku

Blažič ob tem opozarja tudi na tekmo z Malto, ki v javnosti v tem trenutku morda toliko ni zanima, a je vsekakor zelo pomembna z vidika priprav na evropsko prvenstvo. »Prvo moramo misliti na Malto, kjer ne bo lahko. Nadaljevati moramo s tem, kar smo začeli. Vidimo, da delamo nekaj kar funkcionira, zavedati pa se moramo, da to še ni bilo perfektno in lahko določene stvari še izboljšamo,« zaključi osrednji branilec.

Tekma med Malto in Slovenijo bo 21. marca ob 19.00 v Valetti, domači obračun s Portugalsko pa 26. marca ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA