14.03.2022 | Prva liga Telemach
Slavje Celja v Ljubljani

Olimpija - Celje 2:4 (1:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Mertik, Vukan, Herženjak.
* Strelci: 1:0 Prtajin (16.), 1:1 Zaletel (22.), 1:2 Kuzmanović (49.), 1:3 Božić (52.), 1:4 Čop (67./11 m), 2:4 Pilj (75.).
* Olimpija: Banić, Čabraja (od 75. Krefl), Crnomarković, van Bruggen, Boakye, Pilj, Mudražija (od 75. Kapun), Kvesić (od 55. Nukić), Sešlar (od 63. Prelec), Matko (od 55. Aldair), Prtajin.
* Celje: Rozman, Morozov, Zaletel, Zec, Brecl (od 78. Lartey), Tomić, Majevski, Vrbanec (od 89. Vuklišević), Begić (od 64. Čop), Kuzmanović, Božić (od 78. Sokler).
* Rumena kartona: Crnomarković; Morozov.
* Rdeči karton: /.

Celjski nogometaši v zadnjih letih resda niso bili pretirano uspešni v ljubljanskih Stožicah, saj so jih z zmago nazadnje zapuščali junija 2020. Za nameček so zeleno-beli na zadnjih 13 medsebojnih tekmah v Stožicah izgubili le enkrat. Tokrat pa so še drugič. Drugič zapovrstjo pa je v ligi zmagalo Celje, ki se je utrdilo na sedmem mestu, Olimpiji, ki je bila po drugem zaporednem porazu deležna žvižgov s tribun, pa ni uspelo unovčiti spodrsljajev vodilnega Maribora in drugouvrščenega Kopra, tako da ostaja tretja.

Čeprav so Celjani prek Ivana Majevskega prvi resneje zagrozili s strelom od daleč, pa so Ljubljančani povedli v 15. minuti, ko se je v kazenskem prostoru Ivan Prtajin lepo znebil svojega čuvaja in malce z leve strani žogo ob nasprotni vratnici poslal v mrežo. Le malce zatem je bil Matjaž Rozman znova na preizkušnji, takrat je obranil poskus Aljoše Matka.

Tjaš Begić je na drugi strani v 19. minuti vse naredil pravilno, prišel v kazenski prostor, zaključni strel pa izvedel slabo, tako da je Ivan Banić žogo zlahka ujel. Toda Olimpijin vratar si je v 22. minuti privoščil veliko napako, ne prvo v sezoni, ko je po kotu izpustil iz rok navidez nenevarno žogo, ki jo je nato iz bližine v mrežo pospravil Žan Zaletel.

Še naprej se je nato nadaljevala dinamična predstava, predvsem Olimpija je nizala nevarne napade, med drugim je v 35. minuti Rozman obranil strel Prtajina z glavo, nato pa je Tomislav Tomić pred golovo črto blokiral še strel Marina Pilja. V 44. minuti je pri Celjanih poskusil Ivan Božić, toda po moči strela posnemal Begića, tako da je Banić zlahka pobral žogo.

So pa Celjani prišli v vodstvo v 49. minuti, ko je najprej Matic Vrbanec poskusil z leve strani, Banić je žogo odbil, ta pa je končala pred vrati na glavi Mića Kuzmanovića, ki jo je potisnil v mrežo za 2:1. Le tri minute pozneje je bilo že 3:1, ko je iz bližine po podaji z desne zadel še Božić ob Đorđeju Crnomarkoviću.

Celje je v 66. minuti prišlo še do enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Pilj s prekrškom nad Kuzmanovićem, minuto zatem pa je Duje Čop z bele pike dosegel svoj prvenec v slovenski ligi za 4:1. Aldair Djalo je pri Ljubljančanih s prostega strela v 70. minuti meril premalo natančno, tako kot Prtajin iz igre malce pozneje.

Točo golov pa je nadaljeval Pilj, ki je v 75. minuti z roba kazenskega prostora Olimpijo vrnil med žive. Ester Sokler bi lahko malce zatem spet povišal vodstvo Celja, toda takrat se je izkazal Banić. Zeleno-beli, ne da bi to videli predčasno odhajajoči člani navijaške skupine Green Dragons, so v zaključku skušali rešiti, kar se je rešiti dalo, toda neuspešno.

Olimpija bo v 28. krogu v nedeljo gostila Domžale, Celje pa bo dan prej gostovalo v Mariboru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Zaključno dejanje 27. kroga Prve lige Telemach bo odigrano v Stožicah, Olimpija bo po porazu v Fazaneriji pričakala Celje. Grofje so samozavest okrepili z domžalskim skalpom.

DELI NA