09.06.2021 | U16
Slovenci dobili drugo tekmo s Poljaki

Reprezentanca do 16 let je priprave v Kranjski Gori zaključila z zmago. Izbranci selektorja Aleksandra Radosaljevića so dobili drugo prijateljsko tekmo s Poljsko, ki je na Gorenjskem klonila s 3:2. V prvem polčasu je dvakrat zadel Niko Kasalo, po uri igre je bil uspešen še Tilen Kovačič. 

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA U16 - POLJSKA U16 3:2 (2:1)

Strelci: Kasalo (11', 34'), Kovačič (62'); Walczak (23'), Slawinski (88')
Slovenija: Tomažić (61' Štrasberger), Poredoš (78' Veber), Zajc (52' Mikluš Senekovič), Stojinovič, Selan, Hribar, Štricelj (78' Karo), Baš (46' Mačak), Kasalo (52' Hojč), Potočnik Čuber (46' Kovačič), Čuk. Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Poljska: Mikulko, Tomaszewski, Falbierski (41' Rychlik), Zieba (46' Guercio), Wojcik, Walczak (49' Slawinski), Gruszecki (76' Derkacz), Plocki (76' Jedrasik), Skowronek (41' Masiak), Nasalski (56' Gromek), Dziuba (46' Janeczek). Selektor: Dariusz Gesior.

Slovenci, ki so na nedeljski tekmi s poljskimi vrstniki doživeli tesen poraz, so odlično zakorakali v dvoboj in povedli že v 11. minuti igre. Niko Kasalo je načel mrežo nasprotnika, mladi Prekmurec pa je v 34. minuti udaril še drugič in reprezentanco Slovenije popeljal v novo vodstvo. Poljaki so namreč dobrih deset minut prej izenačili z golom Tomasza Walczaka.

Selektorja Aleksandar Radosavljević in Dariusz Gesior sta v drugem polčasu opravila precej zamenjav, rezervista pa sta se vpisala tudi med strelce. Tilen Kovačič je po uri srečanja povišal slovensko prednost, Oliwier Slawinski, ki je odločil nedeljski obračun, pa je v 88. minuti postavil končni izid tekme.

"Nadgradili smo predstavo s prve tekme, ko nismo uspeli zadeti, danes smo trikrat. Tekma je potrdila kakovostno igro, na koncu smo zasluženo zmagali, saj smo bili boljši od Poljakov. Fantje so potrebovali potrditev, to pa je rezultat. Ob dobrem rezultatu tudi igralci še bolj verjamejo v delo, ob tem pa dobijo potrditev, da se dela dobro in kakovostno. Ob dobri igri je pomembno ustvariti tudi dober rezultat. Lahko rečemo, da je bil junijski zbor zelo uspešen," je bil po zaključku priprav zadovoljen Aleksandar Radosaljević. Selektor bo svoje varovance znova zbral že čez nekaj dni, saj bo reprezentanca sodelovala na mednarodnem turnirju v Gradišču.      

Kadetsko reprezentanco Slovenije oktobra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, Slovenci se bodo merili s Kosovom, Ferskimi otoki in Avstrijo, ki gosti kvalifikacijski turnir.

Tekst: PDo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 27.06.2021 | U16
  Zmaga Rusom, Slovencem drugo mesto
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je na 17. izvedbi Turnirja narodov zasedla drugo mesto. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so morali po dveh zmagah priznati premoč Rusije, ki je turnir osvojila s tremi učinkovitimi predstavami.
 • 25.06.2021 | U16
  Uspešni tudi v dvoboju s Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je dobila tudi drugo tekmo Turnirja narodov. Srečanje s Severno Makedonijo je odločil zadetek ob koncu prvega polčasa, ki je padel po strelu Nika Kasala.
 • 23.06.2021 | U16
  Slovenci dobili prvo tekmo Turnirja narodov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v italijanskem Gradišču dobila prvo tekmo Turnirja narodov. Slovenci so po dveh zadetkih Nika Kasala v drugem polčasu premagali Albanijo.
 • 16.06.2021 | U16
  Trikrat na Turnirju narodov
  Reprezentanco Slovenije do 16 let v zaključku junija čakajo nove tri mednarodne preizkušnje na 17. Turnirju narodov. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo v italijanskem Gradišču in Ajdovščini pomerila Albanijo, Severno Makedonijo in Rusijo.
 • 06.06.2021 | U16
  Na prvi tekmi s Poljsko tesen porazuvod
  Reprezentanca Slovenije do 16 let se po zaključku klubske sezone pripravlja v Kranjski Gori, kjer je danes odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Poljsko. Četa Aleksandra Radosaljevića je ob nekaj neizkoriščenih priložnostih doživela tesen poraz, selektor pa je zadovoljen s podobo svojih izbrancev.
 • 28.05.2021 | U16
  V Kranjski Gori dvakrat s Poljsko
  Po zaključku klubske sezone se bo v začetku junija zbrala tudi reprezentanca do 16 let, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Mladi Slovenci se bodo dvakrat pomerili s Poljsko.
 • 19.09.2019 | U16
  Druga tekma pripadla Madžarom
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Veliki Kaniži odigrala še drugo prijateljsko tekmo z Madžari. Drugo srečanje se je, potem ko so Slovenci v Gornji Radgoni slavili z izidom 3:0, razpletlo v korist Madžarske.
 • 17.09.2019 | U16
  Slovenci boljši od Madžarov
  Reprezentanca Slovenije do 16 let je v Gornji Radgoni dobila prvo prijateljsko srečanje z Madžarsko. V mreži vzhodnih sosedov so že v prvem polčasu končale tri žoge. Dvakrat je zadel Enej Marsetič, v polno je meril še Matjaž Kamenšek Pahič.
 • 14.09.2019 | U16
  Dvakrat z Madžari
  Reprezentanca Slovenije do 16 let, ki jo vodi Tomaž Petrovič, se bo 17. in 19. septembra pomerila z vrstniki iz Madžarske. Prvo srečanje bo odigrano v Gornji Radgoni, drugo pa v madžarski Veliki Kaniži.

DELI NA