06.06.2019 | A
Slovenci na poti v Avstrijo, popoldan uradni trening

Slovenska nogometna reprezentanca se že danes odpravlja v Celovec, kjer jo jutri čaka kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji. Izbranci Matjaža Keka bodo ob 18.00 opravili uradni trening, pol ure pred tem pa še medijske obveznosti.

V skupini G po dveh krogih vodi Poljska s šestimi točkami, Severna Makedonija in Izrael jih imata po štiri, Slovenija dve, Avstrija in Latvija pa sta še brez točk. Predvsem dva poraza Avstrijcev, ki so pred kvalifikacijami veljali za drugo najmočnejše moštvo v skupini, sta vsaj malce nepričakovana.

Če že ne prvi proti Poljski, pa drugi v Izraelu z 2:4, ki je po eni strani v določenih delih tekme pokazal moč Avstrije, po drugi pa razkril vrzeli, ki so jih Izraelci znali unovčiti. Tako bodo v petek ob 20.45 gostitelji še dodatno podžgani proti Kekovim izbrancem, hkrati pa tudi pod določenim pritiskom.

"Pritisk je vedno. Ni pa dobro, da na prvih dveh tekmah nismo osvojili točk. Zato pa moramo proti Sloveniji na vsak način dobiti tri točke in te nato nadgraditi še proti Severni Makedoniji," je za spletno stran avstrijske nogometne zveze povedal Schalkejev napadalec Guido Burgstaller.

Nogometaš, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil marčevski tekmi, je domačin s Koroške, tako da bo dodatno motiviran, da skupaj z Markom Arnautovićem, ki se je kot strelec izkazal že z dvema goloma proti Izraelu, dvakrat pa je zabil tudi Sloveniji lani na prijateljski tekmi prav tako v Celovcu, in soigralci spet poskrbi za avstrijsko slavje.

"Proti Poljski je bila tesna tekma, lahko bi zmagali obe ekipi. V Izraelu smo bili dobri 45 minut, v drugem polčasu pa res slabi. Toda ne moremo govoriti, da je bilo vse slabo. Če bomo nadaljevali pozitivne stvari in zmanjšali negativne, bomo zmagali," pravi Burgstaller.

Optimizem je zaznati tudi v slovenskem taboru, saj so fantje dobro izkoristili nekaj več časa za priprave, kot običajno. »Zaenkrat vse poteka super. Pripravljamo se že od četrtka in lahko rečem, da  gre vse po načrtih. Več časa smo skupaj kot na prvi akciji, tako da bomo lahko določene stvari bolje uigrali. Pomembno je tudi to, da smo vsi pozitivno usmerjeni ter gledamo naprej proti tekmi,« predstavi razpoloženje pred sosedskim dvobojem prvi zvezdnik slovenske reprezentance Jan Oblak, ki upa, da v Celovcu ne bo imel preveliko dela.

»Na nevarnosti smo vedno pripravljeni, imamo pa še nekaj časa do tekme. Osredotočiti se moramo na nas in stati na igrišču tako kot je potrebno, zapreti prostore in če bomo to dobro opravili tudi nevarnost ne bi smela biti prevelika,« je jasen vratar madridskega Atletica.

Tekst: STA, MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.06.2019 | A
  Belec k Bezjaku
  Vid Belec se vsaj za eno leto poslavlja od Apeninskega polotoka. Reprezentančni vratar bo nogometno pot nadaljeval na Cipru, v sezoni 2019/20 bo branil mrežo ciprskega APOEL-a.
 • 14.06.2019 | A
  Lestvica FIFA: Slovenija na 65. mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca je na najnovejši svetovni lestvici, ki jo je danes objavila Mednarodna nogometna zveza Fifa, izgubila dve mesti in je sedaj na 65. Belgija je na čelu povečala prednost pred zasledovalci, svetovnimi prvaki Francozi, Brazilci in Angleži.
 • 11.06.2019 | A
  Visoka zmaga vrnila nasmehe
  Nogometna reprezentanca Slovenije se je po bolečem porazu z Avstrijo pobrala z visoko zmago sredi Rige. Latvijci niso bili dorasel tekmec razigranim Slovencem, ki so v domačo mrežo pospravili pet žog in vknjižili prvo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.
 • 10.06.2019 | A
  Slovenci napolnili latvijsko mrežo
  Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Rigi premagala Latvijo. Zmagovalec je bil odločen že sredi prvega polčasa, ko sta dvakrat zadela Domen Črnigoj in Josip Iličić, zmago pa je v uvodu drugega polčasa potrdil Miha Zajc.
 • 09.06.2019 | A
  Kek: Naloga je, da pridemo do pozitivnega rezultata
  Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Rigo, kjer jo v ponedeljek ob 20.45 po slovenskem času čaka četrta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Selektor Matjaž Kek pred obračunom pravi, da so želje vsekakor povezane s pozitivnim izidom, torej zmago, ki je praktično nujna.
 • 09.06.2019 | A
  Stojanović: To bo poseben trenutek
  Latvijska nogometna reprezentanca bo četrti tekmec Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Njen selektor Slaviša Stojanović pred ponedeljkovim obračunom v Rigi (20.45) pravi, da si sami le želijo izboljševati igro, nabirati izkušnje in če se bo ponudila priložnost, bodo poskusili tudi vzeti točke.
 • 09.06.2019 | A
  Šporar poškodovan, vpoklican Mlakar
  Slovenska nogometna reprezentanca je odpotovala v Latvijo, kjer jo v ponedeljek čaka četrta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Selektor Matjaž Kek je bil prisiljen doma pustiti poškodovanega Andraža Šporarja, namesto njega se je na letalo vkrcal Jan Mlakar.
 • 07.06.2019 | A
  Poraženi iz Celovca
  Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Celovcu izgubila proti Avstriji. Izbrance Matjaža Keka četrta tekma čaka v ponedeljek v Rigi proti Latviji.
 • 07.06.2019 | A
  Slovenija danes z Avstrijo, dodatne vstopnice za slovenske navijače
  Slovenska nogometna reprezentanca je že v Celovcu, kjer jo drevi ob 20.45 čaka tretja kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo 2020. Slovenija se bo pomerila z Avstrijo, ki še čaka na prve točke.
 • 06.06.2019 | A
  Kek: Obe ekipi potrebujeta točke
  Slovenska nogometna reprezentanca je že v Celovcu, kjer jo v petek ob 20.45 čaka tretja kvalifikacijska tekma za EP 2020. Tekmec bo Avstrija, ki je lani na medsebojni prijateljski tekmi na istem stadionu slavila s 3:0, a kot poudarjajo v obeh taborih, gre tokrat za popolnoma novo zgodbo, v kateri si oboji želijo prepotrebne tri točke.

DELI NA