15.10.2019 | U21
Slovenci dobili dvoboj gostiteljev evropskega prvenstva

Mlada reprezentanca Slovenije je v knežjem mestu odigrala novo prijateljsko srečanje. Slovenci so se udarili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021, in srečanje dobili z enajstmetrovko Jana Mlakarja.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

SLOVENIJA U21 - MADŽARSKA U21 

Strelci: Mlakar (59'/11m).

Slovenija U21: Frelih, Rogelj (77' Šoštarič Karić), Zec, Zaletel, Pišek (63' Sever), Mlakar, Valenčič (46' Petrovič), Stojinović, Kryeziu (55' Štor), Rom, Gnezda Čerin. Selektor: Primož Gliha.
Madžarska U21: Varga, Kiss, Nagy, Varjas, Toth, Tajti, Biro, Szabo (73 Majer), Szalai, Bolla (84' Korbely), Bano-Szabo (63' Schafer). Selektor: Zoltan Gera.

Izbranci selektorja Primoža Glihe, ki so pred dnevi v Mariboru remizirali z angleškimi vrstniki, pred tem pa septembra igrali neodločeno s Francozi, so tokrat slavili. V prvem polčasu ni bilo pravih priložnosti, edino lepšo je zapravil Egzon Kryeziu. V drugem pa so imeli domači v 59. minuti na voljo najstrožjo kazen zaradi igranja z roko tekmecev, unovčil pa jo je Jan Mlakar. Ta je imel priložnost tudi v sodniškem dodatku, a je bil madžarski vratar na mestu.

V primerjavi s petkovo tekmo je selektor Gliha sicer izgubil Jakoba Novaka, ki je zaradi poškodbe zapustil reprezentančni tabor. Tokrat pa je tekmo začel z Žigo Frelihom, Žanom Rogljem, Davidom Zecom, Žanom Zaletelom, Janezom Piškom, Janom Mlakarjem, Vitjo Valenčičem, Dušanom Stojinovićem, Egzonom Kryiezujem, Matijo Romom in Adamom Gnezdo Čerinom. V nadaljevanju so priložnost dobili še Dejan Petrovič, Luka Štor, Leon Sever in Sven Šoštarič Karič.

Primož Gliha, selektor Slovenije: "Zmaga v Švici nas je dvignila na samozavestnejši nivo. Švicarje smo premagali v pravem času, gre za reprezentanco, ki je v selekciji do 21 let osma na lestvici FIFA zadnjih petnajst, dvajset let. Igralcem večkrat govorim, da verjamem v njih, oni pa vase ne. To je naša težava. Zame so moji igralci najboljši na svetu in jih ne bi zamenjal za Ronalda ali Messi. Zame je tisti, ki se bori za mojo ekipo, najbolj pomemben in najboljši."

Jan Mlakar, napadalec Slovenije: "Najpomembnejša je zmaga in to, da nismo prejeli zadetka. Na zadnjih tekmah smo vedno klonili v obrambi, danes pa smo odigrali trdo tekmo, na kateri ni bilo veliko priložnosti. Mislim, da Madžari niso niti enkrat resno udarili proti golu. Veseli smo, da smo svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, dosegli zadetek in tekmo mirno pripeljali h koncu."

Tekst: STA/PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA