23.06.2021 | U16
Slovenci dobili prvo tekmo Turnirja narodov

Reprezentanca Slovenije do 16 let je v italijanskem Gradišču dobila prvo tekmo Turnirja narodov. Slovenci so po dveh zadetkih Nika Kasala v drugem polčasu premagali Albanijo.

TURNIR NARODOV - PRVA TEKMA:

SLOVENIJA U16 - ALBANIJA U16 2:0 (0:0)

Strelec: Kasalo (2x)
Slovenija: Tomažič, Poredoš, Zajc, Stojinovič (Jarkovič), Baš (Štefanec), Štricelj (Schlauer), Selan, Potočnik (Hojč), Kasalo (Vuković), Čuk (Šerbec), Hribar. Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Albanija: Totoshi, Muca, Ramaj, Nuredini (Ajeti), Haxhari (Kacurri), Kurti (Pire), Syla, Kasa (Shtraza), Dama (Ageja), Xhixho (Zaganjori), Suejmani (Guci). Selektor: Bulku.

Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so še drugo junijsko reprezentančno akcijo pričeli z zmago. Prvi polčas dvoboja z Albanci ni postregel z zadetki, čeprav sta imeli obe reprezentanci priložnosti za zadetek. Z nekaj posredovanji se je izkazal Tomažič, pri Sloveniji sta bila najnevarnejša Potočnik in Kasalo.

Prav Niko Kasalo je dobrih pol ure pred koncem tekme načel albansko mrežo. Kai Schaluer je podal z desne strani kazenskega prostora, slovenska številka 10 pa je z bližine zadela z glavo. Prekmurec je deset minut kasneje potrdil zmago Slovenije. Vid Hojč je žogo popeljal v hiter protinapad, Kasalo pa ga je s strelom v spodnji levi kot Totoshija kronal z zadetkom.

"Pozitivno je, da smo zmagali prvo tekmo. Igralna površina je bila dokaj suha, zato smo potrebovali nekaj časa, da se privadimo na pogoje. Tudi temperatura je bila visoka, vendar smo bili vztrajni in nagrajeni v drugem polčasu. Fantje, ki so v igro vstopili s klopi, so dodali energijo in svežino, zato smo na koncu zasluženo zmagali," je po zmagi povedal Aleksandar Radosavljević.

"Če hočemo igrati v finalu, moramo premagati tudi Severno Makedonijo, nato pa nas v nedeljo čaka še Rusija," se je proti petku ozrl selektor in dodal: "Na takšnem turnirju šteje tudi širina kadra. Dobro je, da lahko vidimo več igralcev na tekmi. Obenem gre za dobro pripravo na kvalifikacijski turnir, na katerem nas čaka podoben ritem tekem. Takrat moramo biti pripravljen na takšen ritem. Na treh tekmah je potrebno biti v odlični formi."

Reprezentanca Slovenije se bo na praznični petek v Ajdovščini pomerila z vrstniki iz Severne Makedonije, ki so izgubili z Rusijo.

Tekst: PDo
Foto: Torneo della Nazioni

SORODNE NOVICE

 • 27.06.2021 | U16
  Zmaga Rusom, Slovencem drugo mesto
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je na 17. izvedbi Turnirja narodov zasedla drugo mesto. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so morali po dveh zmagah priznati premoč Rusije, ki je turnir osvojila s tremi učinkovitimi predstavami.
 • 25.06.2021 | U16
  Uspešni tudi v dvoboju s Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je dobila tudi drugo tekmo Turnirja narodov. Srečanje s Severno Makedonijo je odločil zadetek ob koncu prvega polčasa, ki je padel po strelu Nika Kasala.
 • 16.06.2021 | U16
  Trikrat na Turnirju narodov
  Reprezentanco Slovenije do 16 let v zaključku junija čakajo nove tri mednarodne preizkušnje na 17. Turnirju narodov. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo v italijanskem Gradišču in Ajdovščini pomerila Albanijo, Severno Makedonijo in Rusijo.
 • 09.06.2021 | U16
  Slovenci dobili drugo tekmo s Poljaki
  Reprezentanca do 16 let je priprave v Kranjski Gori zaključila z zmago. Izbranci selektorja Aleksandra Radosaljevića so dobili drugo prijateljsko tekmo s Poljsko, ki je na Gorenjskem klonila s 3:2. V prvem polčasu je dvakrat zadel Niko Kasalo, po uri igre je bil uspešen še Tilen Kovačič.
 • 06.06.2021 | U16
  Na prvi tekmi s Poljsko tesen porazuvod
  Reprezentanca Slovenije do 16 let se po zaključku klubske sezone pripravlja v Kranjski Gori, kjer je danes odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Poljsko. Četa Aleksandra Radosaljevića je ob nekaj neizkoriščenih priložnostih doživela tesen poraz, selektor pa je zadovoljen s podobo svojih izbrancev.
 • 28.05.2021 | U16
  V Kranjski Gori dvakrat s Poljsko
  Po zaključku klubske sezone se bo v začetku junija zbrala tudi reprezentanca do 16 let, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Mladi Slovenci se bodo dvakrat pomerili s Poljsko.
 • 19.09.2019 | U16
  Druga tekma pripadla Madžarom
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Veliki Kaniži odigrala še drugo prijateljsko tekmo z Madžari. Drugo srečanje se je, potem ko so Slovenci v Gornji Radgoni slavili z izidom 3:0, razpletlo v korist Madžarske.
 • 17.09.2019 | U16
  Slovenci boljši od Madžarov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Gornji Radgoni dobila prvo prijateljsko srečanje z Madžarsko. V mreži vzhodnih sosedov so že v prvem polčasu končale tri žoge. Dvakrat je zadel Enej Marsetič, v polno je meril še Matjaž Kamenšek Pahič.
 • 14.09.2019 | U16
  Dvakrat z Madžari
  Reprezentanca Slovenije do 16 let, ki jo vodi Tomaž Petrovič, se bo 17. in 19. septembra pomerila z vrstniki iz Madžarske. Prvo srečanje bo odigrano v Gornji Radgoni, drugo pa v madžarski Veliki Kaniži.

DELI NA