20.05.2023 | 2. SNL
Slatinčani se veselijo preboja med prvoligaše

Nogometaši Rogaške bodo v sezoni 2023/24 igrali v Prvi ligi Telemach. Slatinčani so z zmago v Krškem potrdili prvo mesto na lestvici 2. SNL, Aluminij pa bo moral povratek med prvoligaše iskati v dodatnih kvalifikacijah. 

Prvoligaški nogomet se v Rogaško Slatino vrača po več kot treh desetletjih, saj je bil NK Steklar del prvoligaške druščine v prvi in drugi sezoni po slovenski osamosvojitvi. Zasedbi trenerja Oskarja Drobneta je za potrditev prvega mesta v Krškem zadostovala že točka, črno-beli pa so osvojili vse tri. Goste je v vodstvo popeljal Nermin Haljeta, ki je najvišje skočil po predložku pred vrata, zmagovalec srečanja pa je bil dokončno odločen v drugem polčasu. Alexander Stožinić je žogo slabo vrnil do vratarja Vida Goričarja, ki je ni uspel ustaviti in končala je v mreži.


Kidričani so najboljše izhodišče za povratek v Prvo ligo Telemach izgubili s porazom v predzadnjem krogu, v zadnjem pa so ob lastni zmagi potrebovali pravcati čudež v Krškem. Kot že zapisano, ga v Novem mestu niso dočakali, za nameček pa niso izpolnili niti svojega dela naloge, saj so osvojili točko. Krka je v prvem polčasu vodila že z 2:0, gostitelje je v 23. minuti v vodstvo popeljal Mark Gliha, ki se je po samostojnem prodoru veselil prvenca v 2. SNL. Le štiri minute kasneje je po predložku Josipa Majića z glavo zadel Jan Đapo. Aluminij se je približal sedem minut pred odmorom, Tin Martić je podal z desne, po spretni podaji Nika Marinška pa je z bližine zadel Daniel Skiba. V 86. minuti je slabo izbijanje domače obrambe izkoristil Jakov Katuša in z roba kazenskega prostora izenačil na 2:2. Aluminij bo nasprotnika v dodatnih kvalifikacij dobil po večerni tekmi v Novi Gorici, to bodo Goričani ali Sežanci.


Ajdovci in Grosupeljčani so se v prestolnici burje razšli brez zmagovalca, oba zadetka pa sta padla že v prvem polčasu. Primorje je v deseti minuti povedlo po uspešno izvedeni enajstmetrovki Eliana Demirovića, gostje pa so izenačili osem minut kasneje, ko je Marcel Kene izkoristil podajo Tomaža Kepica in zadel z desne strani kazenskega prostora. Primorje sezono zaključuje z 41 točkami, Brinje pa je v prvi sezoni osvojilo tri manj.


Dobljani so se od 2. SNL poslovili z novim porazom, Kranjčani so slavili z izidom 2:3. Srečanje so bolje odprli gostitelji, Kranjčani pa so po golu Tiborja Gorenca Stankoviča zaostajali od 25. pa do 64. minute, ko je z bele točke izenačil Veron Šalja. Kristian Dakić je le deset minut kasneje Triglav popeljal v vodstvo, a je Tibor Gorenc Stankovič v 83. minuti zadel še drugič in izničil prednost orlov. Rezultat se je znova spremenil v 85. minuti, ko je Gibson Okocha priigral zmago Triglavu.


Sezona 2. SNL se je končala s štirimi sobotnimi tekmami, na katerih ni manjkalo zadetkov. 

Največ jih je padlo v Beltincih, kjer so se domačini in Bistričani razšli z delitvijo točk. Prekmurci so sredi prvega polčasa že vodili z 2:0 - zadela sta Robert Čakš in Filip Kosi -, a so gostje še pred odmorom prišli do izenačenja. V 42. minuti je znižal Nino Kukovec, tri minute zatem pa je izid poravnal Rok Maher. Ante Kuliš je Bistrico v 73. minuti popeljal v vodstvo, Beltinčani pa so za točko zadeli v 91. minuti, ko je še drugič na tekmi zadel Čakš. Beltinci so sezono sklenili na petem mestu lestvice, Bistrica je deveta.


Na tretje mesto, pred novomeško Krko, je z zmago v zadnjem krogu prvenstva skočila Ilirija. Ljubljančani so se veselili v Velenju, saj je Rudar po preobratu klonil z 1:3. Filip Kosić je v 38. minuti zadel za vodstvo knapov, Ilirija pa je štiri minute kasneje izenačila po avtogolu Boška Boškovića. Črt Rotar je Ilirijo v četrti minuti nadaljevanja poskrbel za prednost gostov, zmago Ilirije pa je štiri minute pred koncem z bele točke potrdil Matej Poplatnik. Napadalec Ljubljančanov je tudi najboljši strelec lige, v polno je meril 24-krat.


Dekani so sezono zaključili na 11. mestu lestvice, sezono pa so sklenili z visoko zmago v domačem obračunu s Fužinarjem. Korošci so neuspešno pomlad zaključili s štirimi prejetimi zadetki, prvič so klonili v 26. minuti, ko je zadel Tai Matea Panić. Geremisa Mpanzu je v 34. minuti izenačil, a so se Primorci deset minut kasneje veselili novega vodstva. Za prednost ob polčasu je bil zaslužen Rok Ljutić. Tri točke sta v zadnji tretjini srečanja potrdila Nik Fortuna in Jakob Cukjati.


Z zmago in skokom na šesto mesto lestvice so sezono zaključili Lendavčani, ki so bili v zadnjem krogu uspešni v Biljah. Modri so sicer slavili po preobratu, saj je Bamba Susso v 15. minuti zatresel mrežo Nafte, domačini pa so vodstvo držali vse do 63. minute. Tedaj so v razmaku nekaj sekund prejeli dva zadetka, najprej je bil natančen Bence Szabo, nato pa še Stjepan Oštrek.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do zmage tudi v Rogaški
    Nogometaši Celja so v prvi tekmi 31. kroga prve lige Telemach v gosteh premagali Rogaško z 2:1 (0:0)
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Celje
    Tako Rogaška kot Celje sta v prejšnjem krogu vpisala izredno pomembni zmagi. Kako se bo razpletla medsebojna tekma?
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Igralec meseca Prve lige Telemach: Patrik Mijić
    Patrik Mijić je zmagovalec marčevskega izbora za najboljšega igralca meseca Prve lige Telemach. V glasovanju je ob strokovni komisiji Nogometne zveze Slovenije sodelovala tudi javnost.
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Olimpija
    Vroča Rogaška pričakuje Olimpijo, ki še ni opustila sanj o končnem slavju. Kdo bo boljši?
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Bravo
    Reprezentančnega premora je konec, Prva liga Telemach pa se vrača s tekmo Rogaške in Brava. Kako se bo razpletla?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška in Mura z remijem
    Nogometaši Rogaške in Mure so se v 27. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA