31.10.2022 | 2. SNL
Slatinčani slavili v Novem mestu, Aluminij ostaja na vrhu

Portoval je gostil dvoboj pred 14. krogom tretje Krke in druge Rogaške. Točk so se veselili Slatinčani, ki po novi zmagi Kidričanov ostajajo za petami vodilnega Aluminija. Drugič zapored so slavili Grosupeljčani, Velenjčani pa so za tretjo zmago v nizu premagali Bistrico.

Četa Oskarja Drobneta, trenerja Rogaške, je po remiju s Primorjem dobila še osmo od zadnjih devetih preizkušenj, črno-beli pa so pot do novih točk tlakovali z golom v sedmi minuti dvoboja. Po hitri akciji gostov se je že zdelo, da je konkretnejši zaključek že splaval po vodi, a se je nato v domačem kazenskem prostoru odlično znašel Anel Hajrić in s spretnim odzivom poskrbel za vodstvo Štajercev. Zatem so si nekaj situacij ustvarili tudi Novomeščani, Rogaška pa je tik pred odmorom udarila še drugič. Vratar Vice Baždarić je poslal dolgo podajo v napad svoje ekipe, čeprav so skok dobili Dolenjci, pa je žoga končala pri Nejcu Gradišarju, ki je silovito sprožil z 20 metrov, zadel okvir gola, žoga pa se je nato od vratarja Tima Kruljaca odbila v novomeško mrežo. Izid se v drugem polčasu ni spremenil, Rogaška ima zdaj štiri točke prednosti pred Krko.


Beltinci so po bolečem tednu, ko so v Ljutomeru najprej izpadli iz pokalnega tekmovanja, nato pa so brez ligaških točk ostali v Kranju, doživeli še poraz na domači zelenici. Na prekmurski ravnici so se veselili Ravenčani, ki jih je tri minute pred polčasom v vodstvo popeljal nekdanji nogometaš Beltinčanov, Chris Cener se je po strelu z bližine veselil šestega zadetka v letošnji sezoni. Korošci, ki jim poveljuje Prekmurec Mihael Bukovec, so bolje vstopili tudi v drugi polčas, prednost je v deseti minuti nadaljevanja tekme povišal Dejan Maksimović. Nogometaš, ki je v krog prej v izdihljajih tekme z Bistrico zadel za točko, je postavil končni izid srečanja. Fužinar se je s peto zmago tokratnim gostiteljem približal na dve točki zaostanka.


Velenjčani so pod vodstvo Adnana Zildžovića prišli še do tretje zaporedne zmage, po preobratu so na domačem igrišču premagali Bistrico. Ekipa Franca Fridla je v Šaleški dolini povedla v 13. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Niko Havelka. Jaka Dabanović je zatem nekajkrat preprečil domače izenačenje, nato pa vseeno klonil v 44. minuti, ko se je po kotu in v gneči pred golom Bistrice najbolje znašel Nikola Pejović. Velenjčani so do preobratu prišli deset minut pred koncem tekme, ko je napako gostujoče obrambe kaznoval Nik Omladič in Rudarju priigral nove točke. Rudar je zdaj z 19 točkami na šestem mestu, na lestvici pa se je zavihtel tudi pred Bistričane.


Nogometaši Triglava so v Dekanih lovili še četrto zmago v nizu petih tekem, a so se morali v Istri zadovoljiti s točko. Dekančani so po tekmi z Grosupeljčani in Lendavčani remizirali še tretjič zapored, tudi po 12. točki sezone pa ostajajo v coni, ki ne zagotavlja obstanka. Kranjčani so zbrali tri točke več.


Biljenci, ki so drugi polčas odigrali brez pordečelega Stefana Kladarja, krog pred koncem prve polovice prvenstva niso uspeli prekiniti serije porazov, v obračunu z Grosupeljčani so se morali podpisati še pod šesto zaporedno ničlo. Dolenjci so v Dolinci zaustavili tudi prvega strelca lige, Bambo Sussa, obračun pa je v korist gostov odločil rezervist Anže Pucihar. Enaindvajsetletnik je v 80. minuti, osem minut po vstopu v igro, dosegel edini zadetek na tekmi in Grosupeljčanom priigral še drugo zaporedno zmago, s katero so se točkovno izenačili z Dekančani.  


Vodilni Aluminij je v nedeljo gostoval v Ajdovščini in s tesnim slavjem podaljšal zmagovalni post sinov burje. Tudi tokrat je bil junak Kidričanov kapetan Nik Marinšek, ki je v šesti minuti drugega dela srečanja izkoristil najstrožjo kazen. Vezist Štajercev je z 12 golom sezone ujel Bambo Sussa, napadalca Bilj, Aluminij pa z deseto zmago ostaja točko pred Rogaško. Zasedba Roberta Pevnika se bo v zadnjem krogu prve polovice prvenstva doma udarila s Krko.


V nedeljskem terminu je bil odigran tudi dvoboj Dobljanov in Lendavčanov. Nogometaši Nafte so v Dob pripotovali s slabo popotnico, saj so na zadnjih štirih tekmah osvojili zgolj točko. Nič bolje v zadnjem obdobju ni šlo niti Dobu, ki je na štirih preizkušnjah doživel tri poraze, zadnjega med tednom, ko so Krčani z igralcem manj nadoknadili dva zadetka zaostanka. Skromno serijo so v sončnem vremenu prekinili Prekmurci, ki so z golom Barnabasa Feherja dobili že prvi polčas, v 47. minuti pa je vodstvo povišal Nermin Haljeta. Gostitelji so se v igro vrnili v 76. minuti, a je bil kazenski udarec Kristijana Šipka premalo za vsaj točko. Dob s točko prednosti pred Jadranom in Brinjem ostaja tik nad cono izpada, Nafta se je z zmago približala tretji Krki.


Krog je bil sklenjen s ponedeljkovim obračunom Krškega in Ilirije, ki je pripadel Ljubljančanom. Ekipa Gorana Stankovića je pot do pete zaporedne zmage tlakovala že v uvodni minuti srečanja, s hitrim zadetkom Lana Piskuleta. Tehtnica se je v korist drugoligaša iz prestolnice dokončno nagnila v zaključku prvega polčasa. V 36. minuti je devetič v sezoni udaril Matej Poplatnik, le dve minuti kasneje pa je bil uspešen še Dejan Đermanović. Nogometaši Ilirije so udarno vstopili tudi v drugi polčas, v drugi minuti nadaljevanja tekme je še drugič v polno meril Matej Poplatnik. Ilirija je z novim slavjem le še točko za novomeško Krko, vodilni Aluminij beži za šest točk.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA