18.03.2024 | A
Slovenci pričeli s pripravami na Malto in Portugalsko

Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričela s treningi pred pripravljalnima tekmama z Malto in Portugalsko. Nedeljskega treninga se je udeležilo petnajst reprezentantov, današnjega pa vsi, z izjemo Jana Oblaka in Davida Brekala, ki bosta v reprezentančni tabor prispela v kratkem.

Reprezentanti in selektor Matjaž Kek so se pred ponedeljkovim treningom udeležili še druženja z otroci ter s podpisi in fotografijami poskrbeli za vrsto nepozabnih spominov za bodoče nogometaše.

Čudoviti spomini pa vežejo naše fante tudi na novembrsko zmago proti Kazahstanu in uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024. »Že nekaj časa je minilo od tega uspeha, tako da smo vsi čakali, da se udeležimo te reprezentančne akcije. Ta ekipa je zelo povezana, saj smo s fanti na vezi tudi med samimi klubskimi aktivnostmi,« je dejal Adam Gnezda Čerin in se obrnil proti prihajajočim izzivom. »Pred nami je velika stvar, za katero smo vsa ta leta delali. Z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo smo izpolnili cilj, vendar se tu ne mislimo ustaviti in želimo nekaj pokazati tudi v Nemčiji

Do takrat so pred Slovenijo še štiri pripravljalne tekme, najprej proti Malti in Portugalski. »Pred nami sta dva različna nasprotnika, ki zahtevata tudi popolnoma različno pripravo. V vsakem primeru sta obe tekmi zelo pomembni za nas, saj na njiju gledamo kot na priprave na evropsko prvenstvo. Imamo sicer še nekaj časa, ampak vsaka tekma pride prav,« je jasen vezist Panathinaikosa, ki se veseli prihajajočega spektakla v Stožicah proti Portugalski.

»Veseli, da so bile Stožice tako hitro razprodane. Portugalci so fantastični nogometaši, Ronaldo pa je eden največjih nogometašev v zgodovini. To je nek poseben občutek, saj gre za igralce, ki so zaznamovali dober del našega življenja. Mislim da je en velik privilegij, da se bomo z njimi pomerili na igrišču,« je iskren Gnezda Čerin.

Portugalske nogometaše visoko ceni tudi Miha Blažič, ki pa se z zvenečimi imeni ne pretirano obremenjuje. »Proti takšnim igralcem si seveda želiš igrati, vendar v osnovi ne spreminja veliko, saj je že samo igranje za slovensko reprezentanco dovolj velik motiv. Jaz osebno ne bom imel nobenega posebnega tretmaja za Ronalda, ki je pravi stroj za gole. Proti njemu sem že igral in lahko rečem da je stresno, saj moraš biti stoodstotno osredotočen v vsakem trenutku

Blažič ob tem opozarja tudi na tekmo z Malto, ki v javnosti v tem trenutku morda toliko ni zanima, a je vsekakor zelo pomembna z vidika priprav na evropsko prvenstvo. »Prvo moramo misliti na Malto, kjer ne bo lahko. Nadaljevati moramo s tem, kar smo začeli. Vidimo, da delamo nekaj kar funkcionira, zavedati pa se moramo, da to še ni bilo perfektno in lahko določene stvari še izboljšamo,« zaključi osrednji branilec.

Tekma med Malto in Slovenijo bo 21. marca ob 19.00 v Valetti, domači obračun s Portugalsko pa 26. marca ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.06.2024 | A
  Kek: Srečo je treba izzvati
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala.
 • 23.06.2024 | A
  Brez strahu nad Angleže
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala odločilno tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V igri je preboj v osmino finala, tekmec pa prvi favorit skupine Anglija. V slovenskem taboru so prepričani, da ji lahko ob novi dobri predstavi zagrenijo življenje.
 • 23.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce - navijače bo ogrevala Siddharta
  Slovenska reprezentanca na tretji tekmi z Anglijo odloča o svoji usodi na evropskem prvenstvu 2024. Za čim boljšo pripravljenost navijačev bo s posebnim koncertom poskrbela Siddharta, ki bo ogrevala Slovence v fan coni Tanzbrunnen.
 • 22.06.2024 | A
  Boštjan Cesar: Igralci so pripeljali to poezijo do zadnje tekme
  Reprezentanca je po petkovi regeneraciji opravila trening pred tekmo z Anglijo, ki bo odločala o tem, ali se bodo Slovenci prebili v izločilne boje evropskega prvenstva v Nemčiji. Prva razmišljanja pred torkovim obračunom z Angleži je predstavil pomočnik selektorja Boštjan Cesar, ki ima z Angleži veliko izkušenj.
 • 21.06.2024 | A
  Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 proti Srbiji v Münchnu že vrnila v svojo bazo v Wuppertal ter opravila regeneracijski trening s pogledom, usmerjenim že proti Angliji, ki jo na evropskem prvenstvu v Nemčiji čaka v torek ob 21. uri v Kölnu. Novo presenečenje ni izključeno, pravijo Slovenci.
 • 20.06.2024 | A
  Kek: Ekipi se bo to enkrat vrnilo
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po dramatičnem razpletu tekme 2. kroga evropskega prvenstva v Nemčiji, ko je Slovenija v Münchnu igrala 1:1 s Srbijo, dejal, da je po eni strani ponosen, po drugi pa je priokus razočaranja. A kot je dodal, se bo ekipi to enkrat vrnilo.
 • 20.06.2024 | A
  Odlična predstava Slovencev, ki so v zadnji sekundi ostali brez zgodovinske zmage
  Nogometaši Slovenije so bili v Münchnu na pragu prve zmage na evropskem prvenstvu, a so po vodstvu, za katerega je zadel Žan Karničnik, v zaključnih sekundah podaljška izgubili dve točki.
 • 20.06.2024 | A
  Odštevanje do tekme s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.
 • 20.06.2024 | A
  Navijaška mrzlica narašča
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.
 • 19.06.2024 | A
  Novinarska konferenca pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.

DELI NA