23.04.2023 | 2. SNL
Slatinčani in Kidričani do nove zmage

Kidričani so z zmago v Dekanih odprli 26. krog 2. SNL, a so na vrhu lestvice ostali zgolj do nedelje in zmage Slatinčanov v Dobu. Bistričani so pred pokalnim polfinalom z Mariborom premagali Nafto.

Dekančani so zasedbo Aluminija pričakali z dobro popotnico, saj so po jesenskem porazu v Kidričevem izgubili le še z Biljenci. Primorci so morali kljub temu še enkrat čestitati Štajercem, ki so do vodstva prišli štiri minute pred odmorom, ko je za prednost rdečih zadel Marko Brest. Zmago Aluminija je v 77. minuti potrdil Jakov Katuša, junak pokalnega preboja med polfinaliste. Četo trenerja Roberta Pevnika v sredo čaka pokalno gostovanje v Stožicah, nato pa domača ligaška tekma z Dobom.


V sobotnem sporedu so bile odigrane štiri tekme, Beltinčani so na domačem igrišču ohladili to pomlad vroče Grosupeljčane, ki so pred gostovanjem v Prekmurju dobili kar šest od sedmih tekem nadaljevanja sezone. Beltinčani so povedli v 13. minuti, ko je Marin Rantaša najprej zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je z razdalje natančno meril Luka Pihler. Le tri minute kasneje so gostitelji podvojili svojo prednost, z diagonalnim udarcem z leve strani kazenskega prostora pa je zadel Tilen Ščernjavič. Beltinci so se z zmago utrdili na petem mestu lestvice.


Četrtouvrščena Ilirija z drugo zaporedno zmago ostaja šest točk pred Beltinčani, Ljubljančani so se veselili v Biljah. Čeprav so gostje na Primorsko pripotovali zgolj s petnajsterico nogometašev, sta najizkušenejša aduta trenerja Roberta Kopčiča poskrbela, da so točke odšle v prestolnico. V šesti minuti je bil za vodstvo Ilirije natančen Dejan Đermanović, zmago pa je v 78. minuti z 21. zadetkom sezone potrdil Matej Poplatnik.


Bistričani so pred pokalnim obračunom z Mariborom gostili Nafto in v 84. minuti srečanja prišli do pomembne zmage, s katero so se znova oddaljili coni izpada. Junak Štajercev je bil Domen Zajšek, Bistrica pa ima štiri tekme pred koncem prvenstva na svojem računu 29 točk.


Krčani so namreč v dvoboju s Primorjem ostali brez točk, čeprav so po 13 minutah igre vodili že z dvema goloma prednosti. Rob Rudonja je Krško v vodstvo popeljal v šesti minuti tekme, v 13. minuti pa je vodstvo podvojil Mateo Lovrić. Ajdovci so se v igro vrnili tri minute zatem, ko je zadel Marko Nunić, v drugem polčasu pa so prišli do popolnega preobrata. Toni Lun Bončina je v 60. minuti poravnal izid, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je bil za zmago sinov burje uspešen Luka Badžim.


Vodilna Rogaška je nove točke lovila v Dobu in na petem gostovanju pri modrih le prišla do prve zmage. Domača mreža se je tresla trikrat, prvič po pol ure igre, ko je Slatinčane v vodstvo popeljal Matic Marcius. V končnici prvega polčasa je vodstvo gostov podvojil Andrej Pavlović, piko na i zmagi Rogaške pa je v sodniškem dodatku drugega polčasa postavil Tomi Gobec. Zasedba trenerja Oskarja Drobneta ostaja dve točki pred Aluminijem.


Krka je še petič na zadnjih šestih tekmah iztržila remi, dvoboj v Velenju se je končal z izidom 1:1. Rudar je z enajstmetrovko Filipa Kosića povedel v 60. minuti tekme, Dolenjci pa so se poraza rešili dve minuti pred koncem rednega dela srečanja, ko je lastno mrežo zatresel Boško Bošković. Novomeščani so zdaj že devet točk za drugim Aluminijem, ki je na pragu tega, da igra najmanj v kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach.


V nedeljskem popoldnevu je bila odigrana še tekma med Fužinarjem in Triglavom, Ravenčani in Kranjčani pa so se na Prevaljah razšli z delitvijo točk, bilo je 2:2. Gorenjci so zapravili prednost dveh zadetkov, v šesti minuti je orle do prednosti popeljal Gibson Okocha, v 18. minuti pa je bil uspešen še Oliver Kregar. Gostitelji dvoboja so se v igro vrnili še pred odmorom, tri minute po drugem golu Triglava je zaostanek znižal Barnabas Nemeth, minuto pred odmorom pa je iz prostega strela izenačil Denis Klinar. Kranjčani so v 50. minuti zapravili enajstmetrovko, Oliver Kregar je bil neuspešen z bele točke. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA