12.11.2022 | Prva liga Telemach
Slavje Olimpije v Domžalah

Domžale - Olimpija 0:3 (0:0)

* Športni park, sodniki: Kajtazović, Žunič, Kalan.
* Strelca: 0:1 Sešlar (48.), 0:2 Kvesić (69.), 0:3 Sešlar (88.).
* Domžale: Mulalić, Mutavčić, Schoissengeyr, Ilenič (od 83. Saitoski), Hodžić, Ja. Pišek (od 63. Repas), Markuš, Jo. Pišek, Perc (od 63. Jakupović), Kovačević (od 63. Strajnar), Durdov (od 78. Barišić).
* Olimpija: Vidovšek, Krefl (od 70. Lasickas), Karamatić, Ratnik (od 83. Milović), Sualehe, Doffo (od 87. Estrada), Elšnik, Sešlar, Kvesić (od 83. Ziljkić), Rui Pedro (od 46. Aldair), Nukić.
* Rumeni kartoni: Markuš, Mutavčić, Schoissengeyr; Kvesić.
* Rdeči karton: Markuš (61.).

Ljubljanska zasedba ne popušča. Štirinajst zmag ob 43 točkah še naprej pomeni zelo zanesljivo prednost pred tekmeci. Izbranci Alberta Riere so tudi v Domžalah svoje delo opravili pričakovano. Domači so sicer po nizu šestih tekem brez poraza z optimizmom pričakali zeleno-bele, a so slednji v drugem polčasu stvari obrnili na svojo stran. To jim je olajšala tudi izključitev Benjamina Markuša.

Olimpija je dvoboj v Domžalah začela odločneje, prvo veliko priložnost pa je imela v 16. minuti, ko je Rui Pedro žogo poslal v kazenski prostor do Agustina Doffa, ki je streljal, vendar se je izkazal Ajdin Mulalić. Ta je odlično posredoval tudi po strelu Svita Sešlarja v 19. minuti.

V 25. minuti so tudi Domžale opozorile nase, po podaji Nicka Perca je na drugi vratnici z glavo streljal Franko Kovačević, vendar je žogo poslal v okvir vrat. Jošt Pišek je v 35. minuti poskusil s strelom od daleč, a je meril precej previsoko.

Podobno je na drugi strani opravil Timi Max Elšnik v naslednji minuti, v 43. minuti pa se je izkazal Olimpijin vratar Matevž Vidovšek po strelu Ivana Durdova iz bližine.

Je pa Vidovšek klonil v tretji minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko ga je iz bližine ugnal Kovačević po podaji Benjamina Markuša. Toda na srečo Ljubljančanov ta zadetek ni obveljal, saj so po pregledu posnetkov sodniki dosodili predhodno Markušovo igranje z roko.

Obveljal pa je Olimpijin zadetek v 48. minuti, ko je Sešlar z 20 metrov natančno meril s prostega strela. V 54. minuti je v kazenskem prostoru do strela prišel Djalo Aldair, vendar žogo poslal mimo cilja.

V 61. minuti so Domžalčani na igrišču ostali z igralcem manj, potem ko je Markuš dobil drugi rumeni karton. Olimpija je številčno prednost unovčila v 69. minuti, ko se je najprej po lepem prodoru Aldair zapletel, a je do žoge prišel Mario Kvesić in iz bližine z leve strani podvojil ljubljansko prednost.

Takoj zatem je Mustafa Nukić zgrešil iz bližine po lepi Aldairjevi podaji, Olimpija pa je tudi zatem prihajala do priložnosti, v 88. minuti pa je Sešlar s svojim osmim golom sezone, več, 11, jih je v ligi dosegel le Murin Mirlind Daku, postavil končni izid. Zadel je iz osrčja kazenskega prostora.

Domžale bodo v 18. krogu 30. novembra igrale v gosteh pri Radomljah, Olimpija pa bo gostila Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Olimpija se vrača ob Kamniško Bistrico, kjer bodo Domžale skušale rešiti občinsko čast.

DELI NA