Slavje Olimpije v Kopru

Koper - Olimpija 1:2 (0:1)

* Stadion Bonifika, sodniki: Kajtazović, Žunič, Gabrovec.
* Strelci: 0:1 Elšnik (29.), 1:1 Palčič (50.), 1:2 Perović (57.).
* Koper: Vargić, Viler, Rajčević, Žužek, Palčič (od 74. Mišić), Guberac (od 61. Dodlek), Jelić Balta (od 46. Caimacov), Pejić (od 46. Barišić), Vršič (od 67. Spinelli), Knežević, Mulahusejnović.
* Olimpija: Frelih, Pavlović (od 78. Andrejašič), Korun, Delamea Mlinar (od 78. Šme), Fink, Ostrc (od 53. Kapun), Elšnik, Perović (od 78. Boakye), Pungaršek, Ivanović (od 90. Kurež), Vombergar.
* Rumeni kartoni: Mulahusejnović; Pungaršek, Delamea Mlinar, Elšnik, Kapun, Perović.
* Rdeči kartoni: /.

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je pred nadaljevanjem sezone izpostavil jasen cilj. "V poštev pride samo zmaga. Vsi vemo, kaj pomeni prva tekma za nadaljevanje prvenstva," je dejal pred obračunom v Kopru.

Prav on je poskrbel za vodstvo Ljubljančanov na Bonifiki v prvem polčasu in tako dal velik delež h končnemu uspehu na Bonifiki proti ekipi, ki je na prvih dveh medsebojnih tekmah sezone Olimpijo enkrat premagala, enkrat pa z njo remizirala.

Koper, tokrat brez pomoči kaznovanega Nikole Krajinovića, je doživel šesti poraz in ostaja četrti, Olimpija pa je pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića vpisala enajsto zmago in le za točko zaostaja za vodilnim Mariborom.

Ljubljančani so bili v prvem delu nekoliko podjetnejši tekmec, sprva je dvakrat malce nenatančno poskusil Đorđe Ivanović, v 29. minuti pa je za vodstvo Olimpije zadel Timi Max Elšnik, potem ko je sprožil nizek strel z roba kazenskega prostora. Elšnik je poskusil še malce pozneje z glavo, a je bil strel preslab za novo spremembo izida, tako kot tudi že pred tem en Enrika Ostrca ter en z glavo Andresa Vombergarja.

Takoj po začetku polčasa so prišli Koprčani, pri katerih sta ob polčasu vstopila Maks Barišić in še do nedavnega igralec Olimpije Mihail Caimacov, do strela v kazenskem prostoru, a je Ivica Guberac žogo poslal precej čez gol. Zato pa je bil v 50. minuti natančnejši Matej Palčič, ki je izenačil z diagonalnim strelom z desne strani.

Olimpija je v 53. minuti na igrišče poslala Nika Kapuna namesto Ostrca, ki je igro zapustil zaradi poškodbe, a novinec v ekipi Mihailo Perović je bil v 57. minuti tisti, ki je poskrbel za novo ljubljansko vodstvo, ko je neoviran prišel do strela v kazenskem prostoru domačih.

V 72. minuti je bil nenatančen Matic Fink, deset minut pozneje še Ivanović, to pa sta bili ob poskusu Nina Pungarška tudi zadnji priložnosti Olimpije, medtem ko je že v sodniškem dodatku Claudio Spinelli pred golom nespretno reagiral po podaji z desne in tako zapravil zadnjo koprsko.

Koper bo v 21. krogu v soboto gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo v nedeljo gostila Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Pozimi prenovljena Olimpija bo nogometno pomlad odprla z gostovanjem na Bonifiki. Koper je v jesenskem delu prvenstva v dvobojih z zmaji osvojil štiri točke, kdo bo uspešnejši v tretjem obračunu sezone?

DELI NA